Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '14

 
Kategori
Haber
 

Kömür Uğruna Amasra'yı, "Ankara'da Satıyorlar!"

Kömür Uğruna  Amasra'yı, "Ankara'da Satıyorlar!"
 

Bu yeşilliklere kıyılır mı?


 

 

 

Bartın ve Amasra’da kömür çıkartma çalışmalarını sürdüren HATTAT Holding’e bağlı Hema Enerji A.Ş. nin Termik Santral Projesine karşı kurulan “Bartın Platformu” na destek çığ gibi büyüyor. Hükümet Caddesinde yaptığı eylemlerle santrale karşı duyulan öfke, çoluk çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere yüksek sesle haykırıldı. Başı, Belediye Başkanı Cemal Akın çekiyordu.

Geçen yıl, Hema Firmasının kapısında teneke çaldırarak, ormandaki bürolarından kaçırtan Bartın halkı, bu sefer kararlı. “ Kömür uğruna geleceğimizi karartmayacağız. Bartın ve Amasra’yı karartmayacağız” dediler.

AMASRAYI, ANKARA’DA SATIYORLAR: “Amasra ihanete uğruyor diyen Bartın Platformu, turizm cenneti Amasra, Ankara’larda satılıyor. Termik santrale karşı çıkan bürokratlar, tesir altında kaldıklarını söylüyorlar. Amasra’ya bu ihanete asla müsaade etmeyeceğiz” denilmekte.

BARTIN PLATFORMU SORGULUYOR: Amasra’ya bağlı Tarla Ağzı ve Gömü köylerinde termik santral yapılmasına daha önceki ÇED süreçlerinde ciddi nedenlerle izin verilmemişti. O nedenler hala ortada dururken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve sayın Bakan İdris Güllüce, Hema Entegre Termik Santraline nasıl izin vereceğini merak ediyoruz. Aynı şirketin komşu parselde yapmak istediği Batı Karadeniz Entegre Termik Santrali’ne yerinin uygun olmadığı gerekçesiyle 2013 yılında izin vermeyen sizler değil miydiniz?

Bartın Platformu, daha sonra Bakan Taner Yıldızdan güç alındığını işaret eden Platformcular“Taner Yıldız, termik santralin yol açacağı facialardan sonra öncekilerde olduğu gibi Amasra’nın da  cenazesini kaldırmağa mı gelecek?” diyerek seslendiler.

Platformcular: “Bakanlar, politikacılar, bürokratlar geçicidir, fakat Amasra’nın güzelliği kalıcıdır. Bartın-Amasra halkı Amasra’ya kimsenin kıymasına müsaade etmeyecektir. Termik santrale karşı tepkimizi daha önce yaptığımız gibi meşru sınırlar içerisinde sürdüreceğiz. Bugün burada dağıttığımız yetkililere ve Bartın-Amasra halkına uyarı niteliğindeki el ilanlarıyla, bütün Amasra severleri 5 Haziran Çevre Günü’nde Amasra-Gömü arasında oluşturacağımız insan zincirine katılmaya çağırıyoruz. Gelin Bartın-Amasra Halkının geleceğini düşünmeyenlerin aklını başına getirelim ve kıymetini bilmeyenlere Amasra’nın değerini birlikte öğretelim.” Dediler.

 

                             BARTIN BELEDİYE BAŞKANI CEMAL AKIN. HER MİTİNGDE EN ÖNDE.

                                      BAŞKAN  C. AKINI HİÇ BU KADAR ENDİŞELİ GÖRMEMİŞTİK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..