Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Korku Seansı

Korku Seansı
 

Film: Korku Seansı 1

Tür: Korku

Puan: 10 üzerinden 7

Filmin genel akışını başarılı bulduğumu ifade etmeliyim. Oldukça yerinde bir akışa sahip. Filmde korkmabileceklerin altına daha fazla pislemeleri için filmin başındaki "gerçek olaylara dayanmaktadır" ibaresi izleyicide inceden "hassktr" hissiyatı uyandırıyor.

Filmde sürekli olarak insanın altına sçırtacak bir dizi olay dozunda bir "böööö" efektiyle birlikte verilmiş. Eğer bir salaklık yapıp bu filmi karanlık ve sessiz bir yerde izleyecek olursanız sizin için iyi olmayacağını söyleyebilirim. Sonuç itibariyle insansınız ve tüm canlıların bir irkilme refleksi var. Filmin yönetmeni de bu refleksin ırzına geçercesine "bööö" sahnesi eklemiş filme...

Son olarak 3 puanı nereden kırdığıma geleyim. Kırılan 3 puan tamamen kültürel gerekçelere dayanıyor. Yani eğer bu filmi bir müslüman değil de hıristiyan bir ülkede izlerseniz sanıyorum ki bu 3 puanı kıramazsınız. Ancak bizim ülkemizde evin her yerine haç koyarak şeytani canlılardan korunma mantalitesi etki yaratmıyor. Kırılan puan tamamen buradan gidiyor. 

Aynı şekilde bizim korku filmlerimizdeki öğeler de batılılar için etkisizdir. Onların da bunu korkutucu bulmayacağını düşünüyorum. 

Neyse, bu filmi aydınlık ve hafif sesli ve kalabalık bir ortamda izleyecekseniz güzel bir vakit geçirebilirsiniz. Yanınıza cips ve kola alın derim.

Yok eğer bu filmi gece yarısından sonra, sessiz ve karanlık bir ortamda tek başınıza izleyecekseniz yanınıza tuvalet kağıdı ve yerleri silmek için de vileda alın derim. Zira b.kunuza basıp kayarak kendinizi yaralayabilirsiniz. Yerleri iyi silmenizi öneririm.

İyi seyirler...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..