Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Kim kimi koruyacak???

Kim kimi koruyacak???
 

gazeteden alıntı


“Kadınla erkek eşit değildir” diyenler oldukça ve de yetiştirilme tarzında hep erkek ön plâna çıkarılıp, kadınlar ikinci sınıf vatandaş olarak gösterildikçe, erkek cinsiyetine “eline, diline, beynine” mukayyet ol denmedikçe bu olaylar bitmeyecek….

Önce erkek çocuklarını eğitmek gerek, aklı kadın bedeni üzerine çalışanların ne yazık ki ortamı bulduklarında gözü dönmektedir.

Ahlâk her şeyden önemlidir yaşamda; ahlâklı olanın insanî zaafları azalır, vicdan ve acıma duygusu gelişir.

******

-Aslan oğlum nasıl da çapkınmış, kaç kızı idare ediyon bakalım he?

 Yap oğlum yap, gençsin, tabii yapacaksın

- Oğlum karına ezdirmeyesin kendini haa; kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin ki evinin kadını olsun.

Bunun gibi yüzlercesini sayabiliriz…

******

Biz nasıl bir millet olduk? Eskiden en büyük olay evlenmek için kız kaçırma ve de hırsızlık idi. Polise güvenirdik, hatta bir bekçi düdüğü ile rahatça uyurduk. Artık çantamızda biber gazı ile gezer olduk ancak, şeref, haysiyet, insanlıktan zerrece nasibini almamış caniler için ne yazık ki bu da kâr etmedi.

Zaman ilerledikçe artan bu vakalar üzerinde ivedelikle incelenmesi gereken konulardır. Bunların altında yatan sebepler nedir? Bu insanlar “bir kadından doğma” olduklarını, kendi annelerini, kız çocuklarını, kız kardeşlerini, teyzelerini, halalarını ve dahi bütün kadınlarını nasıl düşünmez, göz koyduklarını onların yerine koymazlar. Neden hep beyinleri böyle çalışır?

******

*Bu vahşi, âdi yaratığın, ne kadar sapık düşüncelere sahip olduğu facebookta bir tecavüz olayını paylaşıp, tecavüzcünün yerine kendi resmini koyduğu ile sabittir.

"HER ERKEĞİN OLDUĞU GİBİ BİZİMDE BAZI İHTİYAÇLARIMIZ VAR"

*Buyurun bakalım; acı üzerine yapılan, çok acı ve altında gizli gerçeğin yattığı sapıkça bir beyanat.(İzmit eyleminde konuşan genç)

Nihat DOĞAN denilen şahsı kale bile almıyorum, zaten medyadan almış alacağını.

İşi birilerine yalakalık yapmaktan öteye gitmeyen, kendini fasulye gibi nimetten sayan biri!

******

Gelelim iktidar sözcüsüne

Davutoğlu, Antalya'da partisinin İl Kadın Kolları'nın Turgut Özal Spor Salonu'nda kongresinde yaptığı konuşmada “kadına uzanan eller kırılsın” demiş ve “adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulunacağına inanıyorum” demiş.

- Birincisi ; sizi koruma görevini kadınlar üstlenmiş ya da siz öyle istemişsiniz nedenini anlayamadık sanırım.

- Sizler,  kadına uzanan ellerin kırılması için şimdiye kadar ne yaptınız.?!

- Kadınların öldürülmeleri ve tecavüz olayları neden tavan yapmıştır?

- Bu sapıkları, mahkemede kravat takıp süklüm püklüm rollerine “iyi hâl” denilerek indiriminiz ve kısa sürede dışarıya salıverme kanunlarında bir değişiklik yapmak için ne bekliyorsunuz?

- “ kadına uzanan eller kırılsın” derken, polisiniz ÖZGECAN için yapılan eylemde kadınları yerlerde sürükleyip yaka paça gözaltına alıyorlar. Buna diyecek sözünüz var mıdır???

-Kumarhanede eli yorulup garsona kol çektiren kumarbaz gibi, kendi yorulmuş ta çömezini boynundan yakalayıp “ sık ulan sık “ diyerek Sanki savaş varmışcasına düşmana sıkar gibi kindarca, hırsla  biber gazı sıkmaya zorlayan polis için ne düşünüyorsunuz???

******

Davutoğlu, "Özgecan'ın adı da Antalya'da Gençlik Merkezi'nde yaşayacak" demiş.

Buradan bile kendilerine pay çıkartıyorlar. Yapmayın Allah aşkına.. Gencecik fidan toprak oldu, bir caninin elinde hunharca öldürüldü. Siz bırakın bu konuşmaları, dans gibi ufak detaylara da takılmayın olan bitene bakın. Kendinizi o acılı ana babanın yerine koyun.

******

Şeb-i aruz dans mıdır bunu da bir düşünelim bu arada.

******

Bu dava Münevver Cinayetinin tıpkısı, birebir aynısı; bu acılı ana baba için ne gerekiyorsa adalet en kısa sürede tecelli etmelidir.

******

Bu arada Sümeyye Erdoğan aileye taziye ziyaretinde bulunup basına demeç veriyor: biz olabildiğince acılarını paylaşmak üzere buraya geldik.

ACI olabildiğince nasıl paylaşılır anlaşılamadı!!

Ve eklemiş kendileri “elimizden ne geleni yapacağız”

Kendileri Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Vekili imiş.

Şimdiye kadar elinizden ne gelmişti, neden göstermediniz? Örneğin KADEM olarak ne yaptınız ? Sizler korumalarınızla gezerken öldürülen kadınlara, öldürülmeden önce sıkı takipte bulunacak ciddi koruma verdiniz mi?

******

Bir ateşin yaktığı yerdeki acı düştüğü yerdedir. ACILAR hep tek kişiliktir.

Rabbim ailesine sabır ihsan eylesin.

******

İki kız çocuğu annesiyim, ben onların tek damla gözyaşına dayanamam.

Allah kimseyi evlat acısıyla bırakmasın derler.  

Dilerim ki o cani inim inim inleyerek can versin.

******

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....