Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kendi başarı hikayenizi yaratın

Çok fazla başarı öyküleri okuyor musunuz? Okuyorsunuzdur. Elbette bu konuda birçok etkili yöntem var. Fakat fazla açılmadan, rotanızı belirlemeniz lazım. Olayın hikayesi yerine, stratejik hamleleri takip edin. Birinin başarısızlığı üzerine o birimin başına geçirildiyseniz, bunu bir düşünün. Yine yorumlarınıza açık olarak sunduğum bu yazıda, bunu tartışacağız. Başlamadan, bir kahve alın ve gözlüklerinizin tepelerinden bakmak yerine, duruşunuzu dikleştirin ve odaklanın, bu bir ricadır.

Enkaz içinde arkeolojik kazı yapmak

Atandığınız veya transfer edildiğiniz birim her ne ise, emin olun orada sizden önce o görevi yerine getirmekte olan biri vardıysa, olumsuz bir de imaj bırakıp gittiyse ilk zamanlarınız onların dağıttıklarını toplamakla geçecektir. Peki, cabası olan nedir? Şudur: onun görevine yerine getirememesinden şikayetçi olanlar, burdaki negatif düşüncelerini, yeni gelen kişiye ön yargı biçimine dönüştürebiliyorlar. Ön yargılar dikenli telleri, özellikle üst düzey yöneticilerin yanlış anlaşılmalarından oluşan dikkat mayınlarını ve yakın birimlerin de ego savaşlarını tetikleyebiliyor. Dolayısıyla doğru adımları bulmak biraz zaman alabiliyor.

Gülümseyin ve güven verin

Gülümsemek bu kadar önemli olabilir mi, elbette. Pozitif bir alanınız yoksa, iniş pistinize hiçbir aracı katamazsınız. Uzun süre asılı kalan hava aracının da bir süre sonra yakıtı tükeneceğinden, düşüp kendiliğinden imha olacaktır. Gülümsemek, izinleri her iki taraf içinde onaylatan imgelemedir, güven vermek ise biriminizde olumsuz imaj vermiş önceki kişilerden farklı olduğunuzu göstermekle kazanılabilir.

Tarzınızı ortaya koyun 

İçlerinde en etkili olacak madde bu olabilir, bunu tartışabiliriz hatta birlikte. Diğerinden farklı olduğunuzu gösterecek hamleden çok, sizinle alakalı olan bir durumdur çünkü. Bütün renklerden oluşan bir kazana kepçe daldırırsanız, kendi renginizi gösterene kadar hayli karmaşık bir sürecin içerisinde kaybolabilirsiniz. Böyle olmak yerine kendi renk değiştirici maddenizi bir kaba koyun, kazanın içerisine dökün. Baskın madde doğru dozaj ve etkideyse istediğiniz rengi ortaya çıkarabilirsiniz. Vakit ayırdığınız için teşekkürler, buna ihtiyacınız olabilir. Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 12
: 414
Kayıt tarihi
: 29.09.16
 
 

Usta-çırak ilişkisinin gücüne inanarak, eğitimlenme ve tecrübe edinme yollarına başvurmak; medyat..