Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '06

 
Kategori
Eğitim
 

Kırk öğrenciden bir mektup

Kırk öğrenciden bir mektup
 

"Merhabalar, bizler ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencileriyiz. Tam kırk kişiyiz. Okula bu yıl başladık. Henüz okuma-yazma bilmiyoruz. Ancak öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Aslında biz seçilmemiş bir grubuz. Bazı öğretmenler bizlerin ailelerini beğenmemişler. Çünkü ailelerimizin maddi durumu çok iyi değil. Bu yüzden bizleri seçmemişler. Kırk kişi bir araya geldik ve bir sınıfta toplandık. Bize kucak açan öğretmenimiz o kadar iyi ki, bize seçilmemiş olduğumuzu hiç hatırlatmıyor. Daha doğrusu biz bu öğretmenize düşmekle zaten en seçilmiş öğrencileriz. Çok şanslıyız. Çünkü öğretmenimiz bizi biz olduğumuz için seviyor. Ailelerimize göre bize muamele etmiyor. Bize bir an önce okuma ve yazmayı öğretmek istiyor. Onunla geçireceğimiz tam 5 yılımız var. O kadar şanslıyız ki bu beş yılda ne kadar çok şey öğreneceğimiz için. Ama en çok "insan olmayı" öğreneceğimiz için, "adil olmayı" öğreneceğimiz için, "eşitlikçi olmayı" öğreneceğimiz için şanslıyız. Bu yüzden diğer öğretmenlerin bizleri seçmemiş olmasına üzülmüyoruz. Ailelerimiz bu öğretmenimize yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Ne isterse gücü yettiğince vermeye de hazır. Ama diğer şubelerin almaya başladığı malzemeleri bizim hemen almamız mümkün değil. Belki de hiç alamayız. Dedik ya biz o kadar zengin değiliz.

Bizim iyi eğitim görebilmek için teknolojiye de ihtiyacımız var. Tıpkı diğerlerinin kullandığı gibi… Ama zaman çok çabuk geçiyor. Diğer sınıflar tamamlamaya başladılar bile. Ama bizim hala bir laptop, bir projeksiyon makinası ve bir de yazıcı/tarayıcıya ihtiyacımız var. Bunları kendimiz almak istiyoruz ancak alamıyoruz.

Düşündük de, hiçbir çıkar grubuyla ilgisi olmayan, amacı sadece iyi birer öğrenci ve iyi birer insan olmak olan biz 1-C sınıfının bu ihtiyaçlarını karşılamamıza yardımcı olabilir misiniz? Eğer olabilirseniz bizi çok mutlu edeceksiniz. Bizim mutluluğumuzdan size pay düşecek. Evet size para veremeyeceğiz ancak mutlu yüreklerimizden bir avuç vereceğiz.

Yardımlarınızı ümitle bekliyoruz."

Yukarıda ifadeleştirmeye çalıştığım, belki birinci sınıf öğrencisi böyle mektup mu yazar dediğiniz satırlar, evet benim kalemimden çıktı. Onlar bu durumlarını çok daha basit bir şekilde anlatıyorlar. Ama sizlerin anlaması için ben biraz daha zorlaştırdım. Çünkü onların bu şekilde kendilerini ifade edebilmeleri için, çok iyi eğitim almaları gerekiyor. Bu eğitimi alırken de teknolojiden yararlanmaları gerekiyor.

Hiçbir çıkar grubuyla bağlantıları yok. Sadece bir okulun bir sınıfının öğrencileri. Okula yeni başladılar ve heyecanlılar. Ancak aile gelir durumları düşük olduğu için adı geçen araçları almak konusunda ne çok fazla zamana ne de paraya sahipler.

İşte bu yüzden, diğer sınıflardan geri kalmamak ve eşit eğitim haklarından yararlanmak için sizlerin yardımına ihtiyaçları var yani bizlerin. Bu konuda öneri, çözüm yolu, yardımcı olabilecek kişi ya da firmalar biliyorsanız, lütfen bu çocuklardan esirgemeyiniz. Nerelere kaynak akıtıldığını, kimlere yardım yapıldığını az çok sizler de takip ediyorsunuz. Bu defa kaynak ya da yardım gerçekten yarının aydın, Atatürkçü, insan gibi insan olma gayreti içinde olacak ve bu konuda idealist öğretmenlerinden her türlü yardımı görecek bu 40 öğrenciye gitsin. Allah rızası için gitmesin, insan rızası için gitsin...

(Ek bilgi: Bu mesajı yayınladığım günden bu yana yani bir ay (ki bunun ilk iki haftası duyuru, son iki haftası da fiili hareketle geçti. Şu an 2.000.-YTL toparlandı, kalan 1.000.-YTL için çabalar devam ediyor. Amacımız; 10 Kasım gününe bu teslimi gerçekleştirmek ve o günü manevi olarak daha da ölümsüzleştirmek. Şu yazıyı tıklayan ve okuyan tüm dostlar, zaten yüreklerini koymuş oldular. Hepinize manevi desteğiniz için teşekkür ediyorum. Yine de bu gönüllü faaliyete şeker ekmek isterseniz, bana ulaşabilirsiniz. Sona çok az kaldı:) Mutluluğun resmini çizip geleceğiz:)




Bu yazıma eklemeyi unutmuşum. 2006 Kasım ayında faaliyet tamamlandı, toplanan paralarla 1 adet laptop, 1 adet printer ve 1 adet projeksiyon makinası alındı ve ilgili sınıf öğretmenine ve öğrencilerine elden teslim edildi. Konuyla ilgili resimleri vakit buldukça albüme ekleyeceğim. Bilginize... İlgi gösteren ve inanan herkese çok teşekkür ederim. İstedikten ve inandıktan sonra başarılamayacak şey yok...

 
Toplam blog
: 23
: 1956
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 Nazilli doğumludur. İlk şiir kitabı "Farkındasız İntihar" 2009 yılında Kadın Yayınevi'nden y..