Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Kendini Dahi Zannetmek...

Kendini Dahi Zannetmek...
 

Kendini Dahi Zannetmek...


Sağlıklı düşünemeyen kişiler ölü hücreleri ile beyin hücrelerinide birlikte götürür. Kendini dahi zanneden insan araştırmaz her şeye körü körüne bağlanır ve hatta düşünmekten bile yoksun kalır, çünkü her şeyi biliyorum kafasındadır. Böylece düşünceden yoksun nesiller yetişir, çünkü düşünen nesil her şeyi yargıladığı gibi gün gelir herkesi yargılar. Bireyin ben dahiyim sanrısına saptırılmasının sebebi, bireyin doğru bir sistematikle kendini geliştirdiğini sanmasına yönelik durumudur.

 

Dünyada eğitim insanların kendilerini dahi sanmaları için yaratılmıştır, bireyleri törpülemek, boş insanlara kendilerini yararlı hissettirmek için üretilmiştir. Sonu hep aynı yere çıkar, eğitim kaliteli robotlar yaratır.

 

Sorgularsın, sorgularsın sonuç aynıdır değişen hiçbir şey olmaz. Belki de insan ne kadar az sorgularsa o kadar mutlu ve huzurlu oluyordur. Hayatı derinlemesine sorgulayıp mutlu olan insan var mı acaba? Sorguladıkça yaşamdan tat alma duyusu da azalıyor gibi yaşama, yaşamaya bir anlam veremiyoruz. Hayatın yaşanmaya değer olup olmadığı noktasında dönüp duruyoruz. Oysa sorgulamayan insanlar basit bir şekilde yaşamlarına rahatça devam ediyorlar.

 

Bazıları için hayatın anlamı futbol, bazıları için dinleri, bazıları için ideolojileri, bazıları için eş, dost, para, araba vs. Her ne kadar gözümüze basit görünsede onlar gayet memnunlar ve düşünmemenin etkisiyle kendilerinden geçiyorlar. Öncelikle hayat nasıl doğru yaşanır sorusuna yanıt bulmalıyız. Sorgulayanlar kendilerini yeniden inşa ederek çizdikleri yolda sorgulama öncesinden daha güçlü, daha emin ve huzurlu yol alıyorlar.

 

Aklın başında olması için çaba harcanmaz, çünkü akıl ve zeka varoluşun sebebidir. İnsanlar saçma sapan ve basit olmak uğruna zekasını kullanıyorlar. Zekayı nerede, nasıl, ne şekilde kullanacağı kişiden kişiye değişiyor.

 

HÜLYA ÇAKICI

 

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..