Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Köyişleri Bakanlığı Kaldırıldığı Zaman Şaşırmıştık, Haklıymışlar; 6 Milyon Köylüye Bakanlık mı Olur

Köyişleri Bakanlığı Kaldırıldığı Zaman Şaşırmıştık, Haklıymışlar; 6 Milyon Köylüye Bakanlık mı Olur
 

Köyişleri Bakanlığı kaldırıldığı zaman 20 milyon kişi köylerde yaşıyordu. TUİK’in raporuna göre köylerde yaşayan kişi sayısı 6 milyon.

Köylerimizde 20 milyon insan yaşadığı zaman da bence adı değiştirilip ya da yeni bir bakanlık kurularak kaldırıldığına göre köyler ta o zamanlar gözden çıkarılmış.

Belki de bu yüzden köylerde yaşayan nüfus 6 milyona düşmüş.

Ha şimdiki durumu konuşursak bakanlık bu sefer gerçekten gerekli değil.

Bana sorarsan ben kendim de bir köy çocuğu olmama rağmen köylerin lehine konuşmayacağım çünkü işin gerçeği bu, köy diye bir yerleşim yeri olamaz.

35 bin köy… Cadde yapamazsın, sokak yapamazsın, altyapı, eğitim, sağlık… Her bir köyde üç beş kişi bütün bunlara değmez…

Herkes diyor ki ekonomik nedenlerle köylüler şehirlere gittiler… Hayır efendim, olması gereken bu. 6 milyon kişi kalmış; çok bile. Hepsi tarım yapsa bize yeter artar da.

Yani şikâyet edecek, sebep arayacak bir durum yok, sosyolojik bir olgu gerçekleşmiş.

Köye bakanlık müdürlük filan gerekmez, muhtar yeter. Hizmet de gerekmez, hizmeti ilçeden alırlar; çok gerekirse ayaklarına götürülür.

Asıl önemli olan köylerde acaba gerçekten çiftçilik yapabilecek olanlar mı kaldı? Tarlalar satıldığına göre bu konuda umutsuz olmalıyız.

Karasaban devri bitti artık iki evlek taşlı tarla yok, “zirai işletme” devri başladı, yazılarımızda yazdık. Paran varsa gücün yetiyorsa kendin yapacaksın, gücün yetmiyorsa yapana vereceksin; 80 milyon, koca öküzün gözüne bakacak halimiz yok!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..