Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Kızlık zarı üzerine kafa yoranlar

Kızlık zarı üzerine kafa yoranlar
 

'Kızlık Zarı' fetvası hocaları böldü

Mısır Başmüftüsü' nün kızlık zarı diktirmek helaldir. Ancak kocalarına söylemeleri gereksiz. Bu bir dürüstlük sorunu değildir" şeklindeki fetvası Türkiye' de tartışma yarattı”

"GÜNAH DEĞİL"

* Zekeriya Beyaz (Emekli öğretim üyesi): Zaten Türkiye'de bu yapılıyor. Kulağımıza geliyor. Bizler de duyuyoruz. Ama bu konuda benzer bir fetva Türkiye'de verilemez. Teşvik anlamı taşır. Dilediğiniz gibi yaşayın, evleneceğiniz zaman diktirin mesajı verilir. Hoş olmaz. Ama bence kızlık zarını diktirmek günah değildir. Bir sıkıntıyı ortadan kaldırmak için yapılabilir. Zaten evlenmeden önce kişinin vücudunda bir operasyon yapılması kimseyi ilgilendirmez.

"ZİNAYI TEŞVİK EDER"

* Beyza Bilgin (A.Ü İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi): Bekaretin bozulması zina sonucu olmayabilir. Küçük yaşlarda ya da gençken insanın başına istenmeyen şeyler gelebilir. Bu durumda tıbbi operasyonlar yapılabilir. Bunlara herkes rıza gösterir. Ancak evlenmeden önce isteyerek ve bilerek cinsel ilişkiye giren genç kızlara "Diktirin. Üstelik kocanıza da söylemeyin" demek zinaya teşvik eder. Bunun bir de dürüstlük boyutu var. Kocasına söylemeden içi rahat edebilecek mi? Tamamen vicdanla ilgili bir mesele. “

Diyor haberlerdeki beyanatlarında hocalarımız.

Kadınlar günü yaklaşırken, dünyanın mesele ettiği şeyler halen kadına sahip olmanın şekli üzerinde. Kızlık zarı tartışmalarının bu dünyada biteceğini de sanmıyorum, özellikle doğu dünyasında. Çünkü namusun kadının iki bacağı arasında bulunduğu ve erkeklerin rahatça elinin kiri olarak görebildiği kadınlar var oldukça, kızlık zarı, açılmış kapılar, veya kapalı kapılar muamelesi görecektir.

Ahlak denilen kavramın ne üzerine inşa edildiği önemlidir. Ahlakı hava, su, toprak ve canlıların korunması üzerine inşa ederseniz konuşulan konular farklı olur, zinalar binalar üzerine inşa ederseniz farklı olur. Hem de erkek egemen bir dünya kurup, gerine gerine “erkek poligamdır” dedikten sonra kızlık zarının zarara uğramamasını beklemek gibi bir abukluğun içine girerken, zinanın kaynağının kadın olduğunu düşünürsünüz .

Hangi beyinlerdir ki kadınların yani kızlık zarları olmayanların sürekli zina yapma arzusu içinde olacaklarını düşünebiliyor. Hele bunu söyleyen bir kadın ilahiyatçı ise insan şaşırıyor.

Benim bu konularda fetva verecek halim yok doğal olarak. Sadece bir vatandaş olarak bir kez daha ahlakın ne üzerine kurulmuş olduğunu görmek durumunda kalmakla ilgili benim tepkim.

(fotoğraf haber aktif)

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..