Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '17

 
Kategori
Astroloji
 

Koç burcunda Yeniay

Koç burcunda Yeniay
 

Koç Burcunda Yeniay
 
Cesur, meydan okuyan, -ben- merkezci, güdüsel, ateşli, aktif ve sabırsız olmanın davranışlarını gösterecek olan Yeniay, gelecek, güvenlik, istikrar, konfor ve sahiplenicilik sağlamak peşinde olmanın içgüdüleri ile hareket eden enerjileri yansıtmakta. Eril enerjilerin yoğunluğu, kişisel anlamda aktif, direkt ve dışa dönük bir yapı içinde olacağımızı göstermekle birlikte, dışsal gelişecek olaylara da işaret etmekte. Retro ilerleyişlerini sürdürdüğünü unutmamak gereken iki gezegen ile birlikte Yeniay analizim yazının devamında,
 
28 Mart Salı günü Koç burcunun 7. derecesinin içinde bir Yeniay oluşumu gerçekleşecek. Yeniay'ın iki aktörü Güneş ve Ay ile birlikte Venüs, Uranüs ve Merkür de Koç burcu dizilimindeler. 
Yeniay'ın yönetici gezegeni Mars. Boğa burcunda ilerleyişini sürdürmekte olan Mars, tutulma derecesini görmediği bir konumda hareket etmekte. Yeniay faz niteliği ile birlikte olaylar üzerinde içgüdüsel gelişen duygu ve düşüncelerin oldukça etkili rol oynayacağını göstermekte. Kendini ortaya koyma, istekleri, amaçları gerçekleştirme güdüsünün çok yoğun olarak hissedileceği yeniay  yönetici gezegeninin Boğa burcunda oluşu ile, güven, güvenlik, materyalist sağlamlık, istikrar ve huzur arayışını, Mars'ın fiziksel enerjisi, cesareti, atılganlığı ve mücadeleci güdüleri  ile sağlama peşinde. 
 
Eril enerjilerin yoğunluğu, kişisel anlamda aktif, direkt ve dışa dönük bir yapı içinde olacağımızı göstermekle birlikte dışsal gelişecek olaylara da işaret etmekte. Gerçekleşecek olan Yeniay yüksek volümlü enerjiler taşımakta. Geleceğe dair kendini güvene alma, geleceği oluşturma güdüsü ile hareket ederken, özgür, bağımsız, kendine güvenen, hedef ve amaç duygusu yüksek, cesur ve gözü kara davranmak sözkonusu. Cesur, meydan okuyan, -ben- merkezci, güdüsel, ateşli, aktif ve sabırsız olmanın davranışlarını çizecek olan Yeniay, güvenlik, istikrar, konfor ve sahiplenicilik sağlama peşinde olmanın içgüdüleri ile hareket etmekte olunabileceğinin göstergesi. Krizler ve kavgalar içine girmeden, güçlenmiş olan irade ile kendi istek ve arzuları ortaya koyuyor olmak, hedeflenen, varmak istenilen sonuca doğru gitmenin en doğru yolu olarak görülmekte.
 
Yeniay derecesi ile kavuşum içinde olan Venüs retro ilerleyişini sürdürmekte, unutmamak gereken bir retro ilerleyişinde olan diğer gezegen ise Jüpiter. Venüs'ün Koç burcunda sürdürdüğü retro hareketi özellikle ilişkilere bakış açımızı değiştirmeye yönelik etkiler yaratırken, retro Jüpiter kendi içine döndüren, derinleştiren etkiler ile ilerlemekte. Yeniay   ani ve bilinçdışı gelişebilen dürtüler ve düşünceler ile hareket etme niteliği taşır. Retro gezegenlerin etkileri ile ilişkiler, birliktelikler üzerinde ani, aceleci, yeni başlangıçlara veya sonlandırmaya yönelik enerjilerin etkili olması sözkonusu olabilir.
 
Yeniay'ın yönetici gezegeni Mars'ın Menkar sabit yıldızı ile olan ilişkisi, zorlu, sorumluluk ve görevler yüklenmiş zaman diliminde olduğumuzu göstermekte. Menkar Sabit yıldızı kolektif bilinçaltının güçleri ile bağlantılı bir yıldızdır ve iyi yada kötü kullanılabilecek şekilde kolektiften gelen etkileri ifade eder. (Brady).
 
Ülkemiz natal haritasının 10 evi üzerinde gerçekleşen Yeniay'ın, devlet başkanları, yöneticiler, iktidar kişi, kişiler  ve konular üzerinde etkili olacağı  görülmekte. Devletin dış ülkelerce itibarı hakkında da bilgi aldığımız bu ev üzerinde gerçekleşecek olan Yeniay'ın yönetici gezegeni Mars, Boğa burcunda ve ülkenin meclisini, yasa değişimlerini, toplumsal kuruluşları temsil eden natal 11. evin transit gezegeni.  Bu alanı içine alan konular dahilinde, geleceğe dair güven ve istikrar sağlama amaçlı yeni bir düzen kurma öncülüğü, hızlanan çalışmalarının ön plana çıkışı gündemde.  Ülkemiz natal Mars derecesi üzerinde bir tetikleyici olacak olan Yeniay derecesi natal Mars ile tam karşıtlık içinde. İktidar karşıtı olan, muhalefeti de ifade eden bu ev ile oluşan karşıt açı, hükümet, devlet başkanları ve ülkenin güvenliğini etkileyecek olan olumsuz olabilecek gelişmelere işaret etmekte. 
 
Gökyüzünde 30 Mart günü kesinleşecek olan Jüpiter, Pluto karesi etkin konumda, bu durum, aşırı kendine güvenen, inançlar, fikirler ve ideolojilere aşırı tutku ile bağlı olmanın getireceği krizler, güç savaşları, kendi adalet anlayışı doğrultusunda yeni yapılaşma sağlama peşinde olma amacı ile hareket etme doğrultusunda gelişebilecek yıkıcılık, büyük gerilim, komplo içerebilen olaylara da işaret etmekte.
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..