Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

Kova Burcunda Ay Tutulması, Dönüşümün Anahtarı

Kova Burcunda Ay Tutulması, Dönüşümün Anahtarı
 

Kova Burcunda gerçekleşen tutulmanın dönüşümsel anahtarı :
 
Bireycilik ile Bireysellik arasındaki ayrımı farkedebiliyor olmak ve bireysellik kavramını edinebiliyor olmak.
Ay tutulmaları içgüdüsel fonksiyonlarımıza ait unsurları yönetir, bilinçdışı duyularımıza ait etkiler açığa çıkarırlar. Ay’ın bilinçdışı faktörler taşıyan mekanizması bir kişinin üzerinde daha onun doğum öncesinden itibaren etkisini oluşturmaya başlamaktadır. Etkinin nitelikleri ile oluşan bilinçdışı faktörler kişinin güdüsel olarak oluşturacak olduğu bilinçsel faktörlerin ana merkezini oluştururlar. Böylelikle Ay Tutulmaları bilinçdışı kavrayamadığımız koşulları açığa çıkararak bilinç hali üzerinde dönüşüm sağlayacak etki mekanizması yaratırlar. Tüm bu durum Ay Tutulmalarının duygu dünyamız ile çok daha fazla ilintili olayları açığa çıkaracak oluşunu ifade eder. Yansıma prensibi taşıyan Ay Tutulmaları, bilinçdışı faktörleri bir aynanın yansıması şeklinde bilince yansıtan koşullar ve durumlar oluşturmak ve bilinçaltı ile bilinç arasında kurulacak olan köprünün psikolojik sürecini başlatmak görevi ile çalışırlar. Zihin mekanizmasının işleyişinde bilinçdışı faktörler bilinçsel faktörleri oluştururlar. Bu işleyiş, Ay Tutulmasını, açığa çıkardığı faktörler ile birlikte, içsel dönüşümün anahtarı oluşunun sağlayıcısı haline getirmektedir.
Tutulmalar oluşma tarihleri öncesinde etkilerini açığa çıkarmaya başlarlar.
 
7 Ağustos Pazartesi günü meydana gelecek olan parçalı Ay Tutulmasının etki mekanizmasının gökyüzünde aktifliği, psikolojik bir etki mekanizmasının da aktif oluşunu göstermekte. Kova Burcunda gerçekleşen tutulmanın dönüşümsel anahtarı : Bireycilik ile Bireysellik arasındaki ayrımı fark edebiliyor olmak ve bireysellik kavramını edinebiliyor olmak.
Bireycilik -ben- kavramının oluşturduğu, kişinin sadece kendi ile ilintili bir sınırda kaldığı, kendi dışında varolan diğer kimse yada olgulara karşı bir bilinç geliştiremediği, bencillik içeren psikolojik bir süreci ifade eder. Bireysellik ise, birey halinin diğer kimse yada olgular ile bir bütünsellik içeriyor oluşu bilincini kazanmış olan, toplumsal oluşumlar içinde birey olma hakkının kendi ve tüm diğer kişilere ait bir olgu ile ifade bulduğunun farkını edinmiş olmanın gelişmiş psikolojik sürecini ifade etmektedir.
İçinde bulunduğumuz zaman dilimi bizleri bu olgular üzerinde düşündürmeye sevk eden ve edecek olan enerjisel boyutların yarattığı durum ve olaylara açıklık sergilemekte. İçsel olarak dönüşümümüzü sağlıyor olabilmenin anahtarı, gökyüzü ile bütünlüğümüzü fark etmek ve bilinçdışı ile bilinçsellik arasındaki köprüyü, bireycilik ve bireysellik kavramları arasında geliştirdiğimiz farkındalık ile kurmanın yaratıcılığını içeriyor olmalı.
 
Dilâra B. Efeoğlu, ASA, APAI Astrologer
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..