Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '14

 
Kategori
Eğitim
 

Kına gecesi ya da "çocuk gelinler"i meşrulaştırma çabası

Kına gecesi ya da "çocuk gelinler"i meşrulaştırma çabası
 

MEB Talim Terbiye Kurulunca kabul edilmiş, Sosyal Bilgiler öğretmen kılavuz kitabı.


İlköğretim 5. Sınıflara yönelik hazırlanan, MEB Talim Terbiye Kurulunca kabul edilmiş, Sosyal Bilgiler öğretmen kılavuz kitabında bir etkinlik önerisi yer alıyor: Kına Gecesi.

Bu tür etkinliklerle ve "Çocuk gelinler" tanımlaması ile sevimli gösterilmeye, sıradanlaştırılmaya çalışılan, ülkemizin hiç de sevimli olmayan ve sıradan kabul edilemeyecek önemli bir sorunu, ilkokul çocuklarının körpe beyinlerine nakşedilmeye çalışılıyor.

Oysa ki kız çocuklarının okullardan, eğitimden ve çocukluklarından zamansız çekip alınarak aile sorumluluğu yüklenilmeye çalışılması, bir insan hakkı ihlalidir.

"Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına, ... herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağına" dair yemin etmiş olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de evliliğini 1980 yılında, kendinden 15 yaş küçük ve o zaman 15 yaşında bir okul çocuğu olan eşi Hayrunnisa hanım ile yapmış olması konusu, bu duruma üzeri kapalı bir destek niteliğindedir kanımca.

Yönetim kadrolarının şu ya da bu basamağında olup, karar verme yetkisinde olanlar; bırakınız kız çocukları eğitim ve oyun haklarından sonuna kadar yararlansın ve buna teşvik edilsinler. Çocuklukları yarıda kesilerek evlilik sorumluluğu taşımaya zorlanmasınlar. Zamanı geldiğinde eğitimini tamamlamış, zihni açık ve ileriyi gören bireyler olarak toplumdaki hak ettikleri yerlerini alabilsinler. Sizin anne veya büyük annelerinizin kaç yaşında evlenmiş olduğu bugün artık önem taşımıyor. Ancak teknolojik gelişmenin başını alıp gittiği günümüzde eğitimli insanlara çok ihtiyaç olduğu kesin.

Son söz biraz sloganvari olacak ama, içimden öyle geldi : Günlük siyasi çıkarlarla kirlenmiş olan ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin. 

 
Toplam blog
: 24
: 302
Kayıt tarihi
: 06.09.13
 
 

1962, Denizli doğumludur. Ankara Anafartalar Lisesi (1979) ve Ankara Ünv. Siyasal Bilgiler Fakült..