​ Kötü niyet tazminatı geliyormuş... / Haber / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Haber
 

Kötü niyet tazminatı geliyormuş...

Kötü niyet tazminatı geliyormuş...
 

Geçen Takvim gazetesinde "Hamileye İş Güvencesi" adında bir haber vardı. Maalesef hamile veya doğum yapan kadınlar bazı işverenler tarafından  ya işten çıkarılıyor veya istifaya zorlanabiliyor.

 
Bu tabii ki insan haklarına ve ahlaka aykırı bir uygulama. Kanunen kadınların haklarını kullanmaları da yasal bir zorunluluk. İşte bu işe kalkışan işletmelere bundan sonra cezai yaptırımlar uygulanacakmış. Bu şirketler, eğer böyle gayri insani ve yasaya karşı hareket ederlerse "ihbar" ve "kıdem" tazminatının yanında "kötü niyet" tazminatı da ödemek zorunda kalacaklarmış.
 
Düşünenlere helal olsun diyorum. Çok gecikmiş ama yerinde bir düşünce.
 
Aslında İş Kanunun artık toptan gözden geçirilmesi, daha çağdaş uygulamaların yasalara girmesi lazım. Bugün dünya, insan hakları odağında çalışma yaşamına çok büyük önem veriyor. İş yerlerinde çalışma şartları, artık sadece fiziki mekan olarak değil, sosyal ve psikolojik ortam olarak da değerlendiriliyor.
 
Bir ülkenin en değerli varlığı insan kaynaklarıdır. Günümüzde daima bu kaynağı en etkin değerlendirmenin yolları aranmalıdır. Biz de dünyadan uzaklaşmadan kendi insanımız için en iyi koşulları istemeli ve bunları hayata geçirmeliyiz.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..