Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
KOBİ
 

Kobilerin ekonomideki rolü ve önemi

Kobilerin ekonomideki rolü ve önemi
 

kobilerin önemi


Dünyada Kobiler her ülkenin kalkınması, gelir dağılımı adaleti, sürdürülebilir büyüme, istihdam, orta sınıf yaratımı ve sağlık bir ekonomiye sahip olmak için gerekli, korunması, gözetilmesi ve desteklenmesi gereken organellerdir. Kobiler çeşitli türlerde ve boyutlarda görünen veya görünmeyen engellerle karşı karşıyadır. Bu engellerin başında finansman, bankacılık uygulamaları gelmektedir.

Kobilerin dünya ekonomisindeki önemi hem bulundukları ülkenin gayrisafi milli hasılasına yaptıkları katkı hem de istihdam yaratarak işsizliğin azalmasına doğrudan etkileri dolayısıyla çok büyüktür. Geçtiğimiz on yılda Kobiler üzerine pek çok çalışma yapılmış, Kobilerin ekonomik önemine vurgular yapılmıştır. Ekonomiyi ormana benzetirsek büyük işletmeleri asırlık tarihi çınarlar, mikro işletmeler irili ufaklı ağaç ve çalılıklar, Kobiler ise genç veya gelişmiş meyve veren ağaçlara benzetilebilir. Öyle ağaçlar ki; ormanı oluşturan canlıların besin kaynağı, oksijen üreticisi ve ormanın iklimini dengeleyici koşulların oluşmasını sağlayan hayati öneme sahip yaşayan ve yaşadıkça yaşatan canlılardır. Kobiler hemen hemen her endüstri, sektör ve alt sektörlerde faaliyet göstermektedirler. Başlangıçta bir fikirle başlayıp hobi veya eğlence olarak kurulan bir firma zamanla ciddi bir iş kolu haline gelebilmektedir. Microsoft’tan Apple’a, Adidas’tan Facebook’a hepsi ya bir kişinin ya da birkaç kişinin bir araya gelerek oluşturduğu çekirdek küçük işletmelerden devasa global firmalar haline gelmişlerdir.

Bu anlamda ülkemizdeki kobilerin ve girişimcilerin desteklenmesi gerekmektedir. Unutmayalım. Hiçbir fikir başlangıçta iyi değildir. Desteklenmesi, güçlendirilmesi ve yukarı sıçraması sağlanmalıdır.  

 
Toplam blog
: 77
: 707
Kayıt tarihi
: 03.07.08
 
 

37 yaşındayım, yüksek lisans mezunuyum. ve girişimciyim. İngilizcem iyi sayılır. Gıda ve perakend..