Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Katliam Gibi Kaza

Katliam Gibi Kaza
 

Yangını izlerken patlamanın kurbanı oldular ! İstanbul Davutpaşa' da 19 kişinin öldüğü olayda 7-8 vatandaşın ilk patlamada çıkan yangını izlerken meydana gelen ikinci bir patlamanın etkisiyle öldükleri açıklandı...

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler, patlamanın, " maytap, meşale ve havai fişek " ile ilgili olduğunun kesinleştiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte patlamanın meydana geldiği binada incelemelerde bulunan Vali Güler, olay yerinden ayrılışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Patlama sebebiyle 19 kişinin öldüğünü 70' ten fazla kişinin de yaralandığını dile getiren Güler, şu anda enkazda canlı olmadığını, ancak 6 cenazenin enkaz altından çıkarıldığını kaydetti.

Güler, 68 yaralının 40’ ının ambulanslarla taşındığını, diğerlerinin de kendi imkanlarıyla devlet, üniversite ve özel hastanelere gittiğini belirterek, patlamanın olduğu mahalde havai fişek maytapları, çorap, iplik ve boya atölyeleri ile kazanların bulunduğunun tespit edildiğini, patlamanın büyük bir basıncın etkisiyle meydana geldiğini söyledi.

Muammer Güler, " İlk planda 4. katta bir küçük yangın çıkıyor ve bu binanın bitişiğindeki açık otoparkta 7-8 vatandaşımız, o yangına bakarken hemen akabinde bir patlama meydana geliyor ve o patlama oradaki 8 kişinin ölmesine sebep oluyor " dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, hayatını kaybedenlerden 3’ ünün sokaktaki vatandaş, geri kalanının da binada çalışanlar olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, itfaiye kayıtlarında ve Zeytinburnu Belediyesinin kayıtlarında patlayıcı madde deposu veya imalathanesi olarak ruhsatlı bir yer bulunmadığını ifade eden Güler, burasının, " kaçak bir yer olduğunu ve maalesef zaman zaman böyle kaçakların olabildiğini " bildirdi.

" EKİPLER ÇALIŞIYOR "

Güler, gazetecilerin " Havai fişek ve maytap üreten atölyedeki patlama sonucu buhar kazanlarının patladığı söyleniyor. Bu doğru mu? " sorusu üzerine, şöyle konuştu:

' Patlayıcı maddenin bulunduğu bölümde bir kazan var. Onun da patlaması söz konusu. Onun etkisinden aşağıdaki tekstil atölyelerinin olduğu boya ve çorap atölyelerinin olduğu kazanlarda bir patlama olmuş olabilir.
Hepsi üzerinde inceleme ekipleri yoğun şekilde çalışıyor ama bu patlamanın bir maytap, meşale ve havai fişek ile ilgili olduğu kesin.'

Muammer Güler, patlamanın yaşandığı yerde bulunan çatılı 4’er katlı 2 binada 130’ un üzerinde iş yeri olduğunu da belirterek, 3 ve 4. katlarda çok yoğun bir hasar olduğunu söyledi.

Güler, olaya ilişkin gözaltına alınan bulunmadığını da kaydetti. (Kaynak: Milliyet)

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..