Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '22

 
Kategori
Dünya
 

Kimiz Biz?

İnsan olarak bu dünyaya gelen ancak insan olmayı başaramayan yaratıklarız.
 
Beyinleri uyuşturulmuş, her şeye boyun eğen, hakkını aramayan canlılarız.
 
Kişisel ibadetlerimizle övünen, kişisel çıkarlarımız uğruna hakkaniyet, empati duygularımızı yitirmiş, maddeyi maneviyata tercih etmiş, okuyup araştırmak yerine kulaktan dolma bilgilerle kararlar verip, kendi muhasebemizi yapmadan sürekli başkalarını eleştiren kişileriz.
 
İnsanlık adına yaşadığımız dünya için bir şeyler yapmıyoruz, çünkü egoist düşüncelerimiz ön planda. Egosu ve menfaati için gözünü kırpmadan kardeşini satan, iftira eden, hayatı cehenneme çeviren, sorgulamayan, okumayan, kul hakkı yiyen, kafasını kuma gömmüş deve kuşu misali yanlışa doğru, doğruya yanlış diyebilecek kadar kör, sağır, özünü kaybetmiş her şeyi desinlere yapan sahte varlıklarla dolu bir dünyayız.
 
Dünyanın kendi çıkarları için dengesini bozan tek varlık insanoğludur.
 
Yaşadığımız dünya öyle bir hale geldi ki, bütün canlıların yaşadığı yeryüzü elimizden kayıp gidiyor, doğa her gün katlediliyor, iyiler kaybedip kötüler kazanıyor, haksızlık, adaletsizlik, sömürü almış başını gidiyor.
 
Başında insan olan her düzen çürümeye mahkumdur. 
 
İnsanoğlu zulüm konusunda engin fikirlere sahip. Doğayı tahrip ederken, diğer canlılara zarar verirken kendi sonunuda hazırlıyor farkında değil.
 
İnsanlar insanlığını kaybetti, şimdi insan olarak insanlığımızı arıyoruz.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..