Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kimin eli kimin cebinde

Kimin eli kimin cebinde
 

kaşıkla toplayıp kepçeyle dağıtılan vergilerimiz


Her iktidar kendince birşeyler yapmıştır ülke için, kimi yasaları değiştirmiş, kimi enflasyonla mücadele etmiş, kimi yatırımlar yapmış, kimi de borç batağına saplanmıştır, sonuç olarak ülkemiz vatandaşı sürekli borç ödemek zorunda bırakılmıştır. Halen de bu durum devam etmektedir.

İMF' nin emir kulu halina getirildik. Vergi cenneti olan ülkemizde dürüst vatandaş ( memur, işçi, köylü, küçük esnaf ) vergisini öderken vatandaşlık görevini yerine getirir. Peki büyük işletmecilerin birçoğu vergi vermemek için muhasebe hesaplarında oynayarak ya zarar ettik derler ya da devlete küçük bağışlar yaparak vergi borçlarını affettirirler. Sonrası bankalardan hatırlı kişilere milyarlarca kredi çektirip ödemezler. Yurt dışına kaçarlar ya da iflas ettik derler.

Devletin kar getiren işletmeleri yok pahasına yabancılara satılır. İyi hatırlarım Ereğli demir çelik uzun yıllar önce zarar ediyor diye kapatılma noktasına geldi. Sonraları işçiler ve çalışanları fabrikaya sahip çıkarak bugün kara geçirdiler. Devletin kurumları hiç bir zaman zarar etmez ama zarar ediyor gösteriliyor. Bugün tekel satılıyor ya da satıldı. Tekelin zarar etmesi mümkün değil. Vergilerimiz kaşık kaşık toplanırken kepçeyle birilerine dağıtılıyor. Kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Ne bir sosyal adalet sistemimiz var ne de adaletli bir gelir dağılımımız var. Kimin eli kimin cebinde ?

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..