Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '15

 
Kategori
Blog
 

Kitabınız yayınlandığında boyunuz uzamıyorsa, blog yazınca ne oluyor?

Kitabınız yayınlandığında boyunuz uzamıyorsa, blog  yazınca ne oluyor?
 

SKY. İzmir TV.


ESKİ BARTIN VALİSİ, YENİ MERKEZ VALİSİ  İSA KÜÇÜK.. SANAT VE SANATÇIDAN ANLIYOR. SANATÇIYA DEĞER VERİYOR, SANATÇILARI SANAT DÜNYASINA KAZANDIRIYOR

         “Onu biz, kitaplarından tanıyoruz. Daha önceleri, ulusal gazetelerimizin hemen hemen hepsinde çalıştı, muhabirlik yaptı. Şimdilerde Milliyetin Blog’dan ayrı olarak,. İzmir’in popüler dergisi İZMİR LIFE ‘ın yazarı. Ezelden beri de 91 yıllık Bartın Gazetesinin köşe yazarı. Ki bu gazete, Rıfat Ilgaz’lar yetiştirmiş  bir gazete.

Muzaffer Cellek’ ten bahsediyoruz.  Çocukluk anılarını anlattığı kitap olan Ört ki, ölem ve De ki Bartın isimli kitaplarında yazar Muzaffer Cellek’i  ilk, Bartın Valisi İsa Küçük keşfetmiş. Ve kendisini Bartın’a davet ederek,  anılarını Bartın’lılara da duyurmasını istemiş ondan.

Ve aynı vali,  sahnede plaket verirken “Bu şehir, 60 yıl önce kaybettiği çocuğunu buldu” diye kendisini anons etmiş. Muzaffer Cellek’e, Bartın Belediyesinin  Fahri Hemşerilik beraatine sahip.

O, bir Bartın Yangunu. Yani Bartın sevdalısı. Her satırında Bartın var. Çocukluk anıları var destansı. Zaten kitabının arkasında da durumu şöyle özetlemiş: “Benim Bartın sevdam, ırmak kıyısı ile top sahası arasındaki yerde başladı. Seslenirim bazen çocukluk arkadaşlarıma “ Halulu’lar, Daniş’ler, Santepe’liler, Işık’lar,Aliş’ler,Jalelere,Tomrisler,Nerminler.”Nerelerdesiniz?” diye

Yazar Muzaffer Cellek, bununla bitmiyor. 60 yıl sonra geldiği Bartın’daki  eski kira evlerinin yıkılmamış halini bulmuş ve çok sevinmiş. 60 yıl önceki meyve bahçesindeki aynı ağacın, aynı dalındaki aynı zerdaliyi yemiş bir daha. Tıpkı çocukluk günlerindeki gibi.

Hatta ve hatta söğütten yapılma  değnekten atını bağladığı çiviyi bile bulmuş evinin duvarında . Kendisi çakmışmış. Paslanmış, eğrilmiş.

Kısacası o, çocukluğu cebinde dolaşıyor  her daim.

Diyor ki, yangınlardan yangını beğendim. Hep Bartın YANGUNU kalmayı tercih ettim diyor.”

          Spikerimiz Simay Yaylalı, nu sözlerle beni takdim etti açılışta. Söyleşimiz,  1 Ağustos Cumartesi yayına girecek. Çekim, İzmir Swiss  Büyk Efes Otel'de yapıldı.

                                              SKY TV'nin Spikeri Simay Yaylalı'nın cazip bir pozu

                                                       SKY. TV NİN SPİKERİ SİMAY YAYLALI İLE

.        Bir kitap, bir kitap daha derken, tükenen kitaplarınız bu sefer gündeme geliyor. Bir hafta önce TRT İzmir TV’si stüdyoda ilk kitabım için  kitabı araya koyarak beni tanıttı. Bunca basın hayatı sonra kalemi elimden bırakmadığımdan olsa gerek.  İzmir’in tanınmış TV’si SKY’ da öbür kitabımı ele alarak yine esasında beni tanıtmış oluyor.

         Herkes kitap çıkarıyor. Fakat kitabının arkasında onurla durmak dost meclislerinde konuşuluyor olmak önemli şeyler. Bizden sonra da araştırmacılar, aynı işlevi bizler yokken, araştırmağa devam edecekler. Bir Bartın YANGUNU  nasıl olunuyormuş öğrenecekler. Didikleyecekler. Bunlar güzel şeyler. Kitabımız çıktı ama, hikayecimiz Tarık Dursun K’nın dediği gibi,  “boyumuz büyümedi”

         Yayında kullanılsın diye çokça Bartın, Amasra  ve Güzelcehisar’ın resimleri verdim SKY’ TV’ye. Bartın’ın fahri hemşerisi olmak duyarlılığı icabettiriyor. Yahut ben öyle düşünüyorum. Hep Bartın’dan bahsetmek,  insanlarını yüceltmek istiyorum.

         Sonra, Bartın’ın has evladı 91 yıllık Bartın Gazetesinin matbaa  makinesinin kolunu çevirmek şerefine sahip olmaklığımla gurur duyuyorum. Bu kıvançla da Bartın’a bağlılığım daha da artıyor. Özetlersek:

“Bartın bi sevda’du, onu seslendirenle bilu
Bartın bi ürya’du, onu görenle bilu,
Bartın bir sevda’du, onu çekenler bilu,
Bartın bi hayat’tu, onu yaşayanlar bilu
Bartın bir mabet’dü, orda ibadet edilü”

 

NOT: Aşağıdaki LİNK'lern söyleşiyi ve piyano resitalini dinleyebilirsiniz.:

 

https://www.youtube.com/watch?v=FQN0lAXmBY0&feature=youtu.be

 

https://youtu.be/atkU2l1qCv8

 

                                         SİMAY YAYLALI. O BİR SPİKER.  ( ÜST ve ALTTAKİ RESİMLER)

İKİNCİ KİTABIMIN KAPAĞI.  KAPAKTAKİ BU RESİM,  OTURDUĞUMUZ KİRALIK EVİMİZ. BU GÜN HALA DURUYOR BU AHŞAP EV.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..