Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Köz patlıcan yemegi

Köz patlıcan yemegi malzemeleri:

İstenilen kadar patlıcan
Yeşil biber
Domates
1 adet kuru sogan
Maydanoz
1 tatlı kaşıgı domates salçası
az sıcak su
tuz, karabiber, kırmızıbiber
sıvıyag
1 diş minik dogranmış sarımsak
İlk önce patlıcanları közleyelim ve kabuklarını soyduktan sonra ince ince dograyalım. (Bu arada yeşil biberi de közlerseniz tadı daha güzel oluyor.) Yemeklik dogradıgımız soganları sıvıyagda kavuralım, kavrulan soganların içine yine yemeklik dogranmış yeşil biberleri ekleyelim.İkisi de kavrulunca sarmısak.maydanoz ve kabukları soyularak ufak dogranmış domatesleri ekleyelim. Bir süre pişirdikten sonra salçasını ve sarmısagını ilave edelim. Malzemeler iyice özleşince az sıcak su ilavesi ile birlikte patlıcanları ekleyelim ve baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Zaten patlıcankarı pişmiş koydugumuz için çok pişirmeye gerek yok yemegi.Yanına da cacık oldu mu daha güzel oluyor.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 4
: 384
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

2003'ten beri eş, 2007'den beri anneyim. Hayatı, yaşamayı, keşfetmeyi bana yeniden ögreten oglum ..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara