Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '16

 
Kategori
Siyaset
 

Kesnizani Çok Uzakta Değildi!

Bir yazar; yazdığı eserinde Saddam Hüseyin’in de ülkesinde çalışmasına, gelişmesine onay verdiği, Müslüman olarak değerlendirdiği için zarar gelmez olarak düşündüğü ancak sarayda hemen herkesin tarikata üye olduğu belirtiliyor.

Savaş başlıyor. Silahlar susuyor. Savaş uçakları uçmuyor. Milleti cennete götüreceğini iddia eden tarikat birkaç saat içinde Irak’ı Amerika’ya teslim ediyor. Yazarın belirttiğine göre tereyağından kıl çeker gibi şip-şak işgal tamamlanıyor. Saddam devriliyor. Şeyh Abdülkerim Kesnizani tarafından kurulan tarikat oğlu Muhammed Kesnizani tarafından dönüştürülmüş, kısa zamanda ülkedeki en etkili tarikatlerden biri olmuştur. Bizden farkı Muhammed Kesnizani Bağdat İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. Çok kısa zamanda tüm devlet sistemine sirayet eden yapı Amerika ile ilk savaşta ülkesini patronlarına bağışlamış, Saddam Hüseyin’e en yakınları kızları dahi ihanet edebilmiştir.

Allah aşkı, kardeşi kardeşten iman için değil, hileyi kuranlar tarafına geçmiştir. Allah’la kandırılan bir millet ülkenin kan gölüne dönmesine neden olmuş, Irak savaşından sonra harabe olan  Irak’ta binlerce Müslüman kadının tecavüze uğramasına, binlerce Müslüman’ın ölümüne neden olmuş ülke paramparça olmuş ve bir daha da toparlanamayacak vaziyete getirmiş, sözde Müslüman bir tarikat olan Kesnizani Tarikatı insanına, Müslüman’a değil, düşmana hizmet etmiş ve milleti uzun süre Allah ile kandırmıştır. Irak çok IRAK değildi de biz ders almadık, alamadık.

Ders alınacak çok şey var ve söyleyemediklerimiz söylemek istediklerimizdir. Bütünü bölen bu ülkeye zarar verir. Bu ülkenin en akıllı çocuklarını başkalarını başkalarına şeytanın avukatlarına teslim ettiğimiz sürece sabun görmez, köpüğü tartışır dururuz. Sabunu herkesin görmesi için kişisel hırslarından arınmayı, bütün için bütüne dair düşünmeyi ilke haline getirmemiz gerekiyor. Gelinen süreçte görülen en temel şey ülken yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Bu da tek gerçektir…

(1)  http://www.21yyte.org/tr/arastirma/orta-dogu-ve-afrika-arastirmalari-merkezi/2015/02/25/8085/kesnizani-tarikati-veya-buyuk-bir-ortulu-operasyon  (2)https://stratejikistihbarat.wordpress.com/2015/07/09/irak-dosyasi-pekin-cemaat-iraki-abdye-teslim-eden-kesnizani-gibi/

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..