Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Neslihan ERDOĞDU Serbest

http://blog.milliyet.com.tr/kariyerkoc

15 Kasım '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

KİPDER-TURUNCU ŞAPKALILAR PROJESİ-ULUSAL TANITIM TOPLANTISI

KİPDER-TURUNCU ŞAPKALILAR PROJESİ-ULUSAL TANITIM TOPLANTISI
 

Turuncu Şapkalılar Ulusal Tanıtım Toplantısı8-9 Kasım Eskişehir


Turuncu Şapkalılar Projesi Eskişehir Ulusal Tanıtım ile yoluna devam ediyor….

Geçtiğimiz yıl İTÜ ve Kadir Has Ünv lerinde KİPDER tarafından pilot uygulamasına başlanan proje 31 ekim-1-2 kasım tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yapılan eğitimlerle bu yılda genişletileyerek devam ediyor..

8-9 Kasım tarihlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükerşen’in de katılımıyla yapılan ulusal tanıtım ve paylaşım toplantısına Türkiye’ nin değişik bölgelerinden katılan 87 üniversite öğrencisi katıldı.

Sayın Yılmaz Büyükerşen kendi gençlik ve öğrencilik yıllarına ait samimi anlatımı ile kariyer yapabilmek için çalışmanın ve deneyimin önemi üzerinde kendi hayatından örnekler vererek salondaki öğrenciler için oldukça önemli paylaşımlarda bulundu.

Daha sonra da proje genel koordinatörü Çağıl Yeşildağ tarafından projenin anlamı, önemi gençler olarak iş yaşamına girmeden önce böyle bir proje içinde yer almanın kazanımları ile iş hayatı ile olan benzerlikleri üzerinde durululdu.

İlk günün ikinci oturumunda ise iletişim becerileri ve takım olmak konusunda yapılan bir eğitimden sonra değişik üniversitelerden gelen temsilciler, birlikte yedikleri akşam yemeği ve ardından gidilen eğlence ile kaynaşma ve birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldular…

Projenin en güzel tarafı aynı amaç etrafında, kendi geleceklerine sahip çıkmaya çalışan bilinçli bir üniversite gençliğinin kaynaşmasına olanak tanımasıdır.

Projenin sahibi ve uygulayıcısı Kipder tarafından geçen yıldan bu yana gerçekleştirilmeye çalışılan bu sinerjik ortamın oluşmasına olanak sağlayan başta Eskişehir’ deki turuncular olmak üzere tüm “turuncu”lara gönülden teşekkür etmek gerekmektedir.

Pek çok gencin, sivil toplum bilincine ve hatta kendi geleceklerine dair sorumlulukları gelişmemişken, 87 gencin Adana’dan, Muğla’dan, İzmir’den, Bursa’dan, İstanbul’dan, Konya’dan kalkıp gelmeleri, gelemeyenlerin kalplerini göndermeleri bu projenin anlamını ve gençler tarafından ne kadar da sahiplenildiğini yeterince ortaya koyan bir durumdu..

Toplantının ikinci günün de ise KİPDER Başkanı Sayın Hatice Yıldıran tarafından bu projenin dayanakları ve hedefleri üzerinde duruldu…

Daha sonra yapılan sunumlarda projenin gerçekleşebilmesi için üniversite bazında yapılan ve yapılacak olanlar üzerinde paylaşımlar da bulunuldu.

Turuncu Şapkalılar projesi üniversite eğitimi almakta olan gençlerin kariyer adımlarını daha bilinçli atabilmeleri için her üniversiteden 30 öğrenciye verilen Kariyer Koçluğu Eğitimi ve koçluk süreci ile sektör zirveleri ve kariyer festivalinden oluşmaktadır.

Proje ciddi olarak işverenler ve iş piyasası açısından büyük öneme sahip olduğundan, doğru personele doğru yatırım yapmak isteyen iş verenlerin desteğine açıktır.

İşine mutlu giden ve verimli olan, hem kendine hem şirketine hem de ülke ekonomisine iyi yönde katkı sağlayacak işgücü potansiyeli olan üniversiteli gençlerimize el uzatacak ve bunun iş dünyasına da olumlu yansımaları olacağına inan destekçilerimizle turuncu sayısını arttırabilecek ve uzun vadede toplumuma bir katkı sağlamış olacağız.

Kipder olarak misyonumuzu yerine getirmiş olacak ve gençlerin yaşam kalitelerini arttırmış olacağız… Bu hedefi gerçekleştirmemize yardımı olacak herkese ihtiyacımız olduğunu belirterek, tüm turunculara sevgiler sunuyorum..

 
Toplam blog
: 157
: 876
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

HAYAT YÜZ ÇİZGİLERİ YÖNÜNDE İLERLER.. ..