Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Dünya
 

Komşu Rusya’da ikinci Çeçen sendromu ve PKK

Komşu Rusya’da ikinci Çeçen sendromu ve PKK
 

Aktütün Bölgesi


Cumhurbaşkanı Irakta, Başbakan Türki Cumhuriyetlerinde açılışlarda, bayramın hemen ardından Şemdinli Aktütünde karakola saldırı ve Rusyanın ikinci çeçenistanı İnguşya…

Çeçenistanda yaratılan oldu bitti ile binlerce insan boğazlanırken dikkatimiz PKK ya yöneltilmiş, hatta Ruslar el altından pazarlık etmeye bile cüret etmişlerdi…

Kafkasların karmaşık yapısını yıllar yılı özenle daha küçük parçalara bölen ruslar adım adım bu küçük kareleri yutmanın canavarca planlarını yapmaktadır.
Amerika birleşik devletlerinin PKK terörü için sağladığı istihbarat sorgulanma noktasına geldiği bu saldırıda acaba Rusların PKK ya sağladığı istibarat desteği bir sebep teşkil edebilir mi?

Kafkaslarda devam eden örtülü şavaştan sıçrayan kanlar Memhmetçiklerimizin kanıyla mı örtülmek istenmektedir… Elini güçlenen Türkiyenin Bölgesinde alacağı roller komşuyu aşırı derecede rahatsız ediyor anlaşılan… Bu kanlı oyunları tarih boyunca acımasızca sürdürün kutup ayısı ağırdan ağıra dünyaya kapattığı kafkas bölgesinde presini indirmektedir…

Onlarca insanın gün ortasında Rus servislerince kaçırıldığı öldürüldüğü bu coğrafya oynanan büyük bir oyunla rusyanın cebine indiriliyor.

Verilen bağımsızlıklar göstermeliktir. Orada oluşturulan her özerk bölge veya muhtar yönetim rus ajanlarınca idare edilir durumdadır. Temsil ettiği milletleri haince Ruslara pazarlayan ajan yöneticiler bile rusyayı tatmin etmemektedir.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve özellikle Türkiyeye terörle sağlanan pranga yaptıkları zülme perde çekmektedir.

Dünya şehitlerimizi konuşurken Rusya kimsenin aklına bile gelmemektedir.
Amerika Birleşik Devletlerinin büyük oyuncu olarak Rusları istedikleri kulvarlara çekmesi fazla zor değildir.

Demek ki Amerikan çıkarları da bölgede bu zalim davranışlara ses çıkarmamayı gerektiriyorki bir kez olsun Çeçen şavaşından sonra o bölgede yapılan kıyımlar dile getirilmemiştir.

Ne zamanki ülkemiz bir şekilde neler olduğunu sorgulamaya yeltendi PKK kalleşlerini hemen sahne sürdüler…

Kerkük statüsünün ağır baskısı yaşamsal bir konu olarak gündemimizdeki yerini korurken, dikkatlerimiz iç dinamiklere yöneltilmeye çalışılmaktadır.

Türkiye tarihsel gücünü gösterecek aşamaya gelmemiştir, onu fark etmesi bile yakın uzak bütün malum komşu ve ortaklarımızı tedirgin etmektedir.

Bize karşı yürütülen bu acımasız savaş belli bir süre daha canımızı yakmaya devam edecektir.

Mazlum milletlerin umudu Türk Milleti belki kendi öz benliğinden uzkta gönül birliği ettiği milletlerin acılarını da belli bir süre daha yüreğne gömecektir şehitleriyle birlikte…

Fakat zülmün arşa çıktı zamanlarda Türkün gösterdiği direniş benliğine uzanan bütün elleri kıracak güce ulaşacaktır…

Ben buna inanıyorum…

Sevgi ve saygılarımla…..

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..