Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '08

 
Kategori
Mizah
 

Kısa süreli ilişki

Kısa süreli ilişki
 

www.e-anne.com


Bir arkadaşlık sitesinde gördüm. Üyenin aradığı ilişki türlerini kategorize etmişler.

- E-posta arkadaşlığı

- Msn arkadaşlığı
- Kısa süreli ilişki

- Uzun süreli ilişki

- Evlilik

Üyelik girişinde; bunlardan hangisi işinize geliyorsa onu işaretliyorsunuz. Diğer site üyelerinin de, bu tercih durumuna göre ilgilenecekleri hesaba katılmış olmalı! Sitenin üyeleri bu kriterleri gözetiyor mudur bilemem ama ilişki türlerinin bu şekilde pazarlanabilmesi harika bir seçenek! Sorun; kişilerin bu kategorizasyondan ne anladığı.? Örneğin benim gibi bir eski kafalının ne anlayacağı? Hele bendeki eski kafalılık, bu tür sitelerde evli insanların ne işleri vardır sorusuna bile cevap bulamazken! Daha korkuncu ve irite edicisi; evli olduğu halde, “medeni durum” kısmına “bekar” yazabilen harbi çapkınların istilasının anlamsızlığı! Her neyse diyelim ve seçenekleri bir gözden geçirelim.

E-posta arkadaşlığı: Bu nasıl bir arkadaşlık türü olabilir anlamış değilim. İnsan biriyle tanışır ve kriter olarak nasıl “e-posta arkadaşlığını” belirleyebilir ki? “Bak kardeşim, ben ancak e-postalarınızı yanıtlarım, daha ileri gitmem” mi demek istiyorlar? Eğer öyle ise; e-posta yoluyla neler paylaşabilirler, düşünelim. Resim? Yazı? Fotoğraf? Kendilerini e-postayla paketleyip gönderemeyeceklerine göre; ya resim paylaşacaklar yada yazı. İyi de; kuvvetli iki yazarın; güçlü iki ressamın veya fotoğraf sanatçısının bile e-posta kanalıyla paylaşabilecekleri sınırlıdır. Nereye kadardır bu arkadaşlık anlamadım! Paylaşılacaklar bitince; “haydi hoşça kal kardeş, ben gidiyorum” mu diyorlardır?

Sanırım bu; eskiden okullarda yabancı dilimiz gelişsin diye; öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen mektup arkadaşlığı gibi bir şey. O mektup arkadaşlarımızla nasıl 3-4 mektuplaşmadan sonra bittiyse; bu paylaşımda da bitecektir. Benim derdim; bu iki, e-posta arkadaşı tanışmak isterlerse ne olacak? Filmin burasında tehlike müziği var. Şu “iyi kötü çirkin” filmindeki gibi! Dını nı nı nııınnn!! (Nota yazamadım, kusura bakmayın emi.)

Msn arkadaşlığı: Bakın buna aklım eriyor. Msn herkesin bilgisayarında kurulu. İnternetin olduğu her yerde (bazı iş yerleri hariç) kişinin kullandığı bir msn muhakkak var. Akşama kadar non-stop çalışılmadığına göre de; arada bir iki çen çen yapılabilir. Parmaklara kuvvet! Yazacak şeylerin bittiği yerde de açılır kameralar, gerisini siz hayal edin artık! Tabi bu msn arkadaşlığı mı yoksa pornografik msn görüşmesi mi o tamamen bireylerin tercihi! Daha doğrusu bireylerin etik ve psikolojik yapılarının tercihi!

Kısa süreli ilişki: İşte bu harika bir seçenek! Özellikle; “ben maymun iştahlıyım kardeşim, tadına bakar geçerim” diyen, yalıçapkını, bal arısı tipler için bire bir! Uzatmayacaksın, tadında bırakacaksın, hesabı. Peki, işler sarpa sarıp; taraflardan biri bağlanmışsa ne olacak? Ne olacağı mı var; gözyaşı burun sümüğü! Peşinen konmuş standart; hem de site garantilisinden. Ayrılacaklar, çaresi yok! Baştan düşüneceklerdi!

Bunları herkes anlayabilir ama bir de benim gibi “kısa” sözcüğüne takanlar vardır. Örneğin, ömür kısa. Ya ben ömür kısalığında bir ilişki arıyorsam ne olacak? Diğer seçeneklere bakacaksın kardeş! Hadi ilerle…

Uzun süreli ilişki: Hah bakın bu kafama uyuyor. Evlilik yok! Mis! Sorumluluk yok! O daha da mis ! Ama ilişki var! Hem de uzun süreli diye garantiyi basmışsın! İyi de ya karşı taraf; uzun süreli ilişkinin adamı / kadını değilse? Farz edelim; bir yalı çapkını; bu angudun penceresini tıklattı. (Dikkat, “angut”, eşine ölünceye kadar bağlı bir kuş türüdür) Ne olacak? Yine gözyaşı ve burun sümüğü. (Amma sulu sümüklü bir yazı oldu ha!) Çünkü yalıçapkını bir süre sonra; başka seçeneklere bakmaya başlayacaktır. Zira kendisi, etin çeşidine düşkündür, ruhun dinginliğinde dinlenmeyi bilmez ki! Dikkat etmek lazım! “Sallanmadan yürü, seni ham yapar bu zilliler” diyor Sezen ablamız(!)

Evlilik: İşte tam eski kafaların seçeneği! Fakat; eski kafadırlar filan da; cidden bu tarz arkadaşlık sitelerinden; evliliğe uzanan ilişkilerin sonu nedir diye de düşünürler. Düşünmeliler! Duyuyoruz, evlenenler var. Ama sonları nasıl? Herhangi bir anket veya araştırma yapılmış mıdır? Evlilik nasıl gitmektedir? Yoksa sırf şu ödülü almak için evlenip; sonra boşanan evlilik programlarından fırlama çiftler gibi mi olmaktadır sonuç? Gerçi arkadaşlık sitelerinin bir ödül verdiği filan yok da; hani heyecana, galeyana gelip; basıp imzayı geçmemek lazım! N’olmaz n’olmaz(!)
Sonuç: Bu işler narin, bugün olmaz yarın:) Seçeneğiniz ne olursa olsun; seçiminiz doğru olsun yeter!

 
Toplam blog
: 135
: 3170
Kayıt tarihi
: 23.07.08
 
 

Eğitim sürecinin bazı bölümleri Almanya ve İngiltere'de olmak üzere en son PAÜ'den eğitim uzmanlı..