Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Kedi, geleceğinizi etkiler mi?

Kedi, geleceğinizi etkiler mi?
 

Hayvanları çok severdi ama annesi eve almasına müsade etmemişti. O da ne zaman fırsat bulsa mahallenin hayvanlarına yiyecek verir müsade edenleri okşayarak severdi.

Üniversiteyi kazanmıştı, başka şehre taşınıp küçük bir oda tuttuğunda,mutfak penceresi ve o minicik balkonunu çok sevdi.

Birgün okul dönüşü yemek yaparken pencereye bir kedi geldi.Patisini pencereye dayamış...adeta o yemekten bana da ver diyordu.Hemen acaba yer mi diyerek patates yemeğine ekmek doğrayarak verdi. Kedi yemeğini iştahla yerken birden hamile olduğunu anladı.

Artık her okuldan dönüşte, onu pencerede bekleyen bir arkadaşı vardı.

Aradan günler geçti bir gece uyurken kedinin balkondan gelen acı sesiyle irkildi.Hemen koştu... kedicik yerde acı içinde yuvarlanıyordu,anladı ki doğum vakti gelmişti.Hemen onu okşadı karnını yavaşça ovalamaya başladı, bir saat içinde minicik bir yavru doğmuştu bile. Arkasını bekledi ama yavru tekti.

Okuldan dönerken ona bir çamaşır sepeti aldı, evden içine eski tişörtlerinden yatak yaptı ve onları içine yerleştirdi.Akşam eve gelince onları doyurmak ve biraz sevmek en büyük uğraşısı olmuştu artık. Yavruya Benekli adını verdi.

Birgün anne kedi gelmedi...ve zaman geçti bir daha da görünmedi.Allah'tan Benekli büyümüş yemek yiyebiliyordu.Yemek için içeri alıyor biraz seviyor sonra balkona koyuyordu. Ama birgün evde bakayım diyerek karar verdi ve veteriner arkadaşına götürüp bakımını yaptırdı . Artık evde iki kişiydiler, canı hiç sıkılmıyor hatta onunla devamlı konuşuyor dertleşiyordu.

Benekli çok akıllıydı,hemen tuvalet yerini öğrenmiş ve çok da temizdi. Hiç biryeri kirletmiyordu.Kah beraber yatıyorlar kah o kendi sepetinde uyuyordu.

Aradan seneler geçti ve kocaman ama çok güzel bir kedi olmuştu. O ders çalışırken onu merakla izler beraber televizyon seyrederlerdi.

En nihayet mezun olma zamanı gelmiş son imtihanına hazırlanıyordu.Ders çalışırken ara verdi ve Benekliye "yarın son imtihan var çok önemli saat 7 de kalkam lazım" diyerek onunla oynamayacağını söylemişti. O da sanki anlamış gibi gitmiş bir köşede uyumuştu.

Birden elinde korkunç bir acıyla uyandı ve sıçradı, Benekli miyavlayarak ona bakıyordu. Birden farketti ki masa başında uyuya kalmıştı. Saate baktı...tam yediydi...

Otobüse bindiğinde hala hayretle düşünüyordu,nasıl anlamıştı da onu uyandırmıştı? Benekli olmasaydı imtihanı kaçırabilir mezun olamazdı.Mutlu bir şekilde gülümsedi, iyi ki Benekli var diye düşündü.

Aradan seneler geçti evlendi ve Benekli 12 yaşındayken öldü. Hala o günkü tırmık izi elinde duruyordu. Onu okşadı ve sevgili Beneklisini andı. Başka kedi almadı,sanki bilir de kıskanır gibi hissediyordu. Hayatının sonuna kadar Benekli sevgisini içinde yaşadı...her önüne gelene, torunlarına onu anlatıp durdu...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..