- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kıyma kebabı

Alıntı.
Malzemeler
500 Gr Kıyma
2 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Yumurta
50 Gr Pilavlık Bulgur
50 Gr Kuyruk Yağı
3 Diş Sarımsak
Yeterince Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber
Kıymayı kuyruk yağıyla kasaptan çektirip alın, dünden ıslatılan bulguru, rendelenen soğanları, yumurtayı, tuzunu, biberlerini, sarımsakları, hulasa tüm nevaleyi iyice yoğurup üzerini streş veya temiz mutfak örtüsüyle kapatın.
Malzemeler
500 Gr Domates
250 Gr Sivri Biber
3 Tane Büyük Soğan
1 Baş Sarımsak
Yarım Demet Maydanoz
1 Tane Limon
Mangal ateşini yakın, kullanılacak şişleri yağlayın, bir avuç kıymadan alınır ve şişte şekillendirilip, mangala dizilir, ateşle şişteki etin arası 5 cm olmalı. her tarafı çevrilerek, yanına sivri biber, domates, sarımsak, soğan közlenmeli. Ve yanında olmazsa olmazı taze maydanoz ve limon. Afiyet olsun diyorum, saygılarımla.
Dip Not : Allah muhafaza, en korktuğum şey mangal davası, Danimarkada hemem hemen her ailenin ya kiralık bahçeleri (Devre mülk gibi) Ya da oturdukları ev, veya apartmanlarının bahçeleri vardır, herkes dikkatli kullanır ve yangın olayı ancak binde bir oranındadır ki! Hemen müdahale edilir, ama Türkiye'mde öyle mi? Adeta dikkatsizlikte şampiyon gibiyiz :( Piknik yerleri, orman yangını vs. Çok üzücü bir durum, lütfen sadece dikkat edelim.