Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyakanın teknik direktör politikası ve Ayhan Akman fiyaskosu

Karşıyakanın teknik direktör politikası ve Ayhan Akman fiyaskosu
 

Son 5 yılda 9 teknik direktör değişimi.

2010 Erdoğan Arıca, Mustafa Kılıç

2011 Reha kapsal, Mustafa Uğur

2012 Yücel İldiz

2013 Cihat Arslan, Sait Karafırtınalar

2014 Yusuf Şimsek

2015 Ayhan Akman

Karşıyaka 1996 yılında 1. ligden Küme düştükten sonra  2. ligde mücadele ediyor. Daha sonra 1 .lig süper lig olarak adlandırılınca 2. ligde 1. lig olarak  adlandırıldı. Kısaca 19 yıldır Süper Lig özlemi çekiyor.

Geçen 19 yıl süresince Karşıyaka nın gerek oyuncu transfer politikası gerekse Teknik Direktör Politikasının geleceğe dönük değil sezonluk olduğu  yukardaki son 5 yılda görev verdiği 9 teknik direktörden anlaşılıyor.

Son 9 Teknik Direktöre baktığımızda hemen hiç birinin vizyonu olmayan gelecek planlaması olmayan Teknik adamlar olduğunu görüyoruz. 

Bu Tercihler elbette yönetim tercihleridir. Ancak hiç bir yönetimin geçmiş yıllardaki olumsuz tercihlerden ders çıkarmadan  sadece sezonluk  hatta bazen aylık teknik adam tercihleri Karşıyakanın süper lig özleminin çok daha uzun süreceğinin bir göstergesidir.

Taraftar potansiyeli olarak İzmir in bir numaralı klübü olan Karşıyaka maalesef  yıllardır kötü yönetiliyor.

Rahmetli Erdoğan Arıca  2009 yılında sezon sonuna doğru  göreve getirildiğinde o dönemde  kendisine ödenen para belkide bir yıllık oyuncu transfer bütçesine eşitti. Ancak Erdoğan Arıca ile hiç bir başarı elde edilemedi.

Bu çelişkiler yılarca sürdü ve sürmeye de devam ediyor.

Karşıyakanın geçmiş dönemlerde kulübe hizmet etmiş bir çok oyuncusu gerek amatör bir ruh gerek profesyonel birikimleri ile görev almayı beklerken maalesef Karşıyakalı olduğunu söyleyen yöneticilerin hiç birisi bu kendi öz evlatları ile çalışmayı ilke edinmediler.

Oysa Karşıyakanın ancak oyuncu camia taraftar ve teknik adam bütünleşmesi ile başarıya ulaşabileceği çok açıktır.

Her yıl altyapısından onlarca oyuncu yetiştiren Karşıyakanın bu oyuncuları A takıma kazandırmak yerine dışardan çok daha fazla paralar verilerek kendi altyapı oyuncularından çokta üstün yetenekleri olmayan oyuncuları transfer etmesi nasıl bir yönetim anlayışıdır. Kendi yetiştirdiğiniz oyuncuları diğer klüplere satarak bir gelir yaratıyor olsanız bunu anlayabiliriz. Ancak böyle bir durumda yok.

Bu durumda yöneticilerin  gerek oyuncu gerekse Teknik direktör transferinde kişisel hesaplar yaptığı ve maddi menfaatlerin ön planda olduğu akla geliyor. Bu anlayış ta maalesef Karşıyakanın her yıl düşme potasının biraz üstünde yer alarak hiç bir ilerleme ve gelişme göstermeden sezonları bitirmesine neden oluyor.

Bu sezon ortasında Yusuf Şimsek ile yolların ayrılmasından sonra göreve getirilen Ayhan Akman ile  acaba hangi vizyonu hangi amacı geçmişteki hangi başarısı hangi planı çerçevesinde anlaşma yapıldı.

Geçmiş te hiç bir Teknik Direktör deneyimi olmayan üstelik süper lig den farklı bir lig olan 1. lig te başarı için bir çok deneyim ve tecrübenin gerekli olması Ayhan Akman tercihinin ne kadar anlamsız olduğunu ortaya koyuyor.

Oyunculuğu döneminde hiç bir olumlu profil çizmeyen  ve hiç bir oyuncu tarafından örnek alınacak bir vasfı bulunmayan Ayhan Akman ın Karşıyaka ya Teknik Sorumlu olarak göreve getirilmesi yönetimin beceriksizliğidir. 

Muhtemelen sezon sonunda yollar ayrılacak olan bu teknik direktörün görev yaptığı 6 ay içinde kazananın ve kaybedenin kim olduğunu görmek çok ta zor değildir. Kaybeden Karşıyaka ve Karşıyakalılar kazanan ise Ayhan Akman dır.

Karşıyaka gelecek 2015 ve 2016 sezonu planlamasını şimdiden yapmalı ve en azından 3 yıllık bir kontrat ile tecrübeli ve birikimli bir teknik direktör ile çalışmalıdır. Her başarısız sonuçta fatura teknik direktöre kesilip yollar ayrılırsa hiç bir başarı gelmeyecektir. Üstelik Karşıyakanın maddi  birikimi de bu şekilde heba edilmemelidir. 

Başarı için istikrar ilk şarttır. Gerek Teknik direktör gerekse oyuncu istikrarı 3 yıl içinde  mutlaka bu dönemdekinden çok daha fazla başarı getirecektir.Oyuncuların uyumu birlikteliği ve Teknik Direktör ile beraber çalışma alışkanlığı sadece bir iki üst düzey oynucu takviyesi ile başarıya ulaşılabileceğini ifade edebilirim.

Her yıl 10 oyuncu transfer edilip 8 oyuncu göndermek her 6 ayda bir teknik direktör değiştirmek yerine gelecek 3 yıl için ciddi  ve tutarlı istikrarlı bir plan yaparak bunu uygulamak özlenen başarıya ulaşmak için  yeterli olacaktır.

Çok fazla uzağa gitmeye gerek te yoktur. Karşıyaka nin içinde bu başarıyı hep beraber getirebilecek Teknik Direktörler vardır. Yeterki onlara güvenilsin ve şans verilsin. Yıllarca Yeşil Kırmızı formayı gurur ve başarı ile terleten bu hocaların en azından Ayhan Akman çok daha fazla bunu hakettiklerini söylemek mümkündür.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..