Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kozmik subay Mete Yarar'dan tartışma yaratacak sözler

Kozmik subay Mete Yarar'dan tartışma yaratacak sözler
 

Eski üst düzeydeki subayMete Yarar, tartışma yara-tacak cesur sözleri


Eski üst düzey subaylardan Mete Yarar Özel Harb Dairesi, Jitem, Kontrgerilla ve Özel Kuvvetler Komutanlığı konularında resmi açıklamaların biraz dışına çıkarak korkusuzca konuştu. Polis yetiştiren kurumda ders veren bazı öğreti görevlileri eleştirdi. PKK konusunda , ilk eylem sırasında, tepkisiz kalan halkı da biraz suçlu gördü. Katıldığı bir televizyon programında ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi :

PKK'nın İlk Eylemi Konusunda : PKK ile çıkan ilk çatışmada askerimiz şehit olmuştu. Eğer halk, ayağa kalkıp tepki gösterseydi PKK bunca cinayetler işleyemezdi korkudan. Fakat halk gereken tepkiyi o zaman göstermediği için eylemler giderek arttı.

Özel Harb Birimi Konusunda : Türkiye Nato üyesidir. Bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de olabilmiş. Bunun muhatabı siyasi iradedir. O dönemlerin Başbakanı ve Cumhurbaşkanıdır. Böyle oluşumlar onların bilgisi dahilinde olur.

Özel Kuvvetler, Gizli Birimler Konusu : Operasyona giderler ; karargahlarına dönerler. Yurt dışında yapılan gizli operasyan elamanlarının durumu gizlilik içinde. Başarısız ve hataları sırasında ölmeleri halinde resmen sahip doğru görülmüyor. Mezarları bile belli değil. Olanlar için resmi tören düzenlenmez. Gizliliğe önem verilir. Özel kuvvetler, kendilerini Osmanlı Dönemi'ndeki "Akıncılar" olarak görür.

Jitem Konusunda : Ben başka birimdeydim. Böyle bir yapılanmanın olup olmadığını bilmiyorum.

Gizli Belgeler Konusunda : Gizli belgeler sadece Ankara'daki kozmik odalarla sınırlı değil. Ülkemizin diğer yerlerinde de var.

Genel : Yapılan operasyonlar, siyasi iradenin bilgisi ve onyı ile olur. Bu nedenle her şeyi Genel Kurmay Başkanlığımızın parmağına bağlamak doğru değildir ; bu kuruma yüklenmek, karalayıcı eleştirilerde bulunmak doğru değildir.

Öğretim Görevlilerine Eleştiri : Polis Akademisi'nde ders veren bazı öğretim görevlileri, bugün askeri birimlerimize yönelik eleştirileri var, dozu kaçıran eleştiriler.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..