Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kim demiş bütün erkekler azgın kurtlar diye..!

Kim demiş bütün erkekler azgın kurtlar diye..!
 

Birkaç saat önce internette haberlere göz atarken bir video ilgimi çekti. 25-35 yaş aralığında takım elbiseli yetişkin erkekler ve yaş grubunun yaklaşık 7 ila 10 olduğunu düşündüğüm ve üzerlerine gelinlik giymiş kız çocukları… Videoda anlatım Arapça… O nedenle ilk anlatılanları anlayamıyorum, fakat ne olup bittiğini anlayabilmek için videonun içine girecekmiş gibi seyrediyorum. Bir taraftan da gördüğümün gerçek olmaması için dua ediyorum. Seyrettiğimin, 450 kız çocuğuna ait toplu nikah töreni hazırlığının görüntüleri olduğunu anlıyorum. Nihayet haberi yapan gazetecinin yetkili bir isim olduğu belli olan bir kişi ile yaptığı röportajın Türkçe alt yazısı geçmeye başlıyor. . . Bir anda kanımın donduğunu hissediyorum sanki… Röportajın Türkçe alt yazısını aynen yazıyorum sizlere…

Gazetecinin sorusunun Türkçe alt yazısı yok fakat çocuk gelinlerle ilgili açıklama istediği net olarak görülüyor zaten.

-Röportaj yapılan kişi: Evlilik iki şekildedir, ilki evlilik anlaşması şeklindedir. Bu evliliği tamamlayıcılardan biridir. Eş ile ilişkiye girmek diğer bir tanesidir. Evlenmek için minimum bir yaş sınırı yoktur, bir yaşındaki bir kızla bile evlenilebilinir. 7-8-9 yaşındaki kızlardan bahsetmeye gerek bile yok… Bu açıkça bir anlaşma kabulüdür. Veli baba olmalıdır. Çünkü babanın kararı mutlaktır. Böylelikle kız eş olur. Ama kız seks için uygun mudur değil midir ? İlk ilişkiye girmek için uygun yaş nedir? Bu çevre ve geleneklere göre farklılık gösterir. Kızlar başka ülkelerde 16 yaşında evlendiriliyorken, Yemen’de 8-9-10-11 hatta 13 yaşında evlendirilmekteydi. Bazı ülkeler 18 yaş öncesi ilişkiyi yasaklayan kanunlar koymaktadır. Hz. Muhammed izlediğimiz bir modeldir. O Aişe ile evlendiğinde Aişe 6 yaşındaydı. Ama onunla 9 yaşına geldiğinde ilişkiye girdi. 6 yaşında onunla evlendi 9 yaşında ilişkiye girdiğinde evliliklerini tamamladılar. Hz. Muhammed’i model olarak görüyoruz.

-Gazeteci: Benim sorum size şudur ki; 12 yaşındaki bir çocuk ile 11 yaşındaki bir kızın evlilikleri İslami kanunların verdiği izinler uyarınca mantıklı bir evlilik midir?

-Röportaj yapılan kişi: Eğer veli baba ise burada iki tip velilik vardır. Eğer baba veli ise ve kızlarını uygun şartlar altında evlendiriyorsa, evlilik kesinlikle geçerlidir. İnsanlar kendilerini çeşitli olaylar içinde bulmaktadır. Örneğin 2-3-4 kızlı bir erkek düşünün, karısı yok ve uzun bir yolculuğa gitmesi gerekiyor. Kızlarını bir erkekle evlendirmesi iyi değil midir? Böylelikle onlarla ilgilensin, onlara baksın. Ve kız uygun bir yaşa ulaştığında onunla ilişkiye girecek.

Kim demiş bütün erkekler azgın kurtlar diye! 

Ve bu cümle ile video bitiyor. İşte insanın kanını donduran röportajın tamamı bu…

Bu olaya benzer örnekler dünyanın birçok ülkesinde yaşanabiliyor. Fakat bu sayıda bir katliama ilk kez tanık oluyorum doğrusu…

Üstelik kendi sapık zihniyetlerini bütün insanlığın peygamberi olan Hz. Muhammed'e yüklemelerinin de hiçbir şekilde izahı mümkün olamaz. Biz Hz. Muhammed’i örnek alıyoruz demesi Hz. Muhammed’e ve gerçek müminlere yapılan bir hakarettir bence…

Hz. Muhammed’in, Hz. Aişe ile evliliğinin küçük yaşta olduğu bir çok kaynakta yer almakta, fakat söylendiği gibi 6 yaşında evlenip 9 yaşında ilişkiye girdiği uydurmaları ancak ve ancak sapık ruhlarını gizleyecek yer arayanların uydurması olabilir.

Hz. Aişe’nin ergenlik döneminden sonra Hz . Muhammed ile evliliklerinin gerçekleştiğini yazan birçok kaynak bulabilirsiniz.

Sorarım size… Neden özellikle, Hz. Aişe’nin küçük yaşta evlendiği ve ilişkiye girdiği yönündeki kaynaklar sahi kaynak olarak değerlendiriliyor?

Öyle olduğunu varsayalım. O günün koşulları ile günümüz koşulları nasıl bir tutulabilir? O günün koşullarında, Hz. Muhammed’in Hz. Aişe ile genç yaşında evlenmesi çok önemli ayrıntılarla doludur ve ayrıca Hz. Aişe’nin, Hz. Muhammed’in ölümünden sonra uzun süre yaşamaya devam etmesi, hadislerin günümüze kadar ulaşmasında ciddi anlamda katkı sağlaması bakımından ilahi bir hikmet olarak düşünülebilir. Hz. Muhammed’in çok eşliliği de yine içerisinde birçok detay ve o günün koşullarına uygunluk arz eden sebepler olmasının yanında, akrabalık bağlarının arttırılması ve dolayısı ile İslamiyet’in yayılmasına katkıda bulunması adına önemlidir…

Hadi o günün koşullarındaki yaşam biçiminin örnek alındığını varsayalım… Neden sadece Hz. Muhammed’in bu konudaki yaşam biçimi örnek alınıyor?

Valla ben kimseyi bu günün koşullarında devenin üzerinde seyahat ederken görmedim!

Kaldı ki, Hz. Muhammed’in yaşam tarzındaki mütevazılığını bilmeyen yoktur. Yazmaya kalksam sayfalar dolusu yazabileceğim, evrensel değerleri mevcutken siz hiç birini örnek almayacaksınız ama, sapkınlığınızı örtmek için, evlenirken Hz. Muhammedi örnek aldığınızı söyleyeceksiniz…

Henüz oyun çağı olan, 6-12 yaş aralığını kapsayan ”orta çocukluk dönemi” olarak tanımlanan dönem, bedensel ve bilişsel gelişimin tamamlanmadığı, mahremiyet ihtiyaçlarının daha yeni belirmeye başladığı, bir dönemdir. Bu dönemdeki bir kız çocuğunu evlendirmeye kalkmak ya da o yaştaki bir kız çocuğu ile evlenmeye kalkmak bir insanlık suçudur. Bu insan haklarına tecavüzdür… Dolayısı ile bir çocuğun bu dönemde eş olarak seçilmesi cinsel sapkınlıktan başka bir şey olamaz.

Bu, düpedüz, tecavüzü nikahla meşrulaştırmaya çalışmaktır!

Keriman KESER

 
Toplam blog
: 26
: 4022
Kayıt tarihi
: 11.05.13
 
 

Aile Danışmanı- Bireysel Danışman- Çift Terapisti- Cinsel Terapist ..