Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '14

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kış günlerinde nasıl hareket etmeliyiz ?

Kış günlerinde nasıl hareket etmeliyiz ?
 

KIŞ GELDİ SOBALAR YANMAYA BAŞLADI EVLERDE KESTANE KOKUSU ORTALIĞA YAYILDI NE GÜZEL BİR YAŞAM


İnsan yaşamı boyunca tabiatla iç içe yaşar. Doğal hayat veya tabiatın kendi içinde geçirmesi gereken bir çok evreler mevcut olup, bu evreler insanı oldukça etkilemektedir. Özellikle tabiat olaylarının seyri burada çok ama çok önem arz eder.

Yaşamımızda 4 mevsim olmakla birlikte bunlar yaz, kış, ilkbahar ve Sonbahardır. Bu mevsimlerin hepsinin kendine özgü özellikleri vardır. Bu mevsimler içerisinde en önemli olanı ise, özellikle Kış mevsimidir. Bu mevsime tüm canlıların çok ama çok hazırlıklı olması gerekmektedir. Çünkü Kış mevsimi çok çetin şartlar içermektedir. Özellikle; Kuzey ve Doğu kesimlerde bu şartlar daha da ağır hale gelmektedir. Bu bölgelerde özellikle yaşadığımız evlerin çok muntazam olması, çetin kış şartlarını kaldıracak donanımda olması, özellikle ama özellikle önem arz etmektedir. Bu bölgelerde insanı etkileyen yani insan veya canlılarla etkileşim içinde olabilecek her şeyin, kış şartlarına uygun hale getirilmesi özellikle şarttır. Yani kış şartlarına her yönüyle hazırlıklı olmak, hem kamunun hemde vatandaşların önemli bir  görevidir.

Ülkemizde kış şartları en çok fakir ve kimsesizleri ilgilendirmekle birlikte, daha bir çok evi olmayan canlıları da aynı derecede  ilgilendirmektedir. Çünkü onların evleri ve barkları maalesef ki yoktur. Evleri olsa bile yeterince korunaklı ve kış şartlarını atlatacak derece de muntazam değildir. Kış şartları; kimsesizler, garibanlar ve fakirler için çok ama çok olumsuz durumlar barındırır. Bu durumda ki tüm canlılara hem devlet hem de millet olarak yardımcı olmaya çalışmamız çok büyük önem ihtiva eder.

Kış aylarında günlük yaşantımıza özellikle çok dikkat etmemiz gerekir. Şöyle ki; dışarı çıkarken üzerimize kazak türü şeyleri giymeye, Kaban, Mont türü giysileri üzerimize giymeyi özellikle ihmal etmemeye ve kışın en vazgeçilmezlerinden biri olan atkıyı da boynumuzdan eksik etmemeye çalışmalıyız. Evlerimizde odun sobaları veya kömür sobaları muhakkak olmalı ve eğer gücümüz yetiyorsa doğalgaz, elektrik gibi daha gelişmiş olan ürünlerden de istifade etmeye çalışmalıyız. Evlerimizi soğuklara karşı izalasyon veya yalıtım yönünden korunaklı hale getirmeliyiz. Yani evi kış şartlarına en uygun vaziyete getirmemiz kaçınılmazdır. Özellikle ama özellikle dışarıda  sokakta kalanlara yardım elimizi uzatmaya son derece önem vermeliyiz. Onların her türlü sıkıntılarını ortak olmaya ve sorunlarını çözücü yönde gayretler göstermeye önem vermeliyiz. Özellikle Merkezi İdarenin veya Yerel yönetimlerin sokakları veya caddeleri kış şartlarına hazır vaziyete getirmeleri de her insan ve canlı için çok önem arz eder.

Kış mevsiminin her vatandaşımız, her canlımız için çok kolay geçmesi hepimizin en büyük dileğidir. Her kışın yaz gibi olması dileğiyle.......

 
        

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..