Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Kitap fuarının ardından

Kitap fuarının ardından
 

Yakın bir zamanda hem Konya hem de Kahramanmaraş Kitap fuarlarına katılma mutluluğu yaşamış bir yazar olarak sıcağı sıcağına duygularımı siz okurlarımla da paylaşmak istedim. İster yazar olsun ister okuyucu mutlaka o fuar havasını solumalı bana göre. Çünkü fuar salonuna ayak bastığınız anda sanki büyülü bir dünyanın içine girmiş gibi hissediyor insan kendisini. Çünkü her kitap, farklı bir dokunuşla o büyülü dünyayı okuyucularının gözleri önüne seriyor.

   Kitap fuarlarının en önemli diğer özelliği ise, yazar ile okuyucusunu bir araya getirmesi, buluşturmasıdır. Okuyucu ile yazar birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Çünkü bir yazar okuyucularıyla hayat bulur, can bulur. Aynı şekilde okuyucu da etkisinde kaldığı çok beğendiği kitapların yazarıyla tanışmak, onunla kucaklaşmak hatta hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel ve anlamlı günü hatıralarında saklayarak ölümsüzleştirmek ister.

    Genel olarak okuma ve yazma oranının düşük olduğu toplumumuzda kitap fuarları hayati önem taşımaktadır. Son yıllarda birçok ilimizde bu yıl ilk defa yapılan fuarlar bu konuya artık gerekli önemim verildiği ve hassasiyet gösterildiğinin bir belirtisi olmaktadır. Tüyap kitap fuarları dışında Belediye başkanlarının ve Valilerin özverili çalışmalarıyla birçok ilde ilk defa yapılan bu etkinlikler halkın yoğun ilgisi ile karşılaşarak bu tür organizasyonların ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne sermiştir. Adıyaman, Kayseri ve Konya’dan sonra Kahramanmaraş’ta da bu yıl ilk defa böyle bir organizasyon düzenlendi. Yerel yönetimlerin büyük bir özveriyle düzenledikleri bu organizasyonlar ücretsiz stand, konaklama, kargo gibi maliyetli birçok konuda hem yayıncıların hem de yazarların katılımını sağlaması açısından büyük faydalar getirdi. Buna rağmen en büyük okuyucu kitlesini çeken Tüyap kitap Fuarlarının maliyetinin yüksek olması birçok yayınevinin fuara katılımını zora sokmaktadır. Aynı şekilde okuyucu için bile girişte ücret alınması zaten kitap fiyatlarının yüksek olduğu ve buna bağlı olarak okuma oranının düşük olduğu ülkemizde son derece yanlış bir uygulama olmaktadır. Hem yazarların hem yayın evlerinin tanıtımları açısından önemli olan bu fuarlara yerel yönetimlerin daha fazla ilgi göstermesi ve bu konudaki duyarlılığın ülkemizdeki her ile yansıması biz yazarların en büyük arzusudur.  

 
Toplam blog
: 27
: 3821
Kayıt tarihi
: 21.03.13
 
 

1968 Kayseri doğumluyum. İlk öğretimimi Kayseri de, ortaokul ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamla..