Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '10

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Kaş hayata döndürür

Kaş hayata döndürür
 

Tatille ilgili sohbetler biter mi? Hele ben ve tatil arkadaşım gibi, hedefi değil yolu, tam gaz yol almayı değil durup bakmayı, tanımayı, oklar nereyi gösterirse oraya dönüvermeyi seviyorsanız! Şimdilik son tatilimizle başlayalım. 

' Kaş' neler hissettirdi gezip görme, durma inceleme, soluk alma sevenlere? Gitmeden önce bana bir değişik huzur çağrışımı yapardı, sanki sanki kıvrım kıvrım Akdeniz kıyılarının bir küçük soluğu, alnının kıvrımı, gözünün sürmesi Kaş..! Ama hemen belirtmeliyim tatil anlayışınız her şey dahil otel, ye iç, eller havaya hobaa şeklindeyse yanlış yerdesiniz ya da hayatınızda ciddi bir fark yaratmak üzeresiniz. Bir durmalı, şu gözler gerçekten bakmalı değil mi arada bir? 

Başa dönersek, Kaş bana çağrışımının tam karşılığını verdi. Dört gün, uykumuzun derin sessizliğinde uyandık, deniz ah deniz nasıl da berrak ve derin! Hımm evet, derinde yüzemeyip kıyılarda şıpırdatmak istiyorsanız yazının devamına geçelim. 

Küçükçakıl Mevkii 'nde otelimize yerleştik ve hemen iletişim bilgilerini ekleyeyim, çünkü çok genç ve çok güler yüzlü bir ekip sizi Hera Hotel' de bekliyor, çok sade ve konforlu bir hotel, mevkiinin son oteli, yüzme alanı geniş ve düzenli. (Tel: +90 242 836 30 62 , http://www.herahotel.com.tr/default.asp?inc=mainpage

Kaş' ın sakin akşamlarında duyabileceğiniz sesler insan ve müzik sesleri yalnızca! Üstelik sesi, gürültüye, kirliliğe dönüştürmeden. İnceleyici, tacizci bakışlar olmadan süslenin püslenin dolanın Kaç çarşısında hanımlar, beyler 'Mavi Bar' veya 'Deja vu Bar' da takılsınlar;) Balıklar, dondurmalar yiyin, içkinizi yudumlayın ve sohbetin tadına varın! 

Ah tıngır mıngır müzikler, mis kokular, güneşin tende sıcaklığı, soğuk biralar..! 

Bu arada sohbeti koyulaştırmadan önce küçük bir tur programı ayarlamaya ne dersiniz? Zaten dolaşırken mutlaka bir tur ofisine rastlayacaksınız. Bizim katıldığımız tur Saklıkent turuydu. Bu tura muhteşem Kapıtaş ve Patara plajları Xantos antil kenti ve tabi ki Saklıkent yürüyüşü dahil. Bu üç yerde ayrı bir yazı konusu olacak güzellikte. Yürüyüşe çıkanlar yalarına yedek giysilerini almayı, eşya taşımamayı, mayolarını giymiş olmayı unutmasınlar, karşınızda konvoyu oldukça ilerletmiş biri var, nice benim diyen yiğitler durdu da ben durmadım! Diğer turlar dalış ve Kekova Koyu için. Kekova Koyu' na kendi imkanlarımızla gittiğimiz için tur içeriğini bilemiyorum; ama oldukça yoğun ilgi vardı. Gezimizin sonunda da Kekova' ya tekrar gelmeye söz verdik, gizli cennet! 

Ah işte! Siz de gidin, yenilenin dönüşün, tadını çıkarın! Gittiyseniz ve saklı kalmış, benim göremediğim keyifler varsa da lütfen paylaşın, çünkü yolum elbet yine düşer Kaş'a! 

 
Toplam blog
: 26
: 593
Kayıt tarihi
: 12.08.10
 
 

Dünyada en çok sevgilimi, kardeşimi, kitapları, filmleri ve gezmeyi severim... Hiç birine henüz d..