Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Şubat '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kendinizi Seviyor musunuz?..

Kendinizi Seviyor musunuz?..
 

Sevin kendinizi ya da kendinizi sevin...

Başarılarınıza odaklanın, kendinizle konuşun, iltifat edilmeyi öğrenin...


Gün içerisinde hem fiziksel, hem zihinsel, hem psikolojik, hem de duygusal stres baskısı altında kalınabiliyor...

Stres yalnızca bir problem olarak hayatımızda yer almıyor, hayatımızın bir parçası olarak pek çok sorunu da beraberinde getiriyor...

Fiziksel ve zihinsel anlamda bedenimizi yıpratıyor...

İşte bu yüzden stresin her türlüsü ile mücadele etmeyi öğrenmek gerekiyor...

Ve bunun için...

* Kendimizi başkaları ile kıyasladığımızda her daim kaybederiz. Bizim bir konuya bakış açımız, başkaları için önemli olmayabilir. Başkalarına karşı olan bakış açımız, onları bizim gözümüzde mükemmelleştirirken, bizi kendi gözümüzde sıradanlaştırabilir. Kendimizi başkaları ile kıyaslamaktan kaçınalım, karşılaştırma yapmayalım, kendi varlığımızı kabullenelim.

* Kendi kendimizi yargılarken, şahsımıza özel olumlu yönlerimiz üzerinde daha fazla duralım. Sahip olduğumuz yetenek ve davranışlar belki de mükemmel bir insan olmamızı sağlayabilir.

* Güzel olmak, başkaları tarafından fark edilmek isteyebilirsiniz. Eğer birileri size iltifat ediyorsa, teşekkür etmeyi sakın unutmayın. Buna bir anlam yüklemeye çalışmayın veya yargılamayın. Bunu içinizde bastırmamanız, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

* Kendi gözümüzde bir değerimizin olması gerçekten çok önemli. Peki kendimize ne kadar değer veriyoruz?.. İçinizden gelen sese kulak verin. Kendi kendinize güzel şeyler söylüyor musunuz?.. Bedeninize iltifatlar ediyor musunuz?.. Kendinizi teşvik edici sözcükler kullanıyor musunuz?.. Eğer yanıtınız evet değilse kendinizi yeniden konumlandırmak için eleştiri içerikli sözler yerine övgüye dayalı kelimeler kullanmayı deneyin.

* Başkalarından iltifat alırken, onlara karşılık vermenin kurallarını da öğrenmeyi ihmal etmeyin. Eğer karşılık verirseniz, karşılık alırsınız. Başkaları tarafından iyi bir şekilde kabul edilmeyi öğrenirseniz, kendi kendinizi önemsemeyi de öğrenirsiniz. Aşık olmak, sevginizi paylaşmak demektir ya hani... Kendi varlığınızı kabul etmek demek de, başkaları tarafından kabul görmek demektir.

* Kötü alışkanlıklarınız olabilir ya da kendinizden nefret ediyor olabilirsiniz. Vücudunuz bütün negatif duyguları kendine çekebilir. Çevrenizi kuşatan sorunlar sizde negatif duygular yaratabilir. Ruhumuzun derinliklerine kadar bizi saran bu olumsuz duygulardan kurtulmamız akıllıca olacaktır. Bunun için farklı bir perspektif sunan pozitif şeylere odaklanmamız gerekir.

* Kendimize ve insanlığa verdiği güzellikler için şükretmeli, teşekkür etmeliyiz. Çevremizde sorunları olduğunu hissettiğimiz birileri varsa eğer, onlara yardım etmeliyiz. Şükretmek günlük yaşantımızın bir parçası olmalı. Şükretmek, yalnızca kendimiz için değil, yaşadığımız toplum için de iyi bir insan olmamızı sağlayacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..