Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Kendi küçük işlevi büyük programlar!

Kendi küçük işlevi büyük programlar!
 

Kendi küçük işlevi büyük programlar...


Merhaba,  

yüzlerce MB yer kaplayan ve tek ana görevi cd-dvd yazmak olan programları hepiniz biliyorsunuzdur. O nedenle bilgisayar dünyasında her zaman ilgi gören, makinenizde çok yer kaplamayan ama çok önemli kolaylıklar sunan programları sizlerle paylaşmak istedim. Programların adını Google' da aratırsanız direkt olarak indirme linklerini de görebilirsiniz. Ben favori programlarının isimlerinin yanına + işareti koydum... Gerisi size kalmış :) 

50. Unlocker (+)
Windows belirli bir dosyayı silmemekte ısrar ettiğinde Unlocker imdadınıza yetişiyor. Uygulamayı öldürmek için istediğiniz dosyaları ve klasörleri seçip 'Unlock All'a tıklamanız yeterli.
49. OffByOne (+)
OffByOne ile internette iz bırakmadan sörf yapabilirsiniz. Tarayıcı sadece 1MB disk alanına ihtiyaç duyuyor.
48. Blobby Volley
Blobby Volley'de ilginç karakterinizi kullanarak voleybol oynuyorsunuz. Kuralla ise plaj voleybolundakine benzer.
47. Simple Sudoku
Asya'da milyonlarca kişi tarafından oynanan Sudoku, bağımlılık yapıcı bir zeka oyunu.
46. Autoruns (+)
Autoruns ile Windows başlangıcında yüklenen programları düzenleyebilir, bilgisayarınızın açılışını hızlandırabilirsiniz.
45. System Silencer (+)
System silencer ile bilgisayarınızı belli bir süreden sonra belli eylemleri gerçekleştirecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.
44. ClearProg (+)
ClearProg, Internet Explorer, Firefox ve Opera oturumunuzdan kalan geçmişi ve çerezleri temizliyor.
43. Unstoppable Copier (+)
Bu araç sayesinde çizik ve hasar görmüş disklerden veri kurtarmanız mümkün hale geliyor.
42. Paint XP
Microsoft'un kendisi geliştirdiği Paint XP, Ribbon ara yüzüne alışık olmayanlar için klasik Paint ara yüzünü geri getiriyor.
41. Q-Dir (+)
Q-Dir, Windows Gezgini'ne ücretsiz bir alternatif. Program 4 klasör penceresini aynı anda gösterebiliyor, bu sayede sürükle bırak işlemleriniz daha kolay hale geliyor.
40. µTorrent
Klasik bir torrent yazılımı olan µTorrent, dosya paylaşımında ihtiyacınız olacak her şeye sahip.
39. Octopus
Octopus, FTP ve HTTP'den çok parçalı olarak dosya indirebileceğiniz bir indirme yöneticisi.
38. XPAntiSpy (+)
XPAntiSpy, bazı programların otomatik güncellemelerini kapatarak ve birtakım ayarları değiştirerek Windows'un kişisel bilgilerinizi Microsoft'a göndermesini engelliyor.
37. DirPrintOK (+)
DOS'ta rahatlıkla yapabiliyorduk ancak Windows 7'de artık pek mümkün değil. DirPrintOK ile bir klasörün içeriğini kolaylıkla yazdırabilirsiniz.
36. MetarWeather
MetarWeather ile dünyanın dört bir yanındaki binlerce hava istasyonlarına ulaşmanız mümkün.
35. RegScanner
RegScanner, Windows kayıt defterinizi temizlemeye yönelik çeşitli seçenekler ve ayarlar sunuyor. Arama sonuçları ise bir listede net olarak gösteriliyor.
34. Volumouse (+)
Volumouse , bilgisayarınızın sesini farenin tekerleği ile denetlemenize izin veriyor.
33. SiteShoter
SiteShoter ile web sayfalarının tamamından ekran görüntüsü almanız mümkün.
32. Vispa
XP Antispy'a oldukça benzeyen Vispa, Microsoft'a gönderilen verileri kısıtlamanıza yardımcı oluyor.
31. DriverView (++)
DriverView, tüm yüklü sürücüleri bir liste olarak görüntülüyor.
30. VideoCacheView
Yüklenmeye ihtiyaç duymayan VideoCacheView, internet tarayıcınızın ön belleğinde bulunan videoları çalabiliyor. Program Internet Explorer'ı, Firefox'u ve Chrome'u destekliyor.
29. SmartSniff (++)
SmartSniff, ağınızdaki etkinliği inceleyebiliyor ve analiz edebiliyor. Algılayabildiği önemli bilgiler arasında dosya boyutu, gönderici ve alıcının ağ adresi, protokol türü, hizmet adı var...
28. DesktopOK
DesktopOK eski bir Windows sorununu çözüyor: Ekran çözünürlüğünü değiştirdiğinizde veya görev çubuğunu taşıdığınızda bozulan simge konumlarını DesktopOK ile tekrar eski haline getirmeniz mümkün.
27. OpenedFilesView (++)
OpenedFilesView ile sisteminizin hangi dosyalarla meşgul olduğunu görebilirsiniz. Program açık tüm dosyaları listeliyor ve yapılan işlemlerin ayrıntılarını görüntülüyor.
26. USBDeview (++)
USBDeview şu an ve önceden bağlanmış olan tüm USB cihazlarını gösteriyor.
25. Startup monitor
Startup monitor arka planda çalışıyor ve kendini Windows başlangıcına yerleştirmeye çalışan programlar hakkında bir uyarı görüntülüyor.
24. BlueScreenView
BlueScreenView ile ekranınızda sadece birkaç saniye kalan mavi ekranları rahatça inceleyebilirsiniz.
23. Down tester
Down tester birkaç URL yoluyla internet bağlantınızın indirme hızını ölçüyor.
22. WirelessKeyView (+++)
Kablosuz modeminizin parolasını unuttunuz mu? Router'ınızı sıfırlamanıza ve tüm ayarları baştan yapmanıza hiç gerek yok. Tüm ihtiyacınız olan bir laptop ve bu yazılım.
21. FontViewOK
FontViewOK ile sisteminizde yüklü tüm yazı tiplerini görebilir ve direkt olarak karşılaştırabilirsiniz.
20. HoeKey (+++)
HoeKey küçük ancak inanılmaz derecede faydalı bir araç. HoeKey ile istediğiniz programları çalıştırmanızı sağlayan veya Windows Media Player'ı denetlemenize izin veren kısayolları kolaylıkla oluşturabiliyorsunuz.
19. ProduKey (+++)
Yüklediğiniz programların ürün anahtarlarını bulmanız bazen zor olabilir. ProduKey, sisteminizde yüklü tüm programların lisans anahtarlarını listeliyor.
18. MyUninstaller (++)
MyUninstaller'ın tek bir işlevi var ve bunu düzgün bir şekilde yerine getiriyor. MyUninstaller ile kaldırdığınız programlar arkasında sistem kaynaklarını harcayabilecek herhangi bir artık bırakmıyor.
17. WirelessNetView (+)
WirelessNetView, ortamınızda bulunan tüm kablosuz ağları listeliyor. Programı yüklemeniz gerekmiyor. Arka planda çalışabilen program, sistem kaynaklarının da dostu.
16. ResizeEnable (++)
Windows'da her pencerenin boyutunu değiştirmek mümkün değil. ResizeEnable'i kullandığınızda ise tüm pencereleri istediğiniz boyuta getirebiliyorsunuz.
15. RegFromApp
RegFromApp, hangi programların Windows kayıt defterine eriştiğini gösteriyor ve sorunları gidermenizde size yardımcı olabiliyor.
14. InstalledCodec (++)
InstalledCodec, bilgisayarınızda yüklü tüm codec'leri ve DirectShow
filtrelerini gösteriyor.
13. WebVideoCap (+++)
WebVideoCap, internet tarayıcınızda yürütülebilen FLV, SWF, WMV, ve RTSP biçiminde videolar kaydedebiliyor.
12. Don't Sleep
Don't Sleep ile bilgisayarınızın siz istemediğinizde otomatik olarak uyuma moduna geçmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
11. MPEG4 Modifier (++)
Bu küçük araç sayesinde MP4 videolarının görüntü oranını, interlacing, bitstream gibi parametrelerini değiştirebilir, onlara kullanıcı verileri ekleyebilir ve silebilirsiniz. MPEG4 Modifier, videolar hakkında saniyedeki kare sayısı ve codec bilgisi gibi faydalı bilgiler de sunuyor.
10. QM
Bu mini uygulama sayesinde dev e-posta programlarını çalıştırmanıza gerek kalmıyor. Sadece QM'yi çalıştırarak, alıcı ve metni girip, varsa ek dosyalarınızı iliştirip e-postanızı gönderebilirsiniz.
9. Streamosaur
Streamosaur, ses kartınızdan üretilen tüm sesleri bir WAV veya MP3 dosyası olarak sabit diskinize kaydediyor.
8. UnFREEz (++)
UnFREEz ile animasyonlu GIF dosyalarından birkaç GIF dosyası oluşturabilirsiniz.
7. TaskManager.xls
TaskManager.xls, çalışan programlar, işlemler ve hizmetler hakkında bilgiler gösteriyor. Bilgisayarınıza giren zararlılar nedeniyle Görev Yöneticisi'ni çalıştıramıyorsanız TaskManager.xls işinize yarayabilir.
6. ListShares (+++)
ListShares, bilgisayarınızda ve ağdaki diğer bilgisayarlarda bulunan paylaşımlı tüm klasörleri, gizli olanlar da dahil, listeliyor.
5. Reso
Reso ile herhangi bir programı farklı bir çözünürlükte, renk derinliğinde ve yenileme hızında çalıştırmanız mümkün hale getiren bir kısayol oluşturabiliyorsunuz.
4. BossKey (+)
BossKey ile gizlice oynadığınız bir oyunu sadece bir kısayol tuşuyla ekrandan kaldırarak örneğin yerine bir Word belgesini ekrana getirebilirsiniz.
3. Capster (++)
Capster ile bilgisayarınız başladığında bir programı çalıştırmanız mümkün. Seçtiğiniz programın çalıştırılıp çalıştırılmayacağını ise Caps Lock ışığını açık tutarak veya kapatarak belirliyorsunuz.
2. TinyPE
Sadece 133 bayt boyutundaki bu EXE dosyası, webDAV üzerinden bir dosya indirebiliyor ve onu çalıştırabiliyor.
1. TinyPE
İndirme işlevinden de yoksun bu TinyPE, dünyanın en küçük EXE dosyalarından bir tanesi. TinyPE'nin bu sürümü sadece 32 bit Windows'larda çalışıyor. 

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..