Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '18

 
Kategori
Blog
 

Kerim Korkut Neden Türkiye'nin En Güvenilmez Adamıdır?

Kerim Korkut Neden Türkiye'nin En Güvenilmez Adamıdır?
 

İnsanlar “güven” konusunda yanlış düşünüyorlar da ondan; kişiliğe bağlıyor ve herkesin güvenilir olması gerektiğini düşünüyorlar.

“Güven” yerleşik kişilik özelliği değil olaylara durumlara göre değişebilen davranıştır.

Genetik yapısında güvenilir olmayı kolaylaştıran kişilik özellikleri varsa bu kimseler ortada hiçbir neden olmasa bile güvenilirdirler.

Herkesin güvenilir olmasını istemek herkesin iyi kalpli ve dürüst olmasını istemek gibidir; yani bilgi, eğitim, görgü, toplumsal ve ahlaki zorlama vs. ile sonradan sağlanır. Ne kadar sağlanabilinirse tabi.

Ben güvenilir olarak yaratılmış olmayabilirim güvenilir olmayı öğreteceksin.

Güvenilir olmayanlar kasıtlı olarak domuzluğundan güvenilmez değildir, yapıları öyledir.

Ve en önemlisi kişinin menfaati ya da bedel ödemesi söz konusuysa bazı kimseler dürüst davranmaz.

Genetik yapım dürüst davranmaya uygun değil. O işten menfaatim var dürüst davranırsam kaybedeceğim. Ve dürüst davranırsam bedel ödeyeceğim(icabında ölüm bile)

Beni eğiterek dürüstlüğü öğrettin mi? Çeşitli toplumsal davranışlarla (görgü, ahlak, onur, din vs) genetiğimdeki fetbaz eğilimleri baskıladın mı? Dürüst davrandığım zaman hakkım olanı almayı ve de bedel ödemememi güvence altına aldın mı?

Bunların hiçbirini yapmadıysan nasıl güvenilir olabilirim? Yalan söylerim karakterim öyle, sen bu karakteri eğiteceksin.

Diğer önemli konu da; insanlar dürüst davranmak isterler. Siz güvenilir olmak isteseniz bile size güvenmemeye çalışan, keza güvenilir olmamaya zorlayan birileri vardır.

Kişinin güveni sınanmaz, güven konusunda tavrı değiştirilmeye çalışılmaz.

Bana her akşam neredeydin diye sorana yalan söylerim, her akşam neredeydin diye sorulmaz, aptal mıyız biz! 50 yaşındaki birine evli misin diye sorulmaz çünkü bu yaştaki insanların %95’i evlidir.

Sözünü yerine getirmeyen kimse güvenilmez değildir, neden yerine getirmediğine bakılır.

Kerim Korkut hiç kimseye hiçbir şeyi garanti etmez, bakalım der. Ona göre kişinin söylediğine değil yaptığına bakılır ve ne söylemiş, söz vermiş, vaat etmiş olursa olsun söylediği yaptığı yaptığı söylediğidir gerisi laf.

Yaptıkları kadar güvenilir, yapamadıkları kadar güvenilmez. Yüzde 50 yüzde 50 ise çok iyi adam. Biz insanız, çiğ süt emdik üstelik. Artı menfaat dünyası.

Kerim Korkut’tan herkes şikâyetçi “Bizi kötü yola sevk ediyor!” Hayır, gerçek halinizi size gösteriyor ve gerçek halinizden farklı görünmeye çalışmayın diyorum. Ben herkesin gerçek haline razıyım.

“Güven” şehir efsanesi, güven masalları anlatanlar güvenilmezliği aşılıyorlar. Bırakın insanlar ne kadar olabiliyorlarsa o kadar güvenilir olsunlar. Terbiye gibi bir şey, her zaman terbiyeli davranabiliyor musunuz? Ya da örneğin temiz olmak gibi.

İnsanların güvenini sorgulayanlar işlerine gelmediği için bunu yapıyorlar.

Diğer bütün insani özellikler sizde varsa ancak güvenilir olabilirsiniz, bu mümkün mü? Cesaretli olmayan biri zora gelince yalan söyleyecektir, ne yapsın!

Bu konudaki yazılarımız devam edecek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..