- Kategori
- Yemek - Mutfak
Közlenmiş patlıcan
Malzemeler
2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Maydanoz
Közlediğiniz patlıcanları küp küp kesin. Piyazlık hazırladığınız soğanı ve sarımsakları zeytinyağında bir-iki dakika çevirdikten sonra ince ince kestiğiniz sivri ve kırmızı biberleri de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp domatesler pişene kadar ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
Patlıcanları, tuzu ve pul biberi ekleyip, ½ çay bardağı kadar sıcak su gezdirin ve pişmeye bırakın. Zaten patlıcanlar pişmiş olduğu için erimemesine dikkat edin. Üzerini inci kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Olsun!