Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kızım Yağmur’a mektubumdur

Kızım Yağmur Sorbonne Üniversitesi’nde doktora öğrencisi… Aynı zamanda hoca olarak derslere giriyor.

Bu Pazar Atatürk Hava Limanı’nda onu Paris’e yolcu ederken benden, ona başarı ve mutlulukla ilgili bir mektup yazmamı istedi.

Ben de Yağmur için yazdığım mektubu gençler için de belki yol gösterici olur diye buradan paylaşmayı düşündüm. O da mektubunu buradan okuyacak.

***

*Amaçlarınla ilgili yeterince bilgiye sahipsen, ne yapmak istediğinden emin ol. Ne yapmaya karar verirsen ver, bunu doğru bulan da olacaktır yanlış bulan da… Farklı düşüncelerden yararlan ama karar senin kararın olsun.

*Karşına çıkan tüm sorunları hedefine daha hızlı varmak için sadece bir yay olarak gör.

*Amaçlarını çok net belirle ve varmayı planladığın hedefi gözünde canlandır.

Hayatın hedefe varmaktan çok yolculuk olduğunu da unutma!

*Herhangi bir konuda karar vermeden önce çok iyi düşün. Ancak karar verdikten sonra kararının arkasında dur.

*”Hayır” denmesinden yılma, bunu seni “evet” cevabına yaklaştıran olumlu bir durum olarak algıla.

*Başarmak için hata yapmaktan korkma. Çünkü tüm önlemleri alsan da hataların olabilir. Önemli olan hataları ıskalamaman ve dersler çıkarman.

*Hayatın sadece çalışmaktan ibaret olmadığını bil. Dinlenmen, tatil yapman ve hobilerinle uğraşman sadece mutluluğun değil, başarıların da temelidir.

*Her sabah uyandığında sahip olduğun hayat için şükret.

*İyilik yapman için, neden arama ve karşılık da bekleme.

*Kazancın ne olursa olsun kazancının bir kısmını ihtiyacı olanlarla paylaş. Gerekirse bir ekmeğini ikiye böl ve ihtiyacı olana ver.

*Sen kendi yaptığın iyilikleri unut… Ancak sana iyilik yapanları asla unutma, onları her zaman minnetle an.

*Mutlaka bir günlük tut. Her gün o yaşadığın günle ilgili pozitif bir cümle yazmadan günlüğünü kapatma.

*Dostlukların değerini bil, her arkadaşının sadece iyi yanlarını görmeye çalış, kimseyi yargılama Hiçbir arkadaşının ismini unutma, değer ver ve bunun onlara söyle.

*Hayat sadece mutluluktan ibaret değil, hayatın içinde acı da vardır, hüzün de… Bunları da yaşamaya her an hazır ol. Hüzünden kaçmak yerine bunu kalbinin derinliklerinde hisset.

*Korkma, kaygı duyma, endişe etme! Karşına çıkacak her zorluğu yenebilecek gücün kaynağı kocaman yüreğindeki sevgi ve içtenliktir.

Korkmanın, korktuğun her neyse karşına çıkmasına yardımcı olmaktan başka hiçbir anlamı yoktur. Korku, kaygı ve endişe gerçek değildir. Sadece negatif hayal kurmaktır.

*Gülümse, en başta kendine, sonra her karşılaştığın insana, aynaya bak, evet “Ben harikayım, şanslıyım, başarılıyım” de. Şans sıklıkla “şanslıyım” diyenlerin karşısına çıkar.

*Doğanın ve doğal yaşamın önemini sakın unutma! Huzur ve mutluluğun ilk koşulu doğadan kopmadan, doğal hayatın ve sadeliğin farkında olmak ve önemsemektir. Bahçeli evin olmasa da balkonunda yetiştireceğin fesleğen, çilek ve nane kokusu seni hayata sımsıkı bağlayacak ve huzuru evine taşıyacaktır.

*Yüreğinde sakın olaki kin ve nefrete yer açma! Her akşam seni sevmeyenler dahil herkesin iyiliği için dua etmeden uyuma!

***

Senin ve başarı yolunda koşan tüm gençlerin yolu açık olsun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin bize verdiğiniz umut yaşama sevincimizdir

***

Her şeyin hayalleriniz gibi olması dileğimle…

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

http://twitter.com/cengizhortoglu

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..