Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Kedisever Erkekler

Kedisever Erkekler
 

Sayfamda bir alıntı paylaşmıştım, kedisever kadınlardan söz eden. Sayfamın değerli erkek misafirlerinden birinden, bir itiraz sesi yükseldi:

„Ne yani? Neden yalnız kadınlar kedisever oluyormuş?“ şeklinde.

Yerden göğe kadar hakkı vardı. Kedi seven, hem de ne kadar çok seven erkekler de vardı tabii ki.

Kedisever erkeklerden söz edilmemiş olması adaletsizliğini ortadan kaldırabilmek amacıyla kaleme, pardon fareye sarıldım:

Vardır tabii ki onlar: Kedi seven erkekler!

En başta kendi babamdan söz etmeliyim. Kendisi ben çok küçükken vefat ettiğinden, her ne kadar bu olaya bizzat şahit olamadımsa da, annemden ve aileden dinledim: Evlerinin büyük bahçesinde devamlı kediler bulunurmuş ve babam onlarla büyük bir aşk ilişkisi içindeymiş. O kadar ki, kendisi de bir hayvansever olan annemi bile neredeyse kıskandıracak yoğunlukta ilgi gösterirmiş kedilerine. Ee, armudun (yani bendenizin) neden ağaçtan öteye düşmemiş olduğu da anlaşılıyor böylelikle.
Sonra aile çevremden ve tanıdıklarımdan kedici erkekler: Bodrum yollarında bulduğu perişan sarı tüy yumağını arabasına alıp İstanbul’a getirip; iri bir aslan parçası yapan ve „aşk budur“ diyerek kollarından indirmeyenler; evinde ve bahçesinde sayıları sürekli artan bir kedi ordusuyla yaşayanlar; geceleri kedisi yatağında olmadan uyuyamayanlar; evde, büroda, yaşadığı her yerde kedi olmaksızın mutlu olamayanlar; liste uzar gider.

Sonra Garfield’in yaratıcısı Jim Davis; Simon’s Cat’in çizeri Simon Tofield; evinde dün yaca meşhur 6 parmaklı kedisi ile yaşamış olan ABD’li yazar Ernest Hemingway. Daha sonra bu cins kediler Hemingway Kedileri olarak anıldılar ve şu anda da müze olan Key West’teki evinde, yazarın anısına 60 kedi yaşamakta. Kardinal Richelieu’nun evinde 15 kedi yaşamaktaydı.

Tarihten ve günümüzden örnekleri çoğaltabiliriz: Yazarlar: Charles Dickens, Baudelaire, Mark Twain; tarihe geçmiş politikacılardan Churchill; ABD başkanlarından Abraham Lincoln ve Roosevelt; ressam Pablo Picasso; Dr. Albert Schweitzer; şair Hermann Hesse, şair Erich Kaestner; aktörlerden Jean Marais, Peter O’Toole…vs, vs…

Kedisever erkekler merhametli olurlar. Bir canlıya acımanın, onu sevmenin ve yaşatmanın ne demek olduğunu bilirler, bundan dolayı egoist olmaktan ziyade, başkalarıyla empati yapabilirler.

Sevginin ne olduğunu tecrübeyle bilirler. Herhangi maddi olanakların, iddialı hedeflerin değil, sevginin mutlu ettiğinin farkındadırlar. Sevgi’nin sadece « almak » değil, ayni zamanda « vermek » olduğunun da bilincindedirler. Bu sebepten, yaşamlarına giren varlıkları mutlu etmeleri olasılığı yüksektir.

Kedilerin bağımsız yaşamlarına alışık olduklarından, ilişkide oldukları varlıklara yaşam sahası bırakırlar ; kendi kararlarını vermelerini, kendi istediklerini yapmalarını başka erkeklere nazaran daha kolay kabul ederler.

Kedisever erkekler, zaman zaman sessiz ve yumuşak olmanın değerini anlamışlardır. Yaşamlarında yumuşaklığa yer verirler.

Gürültüsüz ve çekimser iletişime açıktırlar, kedileriyle sessiz anlaşabildikleri için. Kelimelerle konuşmadan anlaşabilme sanatına vakıftırlar, kedileriyle öyle anlaştıkları için. Gözlerden ifadeyi okuyabilirler, vücut dilinden anlarlar.

Duygusallığa açıktırlar. Kedileriyle kuvvetli bir duygusallık yaşadıklarından, başkalarının duygularını kabul eder ve saygı gösterirler.

Kedilerin güzelliğini ve zerafetini takdir edebildiklerinden, güzelliklere, sanata ve sanatçıya yakın ve saygılıdırlar.

Kediler huzur ve sükunet telkin ettiklerinden, saldırganlığa ve kavgacılığa yatkın değildirler.

Kedilerin gizemli varlıklarına alışık olduklarından, kadınların gizemini kabullenir, hatta bu durumu beğenir ve ararlar.
Kedilerle iyi bir ilişki içinde olduklarından, karşı cinsle olan ilişkilerinin de iyi olması kuvvetle muhtemeldir.

Kedilere gösterdikleri ihtimamı ve sevgiyi, kendi yavrularına da gösterecekleri tabiidir.

Bazen içine kapanık olabilirler ; onların ilgisini çekmek ve yaklaşmalarına yardımcı olmak gerekebilir.

Uzun lafın kısası, kedisever bir erkek, gerçek bir keşif olabilir. Öyle birine rastladı iseniz, dikkatli bakın ona.

Çevrenizde, bu anlatılanlara uymayan kedisever erkekler görüyorsunuzdur belki.

Ama biz, gerçekten kedisever olan erkeklerden söz ettik tabii ki.

Zühal Voigt

 

 
Toplam blog
: 165
: 1414
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyor. İsviçre'de Adalet Bakanlığı'ndaki mesleği yanında tiyatro ya..