Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kompozit Meme Estetiği

Kompozit Meme Estetiği

Kompozit meme estetiğinde yağ enjeksiyonu veya dolgu enjeksiyonu ile birlikte yapılmaktadır bunu sebebi ise meme deri yapısı çok ince olabilmektedir, doku eksikliği olabilmektedir. Dekolte bölümünde kötü görüntü olması ve bu görüntüyü dolgu veya yağ enjeksiyonu ile yapılmaktadır. Bunların komplikesine kompozit meme estetiği denmektedir. Mestetiği çeşitlerini sıralayacak olursak meme küçültme, meme dikleştirme, meme protezi, memeye yağ enjeksiyonu ve meme dolgusu diyebiliriz.

Meme Küçültme

Meme küçülme estetiği memenin gereğinden daha büyük olması özellikle vücudu cok zayıf ancak memeleri çok büyük olan kişilerin hem estetik hem sağlık olarak ameliyat edilmesi gereken önemli ameliyatlarından birisidir. Görünüşün yanı sıra memenin büyük olması sert, bel ağrılarının da beraberinde gelmesi son derece normaldir. Bu estetik ameliyat ile birlite kullanılan tekniğe göre süt kanalları ve süt bezlerine zarar verilmezse hastanın ameliyat sonrası emzirme sürecinde bir sorun yaşanmamaktadır.

Meme Protezi

Meme protezi bir çok boyutu ve şekli bulunmaktadır. Bu yüzden muayene bulguları son derece önemlidir. Hastanın taleplerine göre meme protezi boyutu belirlenir ve ameliyat ile çok başarılı sonuçlar elde edilir meme protezi meme estetiği ameliyatları içerisinde en çok yüz güldüren estetik ameliyat diyebiliriz. Ameliyat sonrası emzirmenizde herhangi bir problem oluşmamaktadır. Protezin birden fazla yerleştirilme tekniği vardır. Koltuk altı, meme altı ve nadirde olsa göbek deliğinden yapılan bu işlem 18 yaşını doldurmuş sağlık sorunu olmayan memesinin küçük olması şikayeti ile gelen tüm hastalara yapılabilir.

Meme Dikleştirme

Aşırı kilo alımı ve kilo verilmesi durumunda memenin içi boşalması memenin sarkmasını beraberinde getirmektedir. Bu yüzden meme protezi ve meme dikleştirme birlikte yapılabilmektedir. Ancak proteze ihtiyaç duyulmazsa meme dikleştirilerek hem dolgun hem estetik olarak güzel görünmesi sağlanabilir.

Meme Yağ Enjeksiyonu

Memeye uygulanan yağ hastanın kendisinden bazı cihazlar yardımı ile alınır ve yine hastanın memesinin ihtiyacı olduğu bölgeye aktarılır. Hastanın kendi yağ dokusu olduğu için herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaz bu işlem diğer tüm meme ameliyatları ile birlikte destek ekip olarak uygulanabilir. Özellikle dekolte şekillendirilmesi için son derece önemli ve etkili rol oynamaktadır.

Meme Dolgusu

Meme dolgusu yine yağ enjeksiyonu ile aynı görevi görebilir.  Ancak burada hastanın kendi vücudundan herhangi bir doku alınmaz. Zaten üretilmiş ve hazır olan dolgu memeye aktarılır.  

Yukarıda belirttiğimiz tüm işlemler tek tek uygulanması ile birlikte gerekmesi durumunda birden fazla müdahale bir hastaya yapılabilir. Meme protezi ve dikleştirme, meme toparlama ve meme küçültme, meme protezi ve yağ enjeksiyonu gibi komplike halinde yapılabilir. Bu yüzden her zaman söylediğimiz gibi muayene bulguları son derece önemlidir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-kucultme/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..