Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Konya Hasanşeyhliler, köy yollarına 220 fidan diktiler.

Konya Hasanşeyhliler, köy yollarına 220 fidan diktiler.
 

Nüfusunun büyük bir çoğunluğunun İzmir’de oturduğu Konya Hasanşeyhliler, İzmir’de faaliyet gösteren derneklerinin marifeti ve köylülerinin işbirliği ile köy yollarına 220 fidan diktiler.

Konya Antalya yolu üzerinde bulunan Dumlu’dan köye kadar, uzun bir süredir üzerinde düşünülen ağaçlandırma projesinin birinci etabı köy dernek yönetimi ve İmam- Hatip Hasan Hüseyin Biçer’in önderliği ile başlamıştır. İlk etapta Camız avlusu diye adlandırılan köy girişinden  köprüye kadar 220 ağaç fidan dikimi gerçekleştirildi.
 
Hasanşeyhliler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak: “Bu konuyla ilgili uzun süredir proje üretiyorduk, işe başlamak bu günlere nasipmiş. Sosyal hayatımızda ve dinimizde fidan dikmenin ve ağacın önemi büyüktür. Peygamber Efendimiz fidan dikmenin bir sadaka olduğunu, kıyamet kopuyor bile olsa elindeki fidanı dikmemizi buyuruyor. Ağaç gölgesiyle ve meyvesiyle insana, hayvanata ve doğaya ciddi katlılar koyan, tabiata ve gönüllerimize zenginlik katan ulvi bir canlıdır. Bu nedenle hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Umarım bu fidanlar korunur ve geleceğe yeşil bir miras bırakırız. Bizim de bu işten kazancımız, arkamızdan yapılacak dualardır. Fidanların dikiminde ve temininde Konya Büyükşehir Belediyesine, komşumuz İnlice belediye başkanımıza, köy muhtarlığımıza ve dikimde hizmeti geçen köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Yeni fidanların dikimi ve korunması ile ilgili proje ve yardım kampanyası sürüyor. İlgi ve yardımlarınızı bekliyoruz.” Dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Yayla Pınar Akçaköşk Fidanlığı' ndan temin edilen 2-3 yaşlarındaki fidanlar dayanıklı, uzun ömürlü, görsel zenginliği olan mavi ladin, düz ladin, sedir ve karaçamdan oluşuyor.
 
Haber ve Fotoğraf: Bayram ÇAN
 
Hasanşeyhli'leri bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum.
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..