Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kimse siyaset yapmasın

NEDEN SİYASET YAPMASINLAR?

Bir başbakan ya da hükümet sözcüsü herhangi bir sosyal konu ya da olay olduğunda bunun üzerinden bunu konu edinerek siyaset yapılmasın demesini anlıyamıyorum. Mesela kimse yargı kararları üzerinden siyaset yapmasın? Deniz feneri üzerinden siyaset yapmasın demek ne anlama geliyor? Kimse asker üzerinden siyaset yapmasın demek? Kimse spor üzerinden siyaset yapmasın demek? Sanayici siyaset yapmasın. Öğrenciler siyaset yapmasın, öğretmenler, öğretim görevlileri siyaset yapmasın. Kışlaya siyaset girmesin. Camiye siyaset girmesin. İşçiler memurlar siyaset yapmasın eylem hiç yapmasın hele hele yürüyüş kesinlikle yapmasın. Kimse şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmasın. Neden her gün bir yada birkaç şehit veriyoruz diye sorumluları nedenlerini sorgulamasın. Eğer siyaset yapılacaksa seçilip meclise gelip öyle siyaset yapsınlarmış.

Bir ülkenin güvenliğinden bir numaralı sorumlu ve görevli genelkurmay başkanı iç ve dış tehdit gördüğünde halkını ve ordusunu elbetteki uyaracak gerekli tedbirleri alacak nedenlerini sorgulayacaktır. Elbetteki siyaset yapacaktır. Asıl, görev ve sorumluluğunu yapmıyorsa eleştirilecektir.

Bir öğretmen MEB bakanını uygulamalarından dolayı elbette eleştirebilmelidir. Çalışma hayatını ilgilendiren genel eğitim sorunlarını ilgilendiren konularda elbetteki fikirlerini söyleyecekler elbeteki seslerini yazı ile yürüyüş ile dile getireceklerdir.

Bir pröfesör üniversitesi için bir rektör YÖK kanunlarını elbette eleştirecek hükümeti yanlış eylem ve uygulama içinde olduğunda elbetteki uyaracaktır.

İşçiler daha iyi çalışma koşulları için elbette ilgili kanunları çıkarmıyan hükümete yürüyüş ile sendika ile seslenecektir.İş adamları dernekleri ve üyeleri aracılığıyla ülke nereye gidiyor, üretim, ihracat, istihdam konularında kolaylık, rekabette eşit şartlar isteyecekler gerekli düzenlemeyi meclisten bekleyeceklerdir. Bunları yapmalıdırlar da.

Neden bu kesimler siyaset yapmasın deniliyor anlıyamıyorum. Bunların dışında kalan kesimlermi sadece siyaset yapacaklar. Hükümetin dalkavukları ve devletten haksız menfaat sağlayarak sadece kendilerini zengin eden bir takım küçük zümremi siyaset yapacak. Hırsızlar soyguncular eşkiyalar mı siyaset yapacak ülkemde.

Elbetteki aydın profesörlerimiz elbetteki genel kurmay başkanım elbetteki öğretmenim elbetteki öğrenci arkadaşım ve elbetteki işçi memur büyüklerim siyaset yapacak. Ama öncelikli görev ve sorumluluğunu unutmadan. Önce profesörlüğünü yapacak önce komutanlığını önce memurluğunu yapacak. Ama her konuda söyleyeceği fikri olan söyleyebilmeli.. Eylem ile yazı ile yürüyüş ile seslerini duyurmalı hakkını aramalı yanlışa yanlış diyebilmeli. Bu en doğal vatandaşlık hakkı değil midir? Hükümet sözcüsü çıkıp bana nasıl siyaset yapma diyebilir. Ona siyaset yapma hakkını zaten ben seçerek vermedim mi? Benim ona verdiğim hak nasıl oluyorsa ona geçince bende hiç kalmıyor.

Seçimde oy kullanırken herkesi göreve çağıran seçilmişler o zaman bu kesimleri ayırmıyorsa bu kesimlerin yapılan siyaseti eleştirme hakkı nasıl olmaz. Bir ülke başbakanı bunu söylerse şu veya bu kesim siyaset yapmasın diyebiliyorsa bu ülkede o başbakan nasıl en demoktat olduğunu ileri sürebilir. Şu veya bu gazeteyi evinize sokmayın diyebiliyorsa bir başbakan o gazetenin yayın yapmasından geçimini sağlayan matbaacı, dağıtıcı, şöför, emekçi, yönetici veya patron bir çok kesimin ekmeğiyle oynamış olmuyor mu? O gazete satılmadığı için kapanırsa ve işsiz kalan binlerce kişi nasıl geçimini sağlıyabilir. Gazete sadece hükümet lehine konular yazıldığında mı evimize sokulmalıdır? Okuduğum bir gazete teki 9 köşe yazarı da aynı şeyi yazıyorsa hiç biri de hükümet aleyhine bir konuya değinmiyor hükümeti ya da yanlış uygulamaları eleştirmiyorsa bu gazetenin evmize sokulması daha tehlikeli değil midir? Yoksa ülkemizde hiçte eleştirecek yanlış bir şey mi olmuyor.

Siyaset yapan meclisteki milletvekilleri seçilmeden önce lacivert elbiseleri ile ve çoğunlukla elleri cebinde poz verirken halkın karşısında daha o günden başlayan bir saygısızlık yapmıyorlarmı? Seçimlerde bol bol para harcayıp sonrada mecliste acaba bu harcadıkları paraları nasıl fazlasıyla geri alabilirizin derdine düştükleri içinmi bize siz karışmayın biz en iyisini yaparız diyorlar. Bu işte bir yanlışlık var diye düşünüyorum. Hemde büyük bir yanlışlık.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..