Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kolesterolde son nokta: Dr.Even; o da akciğer hastalıkları uzmanı imiş!

Kısa bir süre önce medyaya kolesterol üzerine bir haber düştü. Sadece bizim medyamızda değil yurtdışında da özellikle çıkış noktası olan Fransa’da yankı uyandıran bir haberdi bu. Zaten bizim gündemimizde sıcak bir şekilde güncelliğini koruduğu için kolesterol ve kolesterol düşürücü ilaçlarla ilgili bu haber, tüm gazete, interne sitelerine ve tabii ki tv programlarına konu oldu, ekrana bilindik isimler çıkıp aynı savları tekrar ettiler. Bu aşamada ben de hastalarımdan tedavilerini sorgular mesajlar almaya başladım. Haberin yayınlandığı interne sitelerinde okuyucu yorumlarına baktığımda ise içim burkuldu ve biraz da panikledim. Çoğunluk kendilerini aldatan, sağlıkları ile oynayan hekimlere ateş püskürüyor, Efendigil Hocalarına şükranlarını sunup yollarını aydınlatmasını diliyorlardı. Neymiş bu  işin aslı, gerçekten de aslı astarı var mı yoksa benim kolesterol aşığı büyük meslektaşlarımın Fransa’daki  dostları mı harekete geçti  diye merak edip internete daldım. Gelin haberi parçalara bölerek beraberce  gözden geçirelim;

“Dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Philippe Even, kolesterolün sanıldığı gibi öldürücü olmadığını iddia etti.

Dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Philippe Even, "kötü kolesterol"ün ilaç endüstrisinin ürettiği bir yalan olduğunu iddia etti. İlaç şirketlerinin son 15 yılda "kolesterol yalan"ı ile 300 milyar dolar kazandığı belirtildi. "Kolesterol sanıldığı gibi öldürücü değil, damarları tıkamıyor, Kötü kolesterol ilaç endüstrisinin ürettiği bir yalan". Bu ifadeler Fransa ve dünyanın en ünlü kolesterol uzmanlarından biri olarak gösterilen Profesör Philippe Even'e ait. Even'in, 21 Şubat'ta Fransa'da piyasaya çıkacak "Kolesterol Hakkında Gerçek" adlı kitabı daha şimdiden büyük tartışma ve şaşkınlık yaratmış durumda. Zira Even, kitabında, kolesterolün kesinlikle sanıldığı gibi insan sağlığı için zararlı olmadığını, damarları tıkamadığını, kalıtsal ve aşırı olanları dışındakilerin ölüme yol açmadığını tam tersine vücüt için kesinlikle gerekli olduğunu savunuyor.”

Adı geçen kitap henüz yayınlanmadığı için hangi bilgileri, hangi iddiaları hangi kanıtlarla ortaya koyacak bilmiyoruz. Ama açıkçası ben dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Profesör Philippe Even ismini bir kardiyolog olarak duymamıştım. Olabilir, belki  benim eksiğimdi.   Bir bakayım, nerede çalışmış, kolesterol üzerine ne gibi yayınlar  yapmış  diye merak ettim ve pubmed.com’a girdim. Pubmed bilimsel yayınlara, yayınlanmış makalelere ulaşabileceğiniz hekimlerin çok aşina olduğu bir arama motoru. Lütfen siz de bu adese giderek arama sayfasına, daha iyisi advanced modülünden yazarlar bölümüne Dr.Philippe Even’ın ismini yazıp ara, search komutuna basın. Gerçekten de Dr.Even ile ilgili az sayıda da olsa bir takım makaleler çıkıyor, sıkı durun, kolesterolle ilgisi, alakası bulunmayan pulmoner emboli, HIV hastalığına dair yayınlar bunlar. E, bizim dünyaca ünlü kolesterol uzmanının niye kolesterol üzerine yazısı yok ki diye düşünürken öğreniyoruz ki Dr.Philippe Even aslında  bir pnömolog, yani akciğer hastalıkları uzmanı imiş!... Rasim Küçükusta Hoca’nın branşdaş meslektaşı, Fransız şubesi anlayacağınız. Pnömolog meslektaşlarımızın kolesterol ve kolesterol düşürücü ilaçlarla ilgili merakı anlaşılan Türkiye ile sınırlı değilmiş.

Habere devam edelim;

KÖTÜ KOLESTEROL' KAVRAMI YOK

Fransız profesör kötü kolesterol diye bir kavramın olmadığını da söylüyor. Profesör Even'e göre, kötü kolesterol ilaç endüstrisinin yarattığı bir yalandan başka bir şey değil. Profesör Even kolesterol düşürücü olarak kullanılan ve statin olarak tanınan hapların da vücüt için yaşamsal öneme sahip olan kolesterol üretimini engellediğini ve bu nedenle yüksek dozda alınması halinde bünye için olumsuz sonuçlara yol açacağını belirtiyor.

İLAÇ ŞİRKETLERİ İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Dev ilaç firmaları ve laboratuarları kolesterol konusunda yalan söylemekle suçlayan Profesör Even, kolesterol düşürücü ilaçlar sayesinde ilaç endüstrisinin son 15 yılda 300 milyar dolar kazandığını söylüyor. Fransız uzman, kolesterolün zararları üzerine bilimsel makalelere imza atan bilim insanlarının da "ilaç endüstrisi hesabına çalıştıklarını" iddia ediyor.

Aslında Dr.Even’ı çok yakında, ekim 2012 tarihinde yayınlanan, parlementer, siyasetçi bir hekimle beraber kaleme  aldığı başka bir kitapla tanıyor dünya onu. Dört bin farklı  ilacın yanlış, gereksiz yere kullanımı ve yarattığı tehlikelere dikkat çektikleri kitapta Fransa’daki ilaç kullanımının yarısının gereksiz yere olduğunu, ilaç endüstrisinin ahtapot gibi dünyadaki tüm sağlık kuruluşlarını, sağlık bakanlıklarını ele geçirip doktorlara ilaç kullanımı konusunda baskı yaptığını, yanlış çalışmalarla yanlış tedaviler öğrettiğini iddia ediyorlar. Fransa’ya göre çok daha az ilaç kullanan İngiliz’lerin en az Frsansızlar kadar sağlıklı olduklarını teşhis edip özellikle Fransız ilaç üreticilerini suçluyorlar. İtham ettikleri tedaviler arasında kolesterol düşürücü ilaçlar dışında kanser ilaçları, ağrı kesiciler, osteoporoz ilaçları, nörolojik ilaçlar var. Tabii özellikle Fransa’da gündeme oturuyorlar. Pek çok bilim insanı kitap yazarlarına ateş püskürüyor. Bunların arasında Fransa sağlık kurum yöneticileri, Fransa’nın  FDA’i diyelim direktörü  de var. Bu şahsın bir sözü ilginç; ufak bir medyasal zafer için halkın sağlığını tehlikeye atmakla suçluyor kitabın yazarlarını. Fransa ilaç endüstrisi federasyonu başkanı Even’ı toplumu yanlış yönlendirmekle, iddialarının kanıtlara değil, şahsi çıkarımlara ve yorumlara bağlı olması ile eleştiriyor. Bu arada Even ve arkadaşının kitaba konu olan raporu sabık Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ölümlere yol açan bir şeker hastalığı ilacına istinaden yaptığı istek üzerine hazırladıkları anlaşılıyor.

Sonuç itibarı ile dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Dr.Philippe Even aslında bir akciğer hastalıkları uzmanı, ilaç endüstrisinin komplolarla tüm insanlığı oyaladığı ve zehirlediğini iddia eden bir Don Kişot kişiliği olarak karşımıza çıkıyor. Ya da…. Ama durun, öğrendiklerim bunlarla hiç sınırlı değil.

Habere devam;

BU ADAM YA ÇILGIN YA DA...                                              

Profesör Even'in ifadelerini bu haftaki sayısında kapağına taşıyan Fransız Le Nouvel Observateur dergisi, konu hakkında "Bu adam ya bir çılgın ya da tüm ilaç tarihinin en büyük teşhis hatasıyla karşı karşıyayız" yorumunda bulundu. Geçmişte Fransa'nın en ünlü tıp fakültesi olarak bilinen Necker'de yıllar boyu dekanlık yapmış olan Profesör Even, şu anda Necker Tıp Enstitüsü'nü yönetiyor

 

Dr.Even’ın internette takibini yapmaya devam ederken 2010 yılında Le Parisien’de yayınlanan bir röportajına denk geliyorum. Lütfen sıkı durun ve pek çok SİGARA TARAFTARI  internet sitesinde ingilizcesi yayınlanan bu makaleyi okuyun;

The following is an interview with Professor Philippe Even, World-renowned pulmonologist, and once president of the prestigious Research Institute Necker [now retired]

They have created a fear based on nothing

What do the studies on passive smoking tell us?

PHILIPPE EVEN: There are about a hundred studies on the issue. First surprise: 40% of them claim a total absence of harmful effects of passive smoking on health. The remaining 60% estimate that the cancer risk is multiplied by 0.02 for the most optimistic and by 0.15 for the more pessimistic … compared to a risk multiplied by 10 or 20 for active smoking! It is therefore negligible. Clearly, the harm is either nonexistent, or it is extremely low.

It is an indisputable scientific fact. Anti-tobacco associations report 3 000-6 000 deaths per year in France …

I am curious to know their sources. No study has ever produced such a result.

Many experts argue that passive smoking is also responsible for cardiovascular disease and other asthma attacks. Not you?

They don’t base it on any solid scientific evidence. Take the case of cardiovascular diseases: the four main causes are obesity, high cholesterol, hypertension and diabetes. To determine whether passive smoking is an aggravating factor, there should be a study on people who have none of these four symptoms. But this was never done. Regarding chronic bronchitis, although the role of active smoking is undeniable, that of passive smoking is yet to be proven. For asthma, it is indeed a contributing factor … but not greater than pollen!

The purpose of the ban on smoking in public places, however, was to protect non-smokers. It was thus based on nothing?

Absolutely nothing! The psychosis began with the publication of a report by the IARC, International Agency for Research on Cancer, which depends on the WHO [World Health Organisation]. The report released in 2002 says it is now proven that passive smoking carries serious health risks, but without showing the evidence. Where are the data? What was the methodology? It’s everything but a scientific approach. It was creating fear that is not based on anything.

Why would anti-tobacco organisations wave a threat that does not exist?

The anti-smoking campaigns and higher cigarette prices having failed, they had to find a new way to lower the number of smokers. By waving the threat of passive smoking, they found a tool that really works: social pressure. In good faith, non-smokers felt in danger and started to stand up against smokers. As a result, passive smoking has become a public health problem, paving the way for the Evin Law and the decree banning smoking in public places. The cause may be good, but I do not think it is good to legislate on a lie. And the worst part is that it does not work: since the entry into force of the decree, cigarette sales are rising again.

Why not speak up earlier?

As a civil servant, dean of the largest medical faculty in France, I was held to confidentiality. If I had deviated from official positions, I would have had to pay the consequences. Today, I am a free man.

Le Parisien

İngilizce bilmeyenler için bir özet yapayım. Akciğer hastalıkları uzmanı Dr.Philippe Even bu röportajda pasif sigara içiciliğinin zararlı olduğuna dair yayınların doğruyu söylemediğini iddia ediyor. Röportajcı Fransa’da her yıl için 3000 ile 6000 arasında pasif sigara tüketimine bağlı ölümler olduğunun bildirildiğini hatırlatınca buna inanmadığını anlatıp bu bildirimi yapanları  kaynaklarını açıklamaya davet ediyor. Yine röportajcı  pasif sigara tüketiminin kalp damar hastalıkları gelişimine neden olduğuna dair uzman görüşünü dile getirdiğinde bu iddianın ardında kanıt olmadığını, kalp damar hastalıklarının lütfen dikkat, dört ana sebebe bağlı olduğunu, bunların şişmanlık, YÜKSEK KOLESTEROL, hipertansiyon ve diabet olduğunu anlatıyor. Toplu yaşam  alanlarında sigara tüketiminin yasaklanmasının bir yalan, Dünya sağlık teşkilatının yarattığı psikoz üzerine kurulu olduğunu ve işe de yaramayacağını iddia ediyor. Röportajın son sorusuna alınan cevap çok vurucu ve düşündürücü bir gerçeği yansıtıyor; Niye bunları daha önce dile getirmediniz diye sorulduğunda Dr.Even, o zaman büyük bir fakültenin dekanı, memurdum. Pozisyonumu düşünmeliydim. Konuşursam ödemem gereken bedeller olabilirdi. Şimdi (emekli olarak) serbest bir kişiyim, diyor.

Bana göre bu son cümlerlerde eski ihtişamlı meslek hayatını, kendisine gösterilen ilgiyi , ego tatminini arayan, toplumun ilgisine, popülariteye özlem duyan bir kişinin anlatımı var. Bu yüzden kafaların kendisine dönmesi için, dışarıda yağmur yağarken hava açık, güneşli diye bağırmaktan çekinmiyor. Nasıl, bu tavır, size de tanıdık gelmiyor mu? Hani Türkiye’de de benzer sesleri duymuyor musunuz?

Haberin son paragrafı ile devam edelim;

KOLESTEROL ŞÜPHECİLERİ

Kolesterolün sağlığa zararlı olmadığı tezi sadece Profesör Even'e tarafından değil dünya genelinde ilaç endüstrisinden bağımsız çalışan çok sayıda bilim insanı tarafından savunuluyor. Bu bilim insanları 2002 yılında "Kolesterol Şüphecileri" (Thincs) adı altında dünya genelinde bir şebeke oluşturmuştu.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

Bazı kanallarda bu kolesterol şüphecilerinin dünya çapında 98 kolesterol uzmanı olduğu ifade ediliyor.

Lütfen Thincs.org internet adresine gidip bu “şüpheci” arkadaşları ve neşriyatlarını bir inceleyin. Magazinsel yazılar, mülakatlar arasında bu 98 değerli “kolesterol uzmanının “ ismini de göreceksiniz. Hatta siz zahmet etmeyin, ben aşağıda neşrediyorum. Yalnız üşenirseniz size bir özet geçeyim. Gerçekten de yarısından çoğu ABD’den olmak üzere, diğerleri Avrupa, özellikle İsveç ve Norveç, ayrıca Avustralya, Japonya, İsrail ve Fransa gibi ülkelerden 98 isim var Thinc listesinde. Bunların bir kısmına “deceased” denmiş. Ölmüşler mi yoksa fikir değiştirip gruptan mı ayrılmışlar bilemedim ama listede varlıkları sürüyor. Kırkbir numarada tanıdık bir ismi, Dr.Canan Karatay Efendigil’i görüyoruz. Peki, bu 98 dünya çapında değerli kolesterol uzmanı hangi bilimsel kurumlarda çalışan   hekimler, araştırmacılarmış diye merak ederseniz buyurun beraber bakalım. Aman Allah’ım , listede  kimler var kimler. Bir kısmı pratisyen, çoğu emekli olmuş hekimlerin yanında  fizik tedavi uzmanı, kimya profesörü, hiperbarik biomedikal araştırma laboratuvarında moleküler farmakoloji ve fizyoloji araştırmacısı, emekli kadın doğum hastalıkları uzmanı, gülmeyin, veteriner  anestezist, beslenme ve organik kimya endüstrisi alanında serbest araştırmacı, gülmeyin diyorum, serbest  yazar, neyin serbest yazarı ise, bu kadarı da fazla, doktor ama emekli NASA astronotu, mühendis, pediatri uzmanı, nöroloji uzmanı, ne alaka ise koenzim Q10 araştırmacısı, hematolog-onkolog, psikiyatr, kendimi tutamıyorum, elektrik mühendisi, hayvan bilimleri uzmanı, bir mühendis daha, yoğun bakım uzmanı…. Dikkat çekici bir detay da önce de vurguladığım gibi, listede yer alan pek çok kişinin “emekli” olması. Anlaşılan onlar da bizim ülkemizdeki meselaktaşlarımız ve Dr.Even gibi topluma açılmak için “emekli, serbest” olmayı beklemişler. Eğer içiniz kötü ise , emekli olup evde torun sevmeyi kendilerine yediremeyip kalabalıkları peşlerinden sürüklemeyi arzu etmişler diye de düşünebilirsiniz.

Evet, Dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Dr.Philippe Even ve Dünyaca ünlü kolesterol uzmanlarının kolesterole bakış açıları bizim “kolesterol uzmanlarımızla” örtüşüyor gözüküyor. Yirmibir şubatta Dr.Even’ın kitabı yayınlandığında iddialarını daha net öğrenebileceğiz. Şimdilik işin ciddiyetini sizin takdirinize bırakıyorum.

Saygılarımla.
Türker Baran , Kard.Dr.

 

Thinc Organizasyonu üyeleri

  1. Allan, ChristianPhD, Director of Manufacturing, Formulation and Analytical RegeneRx Biopharmaceuticals, 3 Bethesda Metro Center, Suite 630, Bethesda , MD 20814, USA.
  2. Anchors, Michael, MD, PhD. 6 Flints Grove Drive, North Potomac, Maryland 20878. Homepage
  3. Arfors, Karl-E;MD, PhD, Professor (microcirculation), previously Sidney Kimmel Cancer Center. La Jolla, Ca USA; present working place: Karolinska Institute; private: Hornsgatan 53, S-11849 Stockholm, Sweden.
  4. Atrens, Dale; MD PhD, Research Scholar, River Centre Clinic, Sylvania, Ohio, USA; Reader Emeritus in Psychobiology, University of Sydney, Sydney, Australia.
  5. Berger, Michael; MD, Professor (internal medicine). Germany. Deceased. Obituary.
  6. Bondarenko Igor G., MD, PhD, Nutritional/Clinical Biochemistry, CHYDENIUS Clinic, 00100 Helsinki Finland.
  7. Borgers, Dieter;MD PhD, Professor Abteilung für Allgemeinmedizin, Universitätsklinikum Düsseldorf, Moorenstraße 5, 40225 Düsseldorf, Germany.
  8. Broneer, Eric;MD, 91 Boulevard Chave, 13005 Marseille, France
  9. Brownstein, David; MD, Medical Director, Center for Holistic Medicine, 5821 W. Maple Rd. Ste. 192, West Bloomfield, MI 48323, USA. Homepage
  10. Byrnes, Stephen;PhD, RNCP,Deceased.
  11. Clayton, Tom; MD 15 Mirror Ridge Drive, The Woodlands, Texas 77382
  12. Curtis, Ernest N., MD, 1081 Tropic North Tustin, California 92705
  13. D´Agostino, Dominic . PhD, Assistant Professor. Hyperbaric Biomedical Research Laboratory, Dpt. Moleclar Pharmacology and Physiology, Morsai College of Medicine, Univ. South Florida, 12901 Bruce B Downs Blvd, MDC 8,Tampa, Fl 33612 Homepage
  14. Dahlgren, Bertil; MD, BSc (Chemistry), specialist in rehabilitation and occupational medicine, ABC Livshälsan, Fjällgatan 23A, S-116 28 Stockholm, Sweden. Homepage
  15. Davies, Hywel; MA, DM (Oxon), FRCP (Lond), FACP, FACC. Previously Assoc. Professor, University of Colorado; Chief of Cardiology, Denver VA Hospital; Senior Lecturer and Hon. Consultant physician at Guy’s Hospital, London, UK. Present address: Rue de Condémines 9, CH-1950 Sion, Switzerland.
  16. Dayrit, Fabian M. Professor, Department of Chemistry, Ateneo de Manila University, Loyola Heights, 1108 Quezon City, Phillippines. Mailing address: P.O. Box 154, Manula Central Post Office, 0917 Manila, Phillippines
  17. de Groot, Paul; MD; PhD. Clinical cardiologist (retired), Medisch Centrum Haaglanden, Den Haag/Leidschendam. Present address: Wijkselaan 6. 2554GE Den Haag. Netherlands.
  18. de Lorgeril, Michel, MD, Research Director at Centre National de la Reserche Scientifique (CNRS), Faculté de Médecine, Domaine de la Merci, Université de Grenoble, 38706 La Tronche Cedex, FRANCE. Homepage
  19. Deutsch, Marshall E;PhD, 41 Concord Road, Sudbury, MA 01776-2328,USA.
  20. Devroey, Edmund, MD. Retired Ob-Gyn/ Researcher, The Longevity Institute. Homepage
  21. Diamond, David M; PhD, Professor, Depts of Psychology and Molecular Pharmacology and Physiology, Center for Preclinical and Clinical Research on PTSD. Director, USF Neuroscience Collaborastive, 4202 E. Fowler Ave (PCD 4118G), Tampa, FL 33620 Homepage
  22. Dobromylskyj, Petro, BSc BVetMed DVA DiplECVA MRCVS, General Practitioner/VeterinaryAnaesthetist, Moor Cottage Veterinary Hospital Berkshire RG42 4AA, UK. Homepage
  23. DuPont, Jason;MD, occupational medicine physician, 127 W. Wood Dr., Phoenix, 85029 Arizona, USA
  24. Eckerly, Jean Ruth, MD, specialist in internal medicine, 13911 Ridgedale Drive, Minnetonka, Minnesota 55305
  25. Ellison, Shane; BS, MSc, independent researcher. Consultant to the Nutritional Supplement Industry. Inventor of Safe Test Certification. Previously Organic Chemistry Industrial Research Chemist at Array Biopharma Inc. 3600 Cerrillos Dr. #714C-802, Santa Fe, NM 87507, USA. Homepage
  26. Enig, Mary;PhD, Nutritional Sciences Division, Enig Associates, Inc., 12501 Prosperity Drive, Suite 340, Silver Spring, MD 20904, USA.
  27. Enkvist, Christer; MD, PhD, County Council Senior Surgeon, Regionens hus, S-462 80 Vänersborg, Sweden.
  28. Farris, Russell; BA, free-lance writer.Homepage. 24606 Brittany Lane, Newhall, California 91321
  29. Freedland, Eric S; MD, Consulting Editor, Metabolic Syndrome and Related Disorders, 5 Bessom Street, No. 318, Marblehead, MA 01945, USA.
  30. Getoff, David J. BSc, CCN, CTN, FAAIM, Vice President - Price-Pottenger Nutrition Foundation. Homepage
  31. Graveline, Duane; MD, former NASA Astronaut, USAF Flight Surgeon, Space Medicine Research Scientist, Family Doctor. 4414 Cormorant Ln., Merritt Island, FL 32953 Homepage Interview
  32. Grill, Jeffrey A.M.D., FCCP, FATC. The Legend, 6735 East Greenway Parkway, Bldg 32, Unit 2113, Scottsdale, Arizona 85254, USA.
  33. Groves, Barry PhD (nutritional science), independent researcher, United Kingdom.Homepage
  34. Halleen, Jussi; PhD, Adjunct Professor (University of Oulu), C.E.O., Pharmatest Services Ltd (www.pharmatest.fi), Itäinen Pitkäkatu 4C, 20520 Turku, Finland.
  35. Hallstensen, Kenn, engineer; Ekebergåsen 8, 1900 Fetsund, Norway.
  36. Hammarskjöld, Björn;MD, PhD, specialist in pediatrics, Vika 3273, S-792 91 Mora, Sweden
  37. Harcombe, Zoë; BA, MA (Cantab) Author, PhD student and obesity researcher,University West of Scotland, Hamilton, South Lanarkshire, ML3 0JB Homepage The Obesity Epidemic
  38. Hegde, Belle MonappaMD, Professor (cardiology), Former Vice-Chancellor of Manipal Academy of Higher Education, India. Homepage
  39. Holmbäck, Ulf; PhD. Department of Medical Sciences, Clinical Chemistry, University Hospital, S-751 85 Uppsala, Sweden
  40. Holmqvist, Charlotte,MD, General Surgeon; Chief, Bergshamra Beteendemedicinska Mottagning, Rörmossevägen 12,PL 2070A,76010 Bergshamra, Sweden.
  41. Karatay, M. Canan Efendigil; MD. Professor (cardiovascular disease and internal medicine), Istanbul Science University, Faculty of Medicine, Büyûkdere cad. No: 120, Mecidiyeköy, Istanbul, Turkey
  42. Kauffman, Joel; Professor of Chemistry Emeritus, Department of Chemistry & Biochemistry, University of the Sciences in Philadelphia, 600 S. 43rd St., Phila., PA, 19104-4495 USA. Homepage
  43. Kendrick, Malcolm; MbChB, MRCGP. Medical Director; Adelphi Lifelong Learning. Adelphi Mill, Bollington, Macclesfield, Cheshire SK10 5JB, United Kingdom. Essays
  44. Kjellevand, Tor Ole; MD, Consultant, Department of Cardiology, Rikshospitalet, University Hospital. 0027 Oslo, Norway.
  45. Klevay, Leslie M.; MD, SD (Hyg.), Professor (internal medicine), Dept. of Pharmacology,
    Physiology and Therapeutics, University of North Dakota, a consultant to the United States Pharmacopeia and the WHO.PO Box 9037, Grand Forks, North Dakota, 58202, USA.
  46. Krut, Louis H., MD, ChB, Adjunct Professor (Internal Medicine; Endocrine division) St. Mary´s Health Center, St. Louis University, St. Louis, Missouri, USA.
  47. Landau, William, MD, Professor (neurology), Washington University School of Medicine, Campus Box 8111, 660 S. Euclid, St. Louis, MO 63110 USA. Homepage
  48. Langsjoen, Alena; MSc, Research in Biomedical Aspects of Coenzyme Q10, 1107 Doctors Dr., Tyler, Texas 75701, USA.
  49. Langsjoen, Peter; MD, FACC, Cardiovascular Diseases & Research in Biomedical Aspects of Coenzyme Q10 Executive and Scientific Committees of theInternational CoQ10 Association, 1107 Doctors Dr., Tyler, Texas 75701, USA.
  50. Langweiler, Mark J.; DC, DAAPM, DACFM, co-Director of Integrated Services atAtlantic Hematology Oncology Group, 415 S. Chris Gaup Drive, Galloway, NJ 08234, USA
  51. Lapides, Jeffrey R; PhD, 303 Epping Way, Annapolis, MD 21401, USA
  52. Lindseth, Inge Andreas; B;Sc (Nutritional Sciences), Stortorvet 5, N-0155 Oslo, Norway
  53. Lundell, Dwight MD, cardiac surgeon, 8401 N Elmaro Circle Paradise Valley, AZ 852530 Homepage
  54. Maher, Paul; MD, MPH, former FDA medical reviewer, Bethesda, MD 20814, USA. Homepage
  55. Mascitelli, Luca; MD, specialist in Cardiology and Sports Medicine; Lieutenant Colonel, Chief of Sanitary Service, Comando Brigata alpina "Julia", Italian Army, 8 Via S. Agostino, Udine 33100, Italy.
  56. McCormick, James J;MD, Professor (general medicine), Trinity College, Dublin, Ireland. Deceased.
  57. McCully, Kilmer S;MD Chief, Pathology & Laboratory Medicine, Veterans Affairs, Medical Center, VA Boston Healthcare System, 1400 Veterans of Foreign Wars Parkway, West Roxbury, Massachusetts 02132 USA. Interview,
  58. McGee, Charles T, MD, retired/independent researcher, 2385 W. Bolivar Ave, Coeur d'Alene ID 83815 USA.
  59. Mermer, Cory; BSc, Independent Medical Writer/Researcher, Westfield, New Jersey, USA.
  60. Mitchell, John, DC, DAAPM, Doctor of Chiropractic, Diplomate American Academy of Pain Management, Lane Chiropractic Clinic, 18042 Magnolia Street, Fountain Valley, Ca 92708, USA
  61. Miller, Donald W,Jr., MD, Professor of Surgery, Division of Cardiothoracic Surgery, University of Washington School of Medicine, 1959 N.E. Pacific Street Box 356410,Seattle, WA 98195-6210
  62. Mysterud, Iver; MSc, Division of Zoology, Department of Biology, University of Oslo, P.O. Box 1050 Blindern, N-0316, Oslo, Norway
  63. Nehrlich, Herbert DC, PhD, GDip Cl Nutr, DNBCE, private practice Clinical Nutrition, Sports Medicine and Exercise Physiology 8 Casuarina Street, Bribie Island, Queensland, Australia 4507. Deceased
  64. Neibauer, Alan; MGA Wharton, Foundation for Thymic Cancer Research.
  65. Neibauer, Barbara; C. M. Ed., MT(ASCP), Foundation for Thymic Cancer Research.
  66. Okuyama, Harumi;PhD, Professor, Kinjo Gakuin University College of Pharmacy, Laboratory of Preventive Nutraceutical Science, 2-1723 Omori, Moriyamaku, Nagoya 463-852, Japan.
  67. Orient, Jane; MD, Professor of Clinical Medicine, Oregon Institute of Science and Medicine; Clinical Lecturer in Medicine, University of Arizona College of Medicine; Tucson, Arizona; USA.
  68. Ottoboni, Alice; PhD, PO Box 50704, Sparks, NV 89435, USA.
  69. Ottoboni, Fred; MPH, PhD, PO Box 50704, Sparks, NV 89435, USA.
  70. Poleszynski, Dag Viljen; MSc, PhD, former professor at Harstad College, Harstad, Norway (Diet, nutrition and orthomolecular medicine), scientific editor of the Norwegian magazine VOF (Vitenskap & Fornuft = Science & Reason).
  71. Ravnskov, Uffe;MD, PhD, spokesman for THINCS, specialist in internal medicine and nephrology, independent researcher, Magle Stora Kyrkogata 9, S-22350 Lund, Sweden.Homepage,
  72. Rosch, Paul;MD, FACP, Clinical Professor of Medicine and Psychiatry, New York Medical College, President, The American Institute of Stress, Honorary Vice President, International Stress Management Association, 124 Park Ave.Yonkers, NY 10703, USA.
  73. Rosenman, Ray; MD, Associate Chief of Medicine and Associate Chief of Harold Brunn Institute for Cardiovascular Research, Mount Zion Hospital and Medical Center (ret.), San Francisco; Director of Cardiovascular Research, Health Sciences Program (ret.), SRI International, Menlo Park, CA; Honorary Staff, Mount Zion Hospital and Medical Center of UCSF, San Francisco, CA., 2200 Pacific Avenue #8D, San Francisco, CA 94115-1433, USA.
  74. Seneff, Stephanie, PhD, Senior Research Scientist, Department of Electrical Engineering and Computer Science
    MIT, Rm G-438, MIT Stata Center, 32 Vassar Street, Cambridge, MA USA 02139 Homepage
  75. Shanahan, Catey; MD, Kalaheo Clinic, 4489 Papalina Dr., POB 520, Kalaheo, Hawaii 96741, USA
  76. Sieber, Robert; PhD, Federal Dairy Research Station, Schwarzenburgstr. 161, Liebefeld, CH-3003 Berne, Switzerland.
  77. Sikorski, Bogdan; PhD; Toxicologist, Canberra, Australia
  78. Standal, Nils; Dr. Agric, Professor of Animal Sciences (emer.), Department of Animal and Agricultural Sciences, Norwegian University of Life Sciences, Ås, Norway.
  79. Sturman, Martin;MD, FACP, President, Mathemedics, Formerly Visiting Investigator, Rockefeller Institute (fat metabolism), Clinical practice of internal medicine and endocrinology. Former Director of Nuclear Medicine, Newark, New Jersey. Inc. 923 Winding Lane, Media, PA 19063, USA. Easy Diagnosis, Medical Controversies,
  80. Sullivan, Jerome; MD, PhD, Clinical Assistant Professor, Department of Pathology, Immunology & Laboratory Medicine, University of Florida College of Medicine, P.O. Box 2661, Winter Park, FL 32790, USA.
  81. Sundberg, Ralf , MD, M.Sc.Pharm, PhD. Attending Surgeon, Slottstadens Läkarhus, Malmö: private address:Bodilsgatan 6, S-217 74 Malmö, Sweden.
  82. Sutter, Morley C; MD, PhD, Professor Emeritus, Department of Pharmacology & Therapeutics, Faculty of Medicine, University of British Columbia, Vancouver, BC, Canada.
  83. Tõnisson, WillMD, PhD. Hearing Solutions, 87 Wickham Terrace, Brisbane Qld 4000 Australia. Homepage
  84. Vagn-Hansen, Carsten, MD, specialist in general medicine, medical journalist, radio- and television doctor. Knabberupsvej 40, DK-7100 Vejle, Denmark.
  85. Wainwright, Glyn; MSc, MBCS, CEng, CITP, IT Consultancy; 75 Carr Bridge Drive, Leeds, UK. Homepage
  86. Walker, Jacqueline; PhD; lecturer, Department of Electronic & Computer Engineering, University of Limerick, Ireland.
  87. Ware, William R; BA, PhD, Emeritus Professor of Chemistry, Faculty of Science, Univ. of Western Ontario, 14 Metamora Cres., London, Ontario, Canada N6G 1R3
  88. Veiersted, Jens; civil engineer, Nutritional Therapist, dip ION, ,Arena Medical Centre, Sognsveien 75 A, Oslo, Norway
  89. Werkö, Lars; MD, PhD, Professor (internal medicine), former head of the Department of Medicine, Sahlgren’s Hospital, Gothenburg; former scientific director at Astra Company; and former head of Swedish Council on Technology Assessment in Health Care, Stockholm, Sweden. Deceased
  90. Vesti-Nielsen, Jørgen MD, Consultant physician, Dept. of Medicine, Blekingesjukhuset, 374 80 Karlshamn, Sweden.
  91. Wiman, Mats J C,BSci, Lidholmsv.3,S-36050 Lessebo, Sweden
  92. Worm, Nicolai; PhD (nutritional science), Geibelstrasse 9. D-81679 München, Germany.Homepage
  93. Vos, Eddie; MEng, engineer, 127 Courser Rd, Glen Sutton (Qc), Canada JOE 2K0, Homepage
  94. Vulfsons, Simon; MD. Internist and Primary Care , Macabbi Health Care, Mishol HaSavionim 5c, Carmiel 20142, Israel
  95. Zemanek, Rod, BSc; 676 Warraba Rd, The Branch NSW 2425, Australia
  96. Åkerfeldt, Torbjörn; MD. Department of Medical Sciences, Nutrition Unit, University Hospital, SE-751 85 Uppsala, Sweden.

 

 
Toplam blog
: 11
: 646
Kayıt tarihi
: 28.08.11
 
 

Karaman doğumluyum. Eğitim ve öğretim yıllarım Karaman Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Ankara Ulubat..