- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kısır

Mutlu haftasonları olsun. Nefis çiğ köfte tadında acılı, ekşili kısır tarifi sizlerle.
1 kuru soğan
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
2 dal dere otu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı acı biber salçası (sert olanı makbuldür)
1 limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı sumak ekşisi
yarım çay bardağı zeytinyağı
kırmızı pul biber- karabiber- nane- kekik- kimyon- sumak- yenibahar- isot- tuz
YAPILIŞI
Bulguru geniş bir kaba alalım 1 kase sıcak suyu bulgurun üstüne dökelim şişmesini bekleyelim. Şişen bulgurun üstüne yağ, salça, kıyılmış kuru soğan, nar - sumak ekşisi, tuz, ve tüm baharatları katalım çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya başlayalım kıvama gelince kıyılmış yeşillikleri ve limon suyunu katalım elimizle harmanladıktan sonra köfte şeklini verelim. Kıvırcık yaprakları limon parçaları ve acı turşu biberle servise sunalım. Kısır yareni içecekler; şalgam suyu, ayran, çay :) Afiyet olsun...