Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '07

 
Kategori
Otomobil
 

Kendimi beğenmiş sürücüler..!

Kendimi beğenmiş sürücüler..!
 

Dikkat ettimde kime sorsam (ben de dahil) herkes (özellikle erkekler) çok iyi bir sürücü. Çok nadir kendi sürüş yeteneklerini beğenmeyip kendini sürücülük konusunda eleştiren insanlar gördüm. Genelde herkesde kendisine ALLAH tarafından bahşedilen sıradışı sürüş yeteneklerine sahip olduğı yönünde bir inanış var.

Bir arkadaşımın babasıyla konuşuyoruz. Amcamız çok iyi bir insan, iyi kalbli. Ama gelin görün ki sürücülük konusunda rakip tanımıyor. Lütfen şöyle bir konuşmaya şahit olun:

".. geçenlerde otoyolda kaptırmış gidiyorum. 180 km/saat civarıyım. Birden orta şeritteki araba sola kaymaz mı..! Aniden frene asıldım. Araba 10 metre içinde durdu..

-.. Amca yanlışın olmasın. Olsa olsa sen bu mesafede yavaşlayabilirsin. Bu hızda durma fren mesafesi 100 metre civarındadır.

Arkadaşım ekliyor:

*Evet baba yanlışın olmasın?

"Hayır oğlum, bunu siz yapamazsın ama ben yaparım. 10 metrede durdum."

Acaba amcanın ayağında ilave bir fren tertibatı mı var.) Nasıl bir yetenekle 100 metre 10 metreye iner; onu da anlamadım zaten:)

İki sene öncesiydi galiba, Istanbul karlar altında. Saat 15:00 gibi aşırı kar yağışı nedeniyle fabrika erkenden mesayi bitirdi. Bizde servislerimize binip evlerimizin yoğunu tuttuk. Bindğim servis tıka basa dolu. Fabrikadan E5' e çıktık. Servis şöforümüz yola çıkar çıkmaz hemen söylenmeye başladı.

"Bunların hiçbiri sürücülüğü bilmiyor. Çok korkaklar, yavaş yavaş gidiyorlar...!"

Bu arada biz Mercedes 302S sınıfı bir otobüsteyiz; bu otobüsün takribi ağırlığı 11 ton civarında. Servis şöforümüzde bu ağırlığa güveniyor olsa gerek. Ancak buzlanmış yolda ne otobüsün ne de kamyonun bir şansı var. Yola çıkmamızla amcamız düşüncesine uygun olarak sanki yaz günü E5' de ilerliyormuşuz gibi 1,2 ve 3 yapıp gazladı. İyice hızlandık. 40-50km/saat seviyelerine geldik. İlerideki arabalar bırakın 50km' yi 5km' yle bile ilerleyemiyorlardı. Biz bir hışım bekleşen arabaların üzerine doğru gidiyorduk.

Servis şöforümüz en sonunda yavaşlamaya karar vermişti. Frene basmasıyla onu bekleyen süprizle karşı karşıya geldi. Koca 11 tonluk araçta yavaşlama yönünde en ufak bir istek yoktu. Aksine frenle kaymaya başlamış, iyice kontrolden çıkmaya uygun hale gelmişti. Yapacak çok fazla birşey yoktu. Tek şans aracı daha boş olan yan yola sokmaktı. Amcada bu seçeneğe yönlendi. Direksiyonu hızla bu istikamete çevirdiyse de araç buzlanmanın etkisiyle tam yön alamadığı için çok fazla dönemedi ve biiiiiiiz:

"Yan yolla E5' i birbirinden ayıran tretuvara tam göbekten daldık. Çarpmanın etkisiyle otobüs tretuvar üzerinde ön tekerlekleri havaya kalkarak ilerlemeye başladı. Otobüsün altından kopma, yırtma, parçalama vb.. bir sürü metalik sesler geliyordu. Yolculardan Kelime-i Şehadet getiren mi ararsın, Besmele çeken mi.."

Sonuç mu? Şükür kimseye zarar gelmedi. Bizim mükemmel sürücü servis şöforümüz çarpmanın etkisiyle ön kapının boşluğuna yuvarlanmıştı. Yüzünde yırtık izleri ve kanamalar vardı. Olan sadece bu olsa iyiydi. Aynı zamanda otobüsünden ve işinden oldu.

"Fizik kuralları kimseyi tanımaz, kimseye iltimas göstermez. Herkes için aynı işler. Bunu siz değiştiremezsiniz. Kurallar yanılmaz, yanılan sadece siz olursunuz..!"

"Çok iyi sürücü olmanın tek yolu trafik kurallarına harfiyen uymaktır. İyi sürücü kendisi dahil hiç kimseye zarar vermeyen kimsedir.."

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..