Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Klavye Delikanlıları Racon Kesmeye Geliyor

Klavye Delikanlıları Racon Kesmeye Geliyor
 

Sosyal medya takipçisi olup da “Trol”ün ne olduğunu bilmemek imkansız. Trollemek sık sık kullandığımız bir deyim haline bile geldi. Klavye Delikanlıları da işte bu Trollemek değiminden yola çıkıp bizi güldürmeye geliyor. İnternet gençliğinin kendilerinin dünyasının içinde yaşadığı eğlenceli hayatı fazlası ile tiye alan, gerçeği hayal ekleyerek abartan bir dizi. Fazlaca argo ve küfür içermesine rağmen toplumların içinde bulunan kolay para kazanmak için racon kesen bir gurubun ( bence çoğu doğru) abartılı hayat hikayeleri karın ağrısı ile güldürmeye geliyor.

Kadrosunu çok beğendiğim bir dizi, bakın kadroda kimler var:

Vildan Atasever (Seyran): Tam bir İzmir kızı. Yeri geldiğinde çok rahat yeri geldiğinde de tersi pis modellerden. Yetişme yurdunda büyümüş. Okumuş. Okuduktan sonra okulun idari personeli olmuş ve zengin öğrencilere çaldığı sınav sorularını satarak ekstra kazanç sağlıyor. Tam bir dolandırıcı. Güzelliği kusurunu örten kadınlardan. Yetimhaneden beraber kaçtığı çocuk ile aşk yaşamış sadece. Çocuk bunu ortada bırakıp ortadan kaybolunca kendi başının çaresine bakmış ve bugünlere gelmiş. Erkeklerden nefret ediyor. İyi ve kaliteli yaşamaktan asla vazgeçmez. Her zaman şıktır. Yemeğin iyisini yer. Beyaz şarap ve şampanya sever.

Kaan Yıldırım (Kerem Tanrıverdi) En az Bayram kadar sıkıntılı bir aile yapısı mevcuttur. Pısırık ve kimseye laf geçiremeyen bir babaya, otoriter ve dediğim dedik olmaya çalışan bir anneye sahiptir. Agresifliği ve sorgulayıcılığı buradan gelir. İlişkilerden korkuşu annesinden, hayattan korkusu ise babasına benzemekten gelir. En yakın arkadaşı aşağı yukarı aynı kaderi paylaştığı Bayram’dır. Hayatta en değer verdiği varlık ise kardeşi Tahir’dir. Her kardeşin böyle birabim olsun diyeceği türden bir abi ve Hikayemize tat katacak bir “abi-kardeş” hikayesi. Kerem’in hayali ise bir sürü plaka sahibi olup oturduğu yerden para saymaktır.

Uzay Kargıoğlu (Kuzen Volki) Küçükken dayısını örnek aldığı için bu hale gelmiştir. Üzerinde anne babadan çok dayının emeği vardır. Özgüveni her daim tavandadır. Ukala’nın önde gidenidir. Dünya yansa umurunda olmaz. Para kazanmak için her şeyi yapar. Nerede çakallık var orada o var. Çok rahat adam satar. Kısacası kötü örnektir. Ama içinde bir yerlerde gizli bir hikaye vardır; onu kötü göstermeyen... Kuzen Volki böyle gelmiş böyle gider. Hayali sınırsız güce ulaşan zengin ve kafasına göre takılan bir adam olmaktır.

Ali Barkın (Bayram Şeker) Bayram daha ilk doğduğu andan itibaren anne ve baba baskısı ile büyümüş genç bir kardeşimizdir. “Koşma oğlum terlersin, terlersen hasta olursun, hasta olursun doktor masrafı çıkar”, “Oğlum biz sana güveniyoruz, arkadaş çevrene güvenmiyoruz” diye diye çocuğu farkında olmadan asosyal bir vaziyete getirmişler. Ezik olmuş. “Bu çocuk tam olmamış” denilebilecek modellerden. İnsan içinde nasıl davranacağını bilemeyen, kalabalığa gelemeyen, insanların yüzüne konuşamayıp, bilgisayardan söven bir klavye delikanlısı olmuştur. Hatta bir “TROL” olarak bu işte para kazanıp Amerika’ya kaçmak için yeterli parayı biriktiriyordur.

Seray Sever ( Güneş Kirte) Bir dakikası bir dakikasına tutmayan bir ayarsızlık abidesi. Ne yapacağı kestirilemez güçlü bir kadın. silah tutan suç şebekelerine inat, işini eğlenerek yapan ve yaptıranlardan. Temizeller Suç Çetesinin lideri...

Rasim Öztekin ( Hiko Dayı), Gül Onat ( Semiha), Selen Seyven, Sinan Çalışkanoğlu, Filiz Taçbaş ( Neriman), İpek Tanrıyar, Mert Asker, İpek Tenolcay ( Nergis),  Serdar Özbayrak, Cengiz Küçükayvaz( Kamil)

Yapım :Süreç Film

Genel Yönetmen: Murat Şeker

Yönetmen: Yahya Samancı

Senaryo: Murat Şeker, Ali Tanrıverdi

Konusu

Bayram ve Kerem çocukluklarından itibaren asosyal olmadığı çok fazla diyalog kuramadıkları için bütün vakitlerini bilgisayar oyunlarında geçiren iki yakın arkadaştır. İnsanların yüzlerine karşı söyleyemediklerini internet ortamında söyleyip bir de üstüne para alıyorlardır. Yani kısacası Trol olmuşlardır. Bayram'ın kuzeni yani bizimkilerin tam tersi olan sosyal bir karakter olan Volki Amerika'dan Türkiye'ye geri döner. Dijital dolandırıcılık yapmak için birliktelik sağlarlar. Bayram ve Kerem'i de peşinden sürükleyerek bir dolandırıcılık şebekesine dahil eder. Bir de ekibe güzellik ve dolandırıcılık abidesi Seyran katılır. Daha çok zengin insanları kredi kartları üzerinden dolandırmaya çalışan ekibi bol maceralı, komik bir hikaye beklemektedir.

Rasim Öztekin’in yeni imaj çalışması hakikaten çok eğlenceli ve çok ilginç bir karakter ile dikkat çekiyor. Rasim Öztekin’in uzun saçları, giydiği kostümler 80-90 kokusunu günümüze taşıyor. Gençler arasında tüm dünyayı ele geçiren eğleneyim derken belaya bulaşmak konusunu eğlenceli dile ekrana getirecek. Genç kitlenin izlemeyi daha çok tercih edecek olduğu dizi 3 Ekim Salı akşamı Show Tv ekranlarında saat 20:00 de bizimle buluşmaya hazır. Güçlü bir kadro ile izleyici ile buluşmaya hazırlanan dizinin reytingin neresinde yer alacağına gelince, Salı akşamları maç gecesi izleyici kitlesini bu maç gurubunun arasından ne kadar toparlayabileceği konusunda pek de emin değilim. Gerçekçi olmak gerekirse ilk beşe kendini atabilirse sezon sonunu görebilir. Bence ilk beşte kendine rahat yer bulacaktır.

Bütün çalışanların eline emeğine sağlık umarım her şey yolunda gider, reytingi bol olsun!

Hayatta her şeyin yolunda gitmesi dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..