Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

KEŞFET DEĞİŞ VE İLERLE!

İÇİNDEKİ SENİ KEŞFET DEĞİŞ VE İLERLE!

 

            Tüm insanlık, daha önce hiç şahit olmadığı sıra dışı günler yaşıyor. Küresel salgın nedeniyle sokağa çıkmaya korktuğumuz bugünlerde günlük yaşantımızın her alanında önlemler almaya ve farklı beceriler edinmeye çalışıyoruz. Belki bilmediğimiz özelliklerimizi keşfediyoruz.

            Garip bir yolculuktayız. Kimimiz farkında, kimimiz yol bittiğinde fark edecek. Bazen duraklar değişiyor, yollar bitiyor. Bazen yolculuğun biçimi değişiyor yolculuk tekrar başlıyor.            Unutulmamalıdır ki; “Hayat, insanın ne için burada olduğunu keşfetmesi gereken bir yolculuktur.”

            Maalesef birçoğumuz böyle durumlarda keşfetmemiz gereken şeyleri unuturuz. Kafa karışıklıkları, bilinmezlikler, üzüntü, hayal kırıklığı içinde beklemeye ve yolumuzu bulmaya çalışırız.

            Kendinizi keşfetmek için her konuda denemeniz ve sorgulamanız gerekiyor. Hayatınızda yaptığınız değişiklikler, aslında bir şeyleri yeniden keşfetmektir. Ünlü düşünür Eflatun; “İnsanın kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür.” der. Gerçekten durum böyledir.

            İnsan her şeye kendini tanımayla başlar. Kendisine engel olan korkularını, ön yargılarını, yanlışlıklarını ve şüphelerini görür, tanır ve öğrenir. Zayıf yönlerini gören insan tercihlerini daha sağlam ve doğru yapar.

            Kendini keşfetmenin en etkili yolları okumak, harekete geçmek ve en önemlisi düşünmektir. Modern Felsefenin Babası unvanını alan Rene Descartes; “Düşünüyorum, öyleyse varım!” der. İnsanoğlunun varoluşu bir tümcede vurgulanır. Düşünmek erdemdir ve keşfetmektir. İnsan düşündüğü sürece insan olma niteliğini kazanır. Varoluşumuzun bir anlam kazanabilmesi için düşünmemiz gerekir.

            Kişi zorluluklarla mücadele esnasında düşünür, fikir edinir, öğrenir, bazen yanlış yapar deneyimler kazanır ve doğru neticeye ulaşır. En iyi fikir hayata geçirdiğiniz fikirlerdir. Bu nedenle fikir ve düşüncelerinizi icraata geçirin ve deneyimlerinizle kendinize değişim katın.

            Başarısızlıklar üzebilir ama korkmayın, dayanırsınız. Çünkü acıdan doğar insan! Ve o acılar sizi yeniden doğurarak mutlaka başarıya ulaşmanızı sağlar.  

            Kendimizi, merkezinde gördüğümüz ve biz olmadan devam etmeyeceğini sandığımız bu dünya ve hayat çok kısa. Onun için bize birçok gerçeğin kapısını açacak ve farkındalığımızı artıracak olan kendini keşfetme yolculuğuna başlamak için en iyi zaman içinde bulunduğumuz bu zamandır.

            Hayat denen bu gizemli yolculukta, başarı ve mutluluklar sizin olsun. Esenlikler dilerim.

Sevgi ile

Güray Gökal

Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı

Girişimci | Yazar | Eğitmen

 

 
Toplam blog
: 17
: 62
Kayıt tarihi
: 08.02.21
 
 

Uluslararası İlişkiler ve Siyasal İletişim Uzmanı | Yazar | Eğitmen | Konuşmacı | 2014 Eğitim ve ..