Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '22

 
Kategori
Siyaset
 

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Yazımın başlığından yola çıkarsam 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü her ne kadar siyaset katagorisine alsamda  sadece siyaset ile değil ekonomi, yaşam vs vs her katagorinin en başında olması gerek önemli bir söz ve miras olduğu düşüncesindeyim. Hatta ülkemizin benim fikrim en baştacı sözüdür.

Köylü neden efendi ve baştacıdır, ülkeye, ekonomiye, güncel yaşama ve bağımsızlığımıza kadar varan etkisi nedir veya neydi? 

Bugün hepimiz farklı alanlarda çalışan, iş hayatı olan insanlarız. Kimi işveren, kimi mühendis, kimi siyasetçi, esnaf, işçi,öğrenci, avukat, hakim,doktor bunu çoğaltabiliriz, kimimiz yalı, residance kimi apartman,gecekondu daire de yaşıyor her ne şartta olursak olalım ve yaşarsak yaşayalım hepimizin yolu köylüye çıkar. Çünkü hiç birimiz köy hayatını bilmiyoruz, çocuklarımız bizden sonra okuyup köy hayatını secmiyor ve zaten sonradan okumakla köylüde olunmaz. Köy hayatı yaşamak ile köylü olmak çok farklı hepimiz birgün gider bir köyde yaşayabiliriz ama asla köylü olamayız. O toprak ne verecek, ne alacagız, nasıl üretime sunacak yada nasıl üreteceğiz bilmiyoruz. Hangi saatte ne yapılır hangi mevsimde ne olur, toprağı,ekini mahsulü nasıl koruruz bilen var mı genel olarak yok, biresysel olarak 5 fide dikmek ile ben köylü oldum olmaz. Hayvanclıkta aynı o hayvanın ne zaman ne yiyeceği, nasıl doğum yaptığını, nasıl bakım yapılacağını bilemeyiz.Yine ekinde olduğu gibi bireysel bir koyun güdüp 2 tavuk altından yumurta almak değil hayvancılık kendinizi değil bir milleti doyurmak gibi önemli bir iş köylü olmak.

Ekonomi ve bağımsız millete katkısı ise, yukarda dediğim gibi hepimiz çok farklı alanlarda mevkilerde olabilirz ama doymamız için olmaz ise olmazımız gıda ve tarım hayvacılık ürünlerine muhtacız eğer siz ülkenizde köylünüz olmaz ise aç kalırsınız aç kalırsanız içerde üretemeyip bulamadığınızı yada az sayıda bulup yetersiz kaldığınızda dışardan temin edersiniz ki bu önce ekonomiyi sonra bağımsızlığınızı teslim etmektir. Size 3 gün bakan dış komşularınız 4. gün almaya geçer şunu isterim bunu isterim yok diyemezsiniz çünkü açsınız hem geliriniz yok pahasına gider hemde özgürlüğünüz. 

İşte bugün yaşadığımız durumda bu aynen, önce köylüyü iç göçe yönlendiren adımlar sonra arkada kalıp ayakta kalmaya çalışan çiftçiyi, hayvancılık yapanı yüksek maliyetler altında yem mazot vs ezip önce borca sonra hacze soktuk. Sonuç köylü yok,üretim yok, hali ile bağımsızlık yok oldu.

Şimdi ne derlerse veriyoruz dışarıya adı özelleştirme olsada aslı hacze uğrayan ülke olduk. 

Bunu bilmek için alim olmaya okumaya gerek yok, lakin kör olmayada gerek yok. Bir şeyleri halen düzeltme imkanımız var toprak bizim, hayvan bizim ve bunları idame edecek köylümüz halen var ana tohuma dönmek gibi köylüye dönüp onu kalkındırmak gereklidir. köylüyü kalkındırdığımızda birseyler iyiye doğru gidecektir. ve onlara hakkı olan değerde bir milleti ayakta tutmasından sebep yazımın başlığındadır. 'KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR'  

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..