Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kelliğe çare bulundu mu?

Prostoglandin D2 kelliğe çare olacak mı?

Pennsylvaniaüniversitesinden Dermatoloji Profesörü Dr. George Cotsarelis tarafından yapılan son araştırma saç dökülmesi ile olan ekeklerin derilerinde anormal miktarda Prostoglandin D2 denilen bir protein keşfettiler. Beklide bu protein saç dökülmesinden sorumludur. Tedavi için henüz bir gelişme olmasa da kelliğe çare olabilecek yeni tedavi yaklaşımlarına artık daha yakın olunduğu bir gerçektir. Hayvan ve insan deneylerinden bu proteinin saç büyümesini bloke ettiği gösterilmiştir.

Genetik saç dökülmesi 70 yaşından genç erkeklerin %80 inin etkileyen en fazla estetik kaygı oluşturan sorunların başında gelmektedir.

Bu proteini bloke edecek bir yol kelliğe de çare olabilir. Bu güne kadar sadece iki etken madde (finasterid, minoxidil) erkek tipi kellik için FDA den onay almış ve moleküler mekanizmaları henüz açıklanamamıştır. PGD2 şu an için astım tedavisinde ağızdan denenmekte ancak yakın zamanda lokal preparatlarının hazırlanması umut edilmektedir. Kadınlarda faydalı olup olmayacağı konusunda henüz araştırmalar tamamlanmamıştır.

Yapılan bu çalışma saç dökülmesinin tedavisi için yeni bir umut olmuştur. Ancak hastaların FDA aşamasını ve ilaç statüsünde raflarda yer almadan pazarlamacıların iddialarına kanmamaları gerekir.

Saç ekimi Ankara

Dr.Ekrem Civaş

www.civasclinic.com

 
Toplam blog
: 11
: 730
Kayıt tarihi
: 14.04.09
 
 

Dr. Ekrem Civaş 1971 doğumlu olup 1993 yılında Tıp fakültesini bitirdmiş, 1999 yılında dermatoloj..