Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '21

 
Kategori
Dünya
 

Koronadan Sonra

İki yıldır dur durak bilmeden insan öldürmeye devam eden Koronavirüs mikrobu sürekli olarak varyant adı değiştirilerek tüm dünyaya hem algı oluşturulmakta hem de koronavirüs ile korunarak yaşamayı öğretmeye çalışmaktadır.

Bu virüsün laboratuvar ortamında üretildiğine inananlardanım. Dünya ülkelerine eş zamanlı yayılması da bir program dahilinde gerçekleştirildiğini ve bir amaç doğrultusunda hayata geçirildiğini rahatlıkla söylenebilir.

Amaç, kapitalizm sisteminin yeni yol haritasına destek. Yani gerek dünya insanlarının eve kapanmasıyla gerek yasakların kalkmasıyla yeni alışkanlıklar edinmek.

Pandemi ile birlikte tüm dünya insanları aynı anda aynı acıları aynı zorlukları yaşamış yaşamaya devam etmekte ve ortak duygularla din ırk renk farkı gözetmeksızın dünya kardeşliğine doğru yeni adımların atılmasını umut etmekte olduğuna dikkat çekmek isterim.

Pandemi bitiminde yeni dünya ekonomisi üzerinde dünya ekonomisini ellerinde barındıran dünya tuccarları tarafından çalışmalar yapılacak. Daha doğrusu pandeminin balamasıyla çalışmalar başlamış ve tüm dünya insanlarını varyant metoduyla alıştırılmaya çalıştırılıyor.

Yeni dünya ekonomisinde ticari ahlakın öne çıkacağı ve emek hırsızlığının sona ereceği ve de önce insan sağlığının daha sonra insan sevgisinin ortaya çıkacağını, daha paylaşımcı bir ekonomi dünyasının oluşacağına inanmaktayım.

Elbette ki şıp! diye anında olacak şeyler değil. Yeni dijital çağda aşamalı olarak gerçekleşecektir ve iyi de olacaktır.

Çok iyi yeni bir dünya ekonomisi geliyor. Dünyayı yönetecek olan yeni kuşaklar aşamalı olarak dünya savaşlarını da sonlandıracak ve gene aşamalı olarak dünya sınırlarını da ortadan kaldıracaktır. Çok çok aşamalar sonrasında tüm dünyadaki farklı dinlere bile belki ihtiyaç kalmayacaktır diye düşünmekteyim.

Dünyayı adeta her konuda talan eden kapitalizm pandemiden sonra yeniden yeni bir formatla yeni dijital kuşaklarla birlikte başta doğaya ve tüm canlılara sahip çıkılarak dünyayı tekrar yaşanılır hale getirileceğine inanıyorum.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..