Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Kompleks!

Kompleks!
 

Kompleks sözcüğünün yabancı olmasından rahatsız olmadım; dilimize yerleşmiş yabancı ve sıklıkla kullandığımız bir sözcük.

Miliyet'in internet sitesindeki "Trene binerken tacını almadı" manşeti ve "Bu eşarplı teyzenin kim olduğunu öğrenince şaşıracaksınız..." spotuydu beni komplekse sokan!

Haber şöyle;

“Kraliçe Elizabeth, sıradan bir vatandaş gibi trene binip seyahat etti. 95 dakika süren yolculukta Noel kartlarını okudu. Camdan baktı. Ben 'Kraliçe'yim demedi, 44 sterlin verip biletini de aldı.” İnadına bir de şu açıklamayı eklemişler; “…83 yaşındaki Kraliçe, yolculuğunun büyük bölümünü Noel kartlarını açıp okuyarak geçirirken, Kraliçe'nin Kraliyet Treni'ni kullanmak yerine tarifeli seferle yolculuk etmesi büyük merak uyandırdı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, 'Kraliçe dahil Kraliyet üyeleri tarifeli seferleri zaman zaman kullanmaktadır. Düşük maliyet ve güvenliğin iyi olması bu tercihi belirliyor' denildi.”

Bu kadarla kalsa, ona da razı olacağım. Ancak kare kare fotoğraflar da eklemişler; “gözümüze sokarcasına”.

Evet, gerçekten de o teyze(!)yi görünce çok şaşırdım. Üstüne güneş batmayan bir imparatorluğun ‘Kraliçesi’ hemde!..

Gözümün önüne bizi yönetenlerin etrafındaki kara gözlüklü kocaman kocaman adamlardan oluşan neredeyse bir ordu(!) geldi.

Onların yönetenleri halkın arasına girip, onlarla seyahat bile yapabiliyor. Bizimkilerde halkın arasına giriyorlar, hatta… daha candan fotoğraf da veriyorlar ama, mizansen... Çok yapay!

Ve o mizansenin bile en ortasında, yurttaşla yöneteni birbirinden ayıran ‘etten duvar!’. Sıkıyorsa yaklaşın!..

Ha, bi’de kuzu kuzu durmak gerekiyor yanında falan. Yoksa… Alimallah!.. Benzetirler adamı!

Bizdeki saltanat uçaklarından söz etmiyorum, beni daha bir sıkıntıya sokar.

İstanbul’un Şehr-i Emin'i bile artık gezilerini özel uçaklarla yapmaya başladı. Halkın içinde olmak, çok ‘avam’ olsa gerek! …

Bir zamanlar da Ahmet Necdet Sezer, 10. Cumhurbaşkanımız yani, o, halkın içinde yaşamıştı; Benim yüreğime su serpilirken, bazıları yine çok yadırgamıştı.

Hele trafikte falan kırmızı ışıkta durmalar, hastanelerde sıralara girmeler, marketlerde kasa önlerinde kuyruğa girmeler… öff, çok avam oldu galiba!

İşte bu ‘avamlık’ beni komleks sahibi yaptı.

Daha fazla ayrıntı için:

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1175764&Date=19.12.2009&b=Siradan%20bir%20vatandas%20gibi%20trene%20binip%20seyahat%20etti...&KategoriID=19

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..