Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Komutanlar arasında büyük farklar olamaz

Komutanlar arasında büyük farklar olamaz
 

Org. Işık, "istifa" diye bir kurumun varlığını hatırlattı.


Referandum tarihi doludizgin yaklaşırken, günlerdir sadece komutanların terfi ve atamaları konuşuluyor.

Saçma sapan iddialar havalarda uçuşuyor.

Şu komutan şöyleymiş, bu orgeneral böyleymiş!

Seçile seçile, elene elene orgeneral rütbesine ulaş(tırıl)mış komutanlar arasında niçin büyük farklar olsun ve nasıl olabilsin ki?

Neredeyse tamamı daha çocuk yaşlarda üniforma giymiş, aynı askerî okullarda tahsil görmüş, aynı kıt’a ve karargâhlarda, aynı komutanların maiyetinde çalışmışlar… NATO karargâhlarında bulunmuşlar.

En mühimi, hepsi de aynı üst komutanlar tarafından terfi ettirilmişler… Onları terfi ettirenler bakımından kendilerinde aranan en önemli nitelik nedir?

Kendilerini terfi ettirenlerin “dünya görüşleri”ne yakın hatta paralel olmaları değil mi?

Dolayısıyla orgeneralliğe kadar gelmiş olanlar arasında hadiselere, sorunlara bakış açısı yönüyle kayda değer farklar bulunması hemen hemen imkânsızdır.

Bir anıyı hatırlayalım: Org. Hilmi Özkök, görev süresini bitirip ayrılacağı sıralarda, yerini bırakacağı “Org. Büykanıt’la aralarında bir fikir ayrılığı olup olmadığı” sorusuna, “Evet, önemli bir görüş ayrılığımız var; ben Beşiktaşlıyım, Yaşar Paşa Fenerbahçeli” karşılığını vermişti.

O kadar!

Birbirlerini terfi ettirenler arasında daha büyük görüş ayrılıkları aramak abesle iştigaldir.

* * *

Emeki Org. Hilmi Özkök hakkında farklı olduğu, AKP’ye yakın, hatta tarikatçı olduğuna dair yayınlar yapıldı. Böyle bir şey mümkün mü? Onu kim terfi ettirdi? Genelkurmay Başkanlığına kadar önünü kimler açtı? Org. Güreşler, Karadayılar, Kıvrıkoğlu… Vs. değil mi? Bu komutanların kendilerinden farklı birinin yolunu açmalarına imkân var mı? O dönemde Özkök’ün yerinde kim olsa aynı şekilde davranacaktı.

Bir tek Org. Büyükanıt; nasıl oldu, neler konuşulduysa Dolmabahçe görüşmesinden sonra değiş(tiril)miştir!

* * *

Bugüne gelirsek…

Haddizatında, bir hükümetin komuta kademesinin şekillendirilmesinde müdahil olması, hatta terfilerde etkili ve inisiyatif sahibi olması gayet normal…

Anormal olan; komutanların eften püften suçlamalarla bertaraf edilmesi, önlerinin kesilmesidir. Bu yolla komutanların sadece önü kesilmiyor, kendilerine eziyet de edilmiş oluyor.

Son tahlilde; komutanlar hakkında ileri geri konuşup, yayınlar yapıp ordunun yıpratılmasından ve bilhassa yeni atanan ve atanacak olan komutanlara haksızlık etmekten kaçınmak lâzımdır.

* * *

İstifa

Hakkında akıl almaz spekülasyonlar yapılan Org. Atilla Işık istifa ettiğini açıkladı.

Ülkemizde, bilhassa yüksek mevkilere pek rastlanmayan onurlu bir davranış... Böylece değerli Paşa makam ve koltukta gözü olmadığını kanıtlamış oldu.

Ayrıca, bütün makam sahiplerine, “istifa” diye bir kurum, bir yol olduğunu da göstermiş oldu.

Bunları hatırlattığı ve onurlu davranışı için kendisini tebrik ediyoruz.

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..