- Kategori
- Türk Mutfağı
Klasik un kurabiyesi

Un Kurabiyesi
MALZEMELER :
1 Paket oda ısında margarin
1 Kahvefincanı sıvı yağ
4 Çorba kaşık buğday nişastası
1.5 Su bardak pudra şekeri
5 Su bardak un
HAZIRLANMASI :
Yoğurma kabında margarin, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuralım.. Arta kalan yarım su bardağı pudra şekeri üzeri için kullanılacağız. 5 dk. sure ile yoğurduktan sonra nişasta ve unu ekliyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır. Şekil verirken de 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirelim. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan keselim. Tepsiyi yağlamayın çünkü hamur zaten yağlı. Evvelden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk kadar pişirelim. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 Dk.yı geçmesin pişmesi. Fırından çıkarınca biraz soğumaya bırakalım ve ardından ayırdığımız yarım su bardak pudra şekerine hepsini bulayın. Hepsi bu kadar. Afiyetler Olsun.
http://www.tuzlukurabiyetarifi.com/pastane-usulu-un-kurabiyesi.html